SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 15.07.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 15.07.2019

15 Temmuz 2019 Pazartesi - 09:26




Olaylar ve Yaşananlar | 15.07.2019





HASTANELER VE KTÜ

Üniversitelerin hastaneleri içine düştükleri ekonomik çıkmazla boğuşmaya devam ediyor. Bu hastanelerimizin sesini duyan yok. Öyle bir uygulama yapıldı ki hastanelerimiz borç batağına saplandı. YÖK bile duymaz oldu. Sayısız hastanenin durumu belirsizliğini koruyor.

Aynı durum KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi için de geçerli. Önümüzdeki zaman diliminde nasıl bir kurtuluş yolu izlenecek takip ediyoruz. Hal böyle iken KTÜ’den gelen bir şikayette, memur ve çalışanların servislerinin kaldırılması yönünde oldu. Çoğunluğu asgari ücretle ayakta kalmaya çalışan işçi memur şimdi iki dolmuş parası ödeyerek eve, işe gidip gelmeye başladı. KTÜ yönetiminin bu kararı yeniden gözden geçirilmesi isteniyor. Çalışanlar aldıkları ücreti yol parası verdiklerini, geri kalan ile ev nasıl geçindireceklerini soruyor.




AVCI BAKAN YARDIMCISI İLE GÖRÜŞTÜ

AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, beraberindeki belediye başkanları ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin’i makamında ziyaret etti. Ziyarete Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, Salarha Belde Belediye Başkanı Hasan Kara ve Tunca Belde Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz katıldı. Milletvekili Avcı ve belediye başkanları ilçelerde devam eden yatırımları Bakan Yardımcısı Metin ile istişare ederek masaya yatırdılar. Milletvekili Avcı, ilçelerine daha fazla hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını dile getirdi.




KARADERE'DE ENDİŞE

Trabzon Araklı Karadere Kaşıkçı Hes Santrali yakınında çalışma yapan iş makinesi yağan yağmur nedeniyle su altında kaldı. Geçtiğimiz günlerde Araklı Çamlıktepe’de meydana gelen sel felaketinde 8 kişi ölmüş 2 kişide kaybolmuştu sel Felaketi sonrası böyle bir olayın olması herkesi korkuttu olay sonrası iş makine su altında kalırken kimseye bir şey olmaması herkes sevindirdi

CHP HEYETİNDEN METİN’E ZİYARET




CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ve CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu ile yönetim kurulu üyeleri Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’i makamında ziyaret ederek kendisine hayırlı olsun dileklerini iletti. Ziyarette ayrıca kentin sorunları detaylıca masaya yatırıldı. Başkan Metin kente yönelik Deniz ve Topaloğlu’nun önerilerini dinledi. Kentin eksiklikleri konusunda birlikte fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantının sonunda Belediye Başkanı Metin, İl Başkanı Deniz ile CHP heyetine nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

TOPALOĞLU ÇAY ÜRETİCİSİNİ DİNLEDİ




CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Rize’de çay alım yerlerini ziyaret ederek çay üreticilerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Çay üreticileri de sorunlarını Başkan Topaloğlu’na iletti. Üreticiler, özel sektörün artık düşük fiyata çay almaması gerektiğini ifade etti. Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Topaloğlu, “Alım yerlerinde çay üreticilerimizin sorunlarını dinledik. Çayımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Çayımızı daha kaliteli ve verimli hale getirebilmemiz için hep birlikte gerekeni yapmamız gerekiyor. Ürünümüzün gerçek değerine ulaşması gerekiyor. Kaliteli çay için de önce üreticimize sahip çıkmalıyız” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap