SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 15.05.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 15.05.2019

15 Mayıs 2019 Çarşamba - 09:33




Olaylar ve Yaşananlar | 15.05.2019





TRABZONLULARDAN DESTEK ÇAĞRISI

İstanbul’da yaşayan Trabzonluların kurduğu Trabzonlular Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’na destek istedi. Trabzon kökenli insanların oluşturduğu yöre derneklerinin politikacılar tarafından baskı altına alınmasının kabul edilemez olduğu kaydedilen açıklamada, “23 Haziran seçimlerinde, haksız yere başkanlığı elinden alınan, Trabzon’un yetiştirdiği önemli bir değer olan Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğiz. Yeni bir haksızlığa uğramaması için her koşulda yanında olacağımızı belirtmek isteriz. Tüm İstanbullu hemşehrilerimizi de belediye başkanlığı sürecinde yukarıdaki ilkelere uygun davranacağına inandığımız Ekrem İmamoğlu’na destek vermeye çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

BAŞKANI ARA Kİ BULASIN!




Trabzon’da muhalefetten Yomra’yı İYİ Parti’den Mustafa Bıyık, Beşikdüzü’nü CHP’den Ramis Uzun kazandı. Yani Trabzon’da muhalefetin kazandığı iki ilçe var. Muhalefetin belediye başkanları arasında iletişim konusunda büyük fark söz konusu. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a mesaj da atsanız, telefonla da arasanız ulaşıyorsunuz, öyle ki ilgili, hassas tavrıyla takdir topluyor. Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ise tam tersi; mesaj atsanız cevap yazmıyor, 3 - 5 kere arasanız da dönmüyor. Ramis Başkan'a ulaşmak öyle her babayiğidin harcı değil anlaşılan!

TAZİYE KUYRUĞU




Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Atilla Ataman’ın annesi geçtiğimiz günlerde vefat etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Almanya’da olduğu için, acısı taze olan Başkan Vekili Ataman meclise başkanlık etti. Ataman’ın meclise girmesi ile bütün üyeler taziye kuyruğuna girdi. Böylesine acılı bir günde meclis üyelerinin oluşturduğu hava gözlerden kaçmadı. Akabinde meclis gündemine geçilmesiyle  Başkan Vekili Ataman’ın doğru bilgi ve çözüm odaklı tavrı herkes tarafından takdir topladı.

ACENTELER RİZE’DE

TURSAD (Turizmci ve Seyahat Acenteleri Derneği) ile Rizeli ve Ayder Yaylası otel temsilcileri bir otelde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Tamamını Ankaralı seyahat acentelerinin oluşturduğu TURSAD'ın üyeleri, otel yetkilileriyle tanışmanın ardından bölgenin turizmine katkıda bulunmak adına fikir alışverişinde bulundu. Gecenin sonunda TURSAD Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Engin Şahin tarafından ev sahipliğinden ötürü Rizeli turizmcilere teşekkür plaketi verildi. 




CHP’Lİ DENİZ HAZIR KITA

Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Yüksek Seçim Kurulu kararının ardından 23 Haziran’da tekrar edilecek olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminde Ekrem İmamoğlu’na destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Deniz, kendilerinden destek istenilmesi halinde İmamoğlu’na destek vermek için İstanbul’a gitmeye hazır olduklarını dile getirdi.




RASİM YILMAZ DEVAM DEDİ

Ankara Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği genel kurulunu yaptı. 1950 yılında kurulmuş olan, 700’e yakın üyesi bulunan ve 69 yaşındaki derneğin başkanlığına Rasim Yılmaz yeniden seçildi. Yılmaz başkanlığında oluşturulan yönetim kurulunda Fatma Urhan, Özgür Kalın, Adem Çiftçi, Tolga Subaşı, Hasan Akyüz, Cavit Kolçak, Reşat Keskin ve Yener Turan yer aldı. Dernek Denetleme Kurulu'na da Süleyman Karadeniz, Özer Topçu ve Metin Özer seçildi.

CUMUR UNUTULMADI



 
Trabzon’un Akçaabat ilçesinden yetişen önemli siyaset adamı Mustafa Cumur, vefatının 7. yılında da unutulmadı. 7 yıl önce geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Cumur’u hemşehrileri unutmuyor. Cumur’u bir kez daha rahmetle anıyoruz.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap