SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 15.01.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 15.01.2024

15 Ocak 2024 Pazartesi - 08:20




Olaylar ve Yaşananlar | 15.01.2024





ADAYLAR AÇIKLANSIN HERKES RAHAT ETSİN!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bugüne kadar açıklanmayan il ve büyükşehirlerin AK Parti belediye başkan adaylarının açıklanacağı tanıtım töreni  şehitlerimizden dolayı iptal oldu. Dün Ankara’da gerçekleşmesi beklenen toplantının iptali sonrası aday-adayları yeni bir beklentiye girdi. Ankara kulisleri akıl-almaz senaryolarla dolu. Sosyal medya ise dakika de bir aday değiştiriyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar  Belediyesi ve diğer ilçeler üzerinden yürütülen spekülasyonlar hem adayları hem de vatandaşı geriyor. İftiralar-dedikodular-fesatlıklar almış başını gidiyor.  AK Parti cephesinde Trabzon özelinde  eski ve yeni vekillerin yerel seçim sürecinde ortamı gerek açıklamaları tarihe not olarak düştü. Bu ortama ne yazık ki bazı eli kalem tutanlarda zemin hazırladı bir başka deyişle tetikçilik yaptı. Şu iyi bilinsin ki yerel seçim süreci sonrası AK Parti Trabzon teşkilatlarında bam-başka bir dönem başlayacak

ZORLUOĞLU EKİBİNİ GÖZDEN GEÇİRSİN!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu kim ne derse-desin bu sürecin en çok yara alan en çok haksızlığa uğrayan ismi oldu. Öyle oldu-böyle oldu tartışmalarına girecek değiliz. Zorluoğlu’nun bu şehre ne kattığı nasıl işler başardığı hangi riskleri aldığını bilenler iyi iyi biliyor .Bizim anlamadığımız şey Zorluoğlu gerek sosyal medya gerek bazı basın organları ve kulislerde acımasız bir şekilde yerden-yere vurulurken başkanın A Takımındaki ekibinin sessizliği üç maymunu oynaması. Basın ekibinden tutun  en yakınındaki kişilere kadar konuşması gereken ayağa kalkması gerek A Takımı kıpırdatmadan gelişmeleri sadece izliyor ve susuyor. Sosyal medyalarından “başkanım yalnız değilsin yanındayız” diyen bile yok! Vefasızlık denen şey bu olsa gerek? Hem Büyükşehirden ekmek yiyeceksiniz hem başkanın sayesinde bir yerlere gelecek siniz hem de bu zamanlarda sus-pus olacaksınız öyle mi?

BAŞKAN ADAYLARINA EN ÇOK SORULAN SORU?

Yerel seçimler öncesi isimleri açıklanan belediye başkan adayları saha çalışmalarında vatandaşın ilginç sorularına muhatap kalıyor .Belediye başkan adayları  “vatandaş bizi karşısında  görünce sanki vekil-bakan sanıyor biz de ne yapacağımızı şaşırdık .En çok ta emekli maaş zamları önümüze geliyoruz. Valla ne diyeceğiz nasıl çalışacağız bizde anlamış değiliz” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.  SSK ve Bağkur emekli zamlarında iyileştirme yapılmasına yönelik çalışmada sona gelindi.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıklarının hazırladığı, 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik senaryoların yer aldığı çalışma, Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Kabinedeki değerlendirmelerin ardından neticelendirilecek çalışma, kamuoyuyla paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis'e sevk edilecek

BEŞİKDÜZÜ'NDE HESAPLAR KARIŞTI

Trabzon’un Beşikdüzü İlçesinde yerel seçimler öncesinde  hem Cumur İttifakında hem de CHP ciddi kriz var. CHP Mevcut başkan Ramis Uzun ile yola devam etmeme kararı alıp Cahit Erdem’i aday gösterince  başta Ramis Uzun olmak üzere diğer aday-adaylar arasında küskünlük oluştu. CHP  Beşikdüzü İlçesinde gerçekleşen ön seçimde Burhan Cahit Erdem-229,.Doç.Dr. Mehmet Yıldızlar-133,.Şakir Yenigün-115.Ekrem Sezgin-33, Ozan Karagöz-31 oy  almıştı. CHP’de oluşan bu kırgınlık sahaya ve oylara nasıl yansır bilemeyiz. Cahit Erdem ise birlik ve beraberlik içinde seçimleri alacaklarından emin.  MHP  Beşikdüzü adayını ise  henüz belirlemedi. AK Parti’den aday-adayı olan 8 kişinin ise “adaylık neden MHP’ye verildi”   kırgınlığı devam ediyor. AK Parti aday-adaylarından bağımsız aday çıkmak isteyen isimler var. Beşikdüzü’nde ciddi işler karışık. İYİ Parti ise aday çıkarıp-çıkarmama konusunda kararsız.

CHP DÜZKÖY’DE NASIL BİR KARAR VERECEK?

CHP Trabzon’da Ortahisar-Beşikdüzü-Düzköy-Maçka ve Yomra’da özellikle yarışın içinde olup 2019 yerel seçimlerinde bir olan belediye sayısını yukarı çıkarmak istiyor. CHP’nin özellikle istediği ilçelerden biri olan Düzköy’de ise henüz aday belirlenmedi.5 aday adayının yarıştığı ön seçimde sandıktan 100 oy alarak önde çıkan Düzköy eski Belediye Başkanı Abidin Çelik  aday olarak açıklanmadı. Diğer başkan adaylarından Ahmet Tirgil 84, Musa Öztürk 42, İbrahim Aydoğan 37 ve Nail Alim ise 5 oyda kalmıştı.. Ön seçimi kazanan Düzköy Belediyesi eski Başkanı Abidin Çelik’in başkan adayı olarak ilan edilmemesi, ön seçimde aralarında 16 oy farkı olan Ahmet Tirgil’in mi başkan adayı ilan edileceğine dair soru işareti oluşturdu?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap