SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 15.01.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 15.01.2021

15 Ocak 2021 Cuma - 09:37




Olaylar ve Yaşananlar | 15.01.2021





AYDIN RAKİPSİZ

AK Parti Giresun Kadın Kolları, 6. Olağan Kongresi, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkan Yardımcılarının katılımıyla bugün yapılacak. AK Parti Giresun Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Berrin Aydın'ın tek aday olarak gireceği kongrede 600 delege oy kullanacak. Aydın'ın güven tazeleyeceği genel kurulda 40 asil ve 20 yedek yönetim kurulu üyesi seçilecek. Kongrede ayrıca, AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk, Kadir Aydın, Sabri Öztürk, Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, İl Başkanı Kenan Tatlı, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Başer, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer de hazır bulunacak.

CHP’DE İSTİFA

CHP'li Giresun Belediye eski Başkanı Kerim Aksu'ya yakınlığıyla bilinen Şinasi Kabacaoğlu'nun istifa dilekçesini noter kanalıyla il başkanlığına ilettiği öğrenildi. Kabacaoğlu, partisinden istifa ettiğini doğrulayarak hiçbir partiye katılmayacağını ve bağımsız belediye meclis üyesi olarak görevini sürdüreceğini söyledi. Kabacaoğlu'nun istifasıyla birlikte CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 10'a düştü.

DEMİRYOLU GÜZERGAHI

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, demiryolunun Giresun’dan geçmesi için takipte olduklarını belirtti. Öztürk, “Günümüzde tünel teknolojileri o kadar gelişti ki alternatif yollar ortaya çıktı. Önce Torul’a getirilmesi, oradan Trabzon’a mı yoksa Tirebolu üzerinden mi gidelim alternatifleri var. Bunların üzerinde çalışıyor. Her şehrin kendine göre hayal ettiği bir projesi var. Giresun olarak bizim de üzerinde durduğumuz Tirebolu-Torul-Erzincan demiryolu hattı var. Ama yeni bir alternatif ortaya çıktı. Sahilden Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa ve buradan Batum’a giden bir proje şu an daha ekonomik görünüyor. Giresun Milletvekilleri olarak alternatifler içerisinden mutlaka tren yolunun Giresun’dan geçmesini düşünüyoruz” dedi.

KAPISIZ’A ZİYARETLER

Trabzon’da sağlık alanında verdiği hizmetlerle gönülleri kazanan ve vatandaşın takdirini alan Op. Dr. Alparslan Kapısız Gümüşhane’nin Kelkit Devlet Hastanesi Başhekimliğine atandı. Kapısız’ın bu ataması Gümüşhane’de ve Kelkit’te sevinçle karşılandı. Görevi başladıktan sonra Trabzon’dan ve çevre ilerden de Kapısız’a hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas, AK Parti Kelkit İlçe Başkanı Sadi Tüysüz ve Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kelkit Devlet Hastanesine Başhekim olarak atanan çocuk cerrahı Op. Dr. Alparslan Kapısız’ı Makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundular.

İNSAF DEDİRTEN ZAM

Yeni yılın gelmesiyle birlikte zam haberleri art arda gelirken bir ücrete daha zam geldiği ortaya çıktı. 2020 yılında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ruhsat yıllık kullanım ücreti 114 TL’yken 2021 yılı için aynı ücret 600 TL oldu. Bir yılda büyük bir oranda zam geldi. Söz konusu zam, sosyal medyada ünlü bir denizcinin paylaşımıyla ortaya çıktı. Yapılan büyük bu zam, Seyir ve Haberleşme Dairesi Başkanlığı Telsiz İşletme Müdürlüğü tarafından gönderilen tahakkuk mesajıyla gün yüzüne çıkarken “Vicdanınız kurusun. Böyle zam mı olur?” dedirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap