SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 14.09.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 14.09.2021

14 Eylül 2021 Salı - 08:09




Olaylar ve Yaşananlar | 14.09.2021





AVCI ESNAF ZİYARETİNDE

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize’de esnaf ve vatandaşları ziyaret etmeye devam ediyor. Milletvekili Avcı’ya ziyareti esnasında AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Burak Ak ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Avcı, vatandaş ve esnaf ile bir araya gelerek taleplerini dinledi. Aynı zamanda Rize’de devam eden yatırımlarla ilgili bilgilendirmede bulundu. Ziyaret sonrasında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Avcı, “Merkez ilçe başkanımızla birlikte bugün yine esnaflarımızla ve vatandaşlarımızla beraberdik. Esnafımızın sıkıntısını dinledik, önerilerinden istifade ettik” dedi.

CHP’Lİ TIĞLI’DAN SORU ÖNERGESİ

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun’da 22 Ağustos sel felaketinin sorumlularının hala ortaya çıkarılmaması üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına iki soru önergesi verdi.
Tığlı, “5 asker ve 1 operatörün ölümüne yol açan menfezin yarattığı tehlikeyi felaketten önce fark edip uyaran vatandaşlarımızı dikkate alma gereği duymayan Karayolları Bölge Müdürlüğüne yönelik de bir soruşturma yürütme gereği duyulmadı. Afete sebep olan bu unsurların ve bundan sorumlu olan kişiler, şirketler ve faaliyetlerine ilişkin herhangi bir soruşturma açılması konusunda bir talebi olup olmadığını ve uyarıları dikkate değer bulmayan Karayolları Bölge Müdürlüğünün ihmali ile ilgili bugüne kadar herhangi bir soruşturma neden açılmadı? 22 Ağustos 2020’de Giresun’da yaşanan sel afeti öncesinde, Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğünün hazırlamış olduğu rapor doğrultusunda Genel Müdürlüğünüz ve Bakanlığınız hangi tedbirleri almış, hangi çalışmaları yürütmüştür” diye soru sordu.
 
 GİRESUN’DA ESNAFA MÜJDE VAR

Giresun’da pandemiden dolayı zor günler geçiren esnaftan 1 ay boyunca su parası alınmayacak. İYİ Parti Giresun Belediye Meclis Üyesi Arife Yanıkömer’in CHP’li belediye meclis üyeleri ile Giresun Belediye Meclisi’ne sunduğu öneri kabul edildi. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İYİ Parti Giresun İl Başkanı Abdülkadir Eroğlu, "Partimiz belediye meclis üyesi Arife Yanıkömer tarafından Millet İttifakı ortağı CHP belediye meclis üyelerinin de imzalayarak belediye meclisine sunulan, pandemiden dolayı kapalı kalan esnafımıza yardımcı olmak üzere 1 ay su ücreti alınmaması önerisi belediye meclisimizce kabul edildi.  Partimizin sunduğu öneri üzerine Cumhur İttifakı üyeleri de katı atık ücreti alınmaması ve birtakım indirimler önermiş olup, hepsi belediye meclisimizce kabul edilmiştir.  Biraz gecikmiş olmakla birlikte umarım esnafımıza bir nebze yararlı olmuştur” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap