SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 14.07.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 14.07.2020

14 Temmuz 2020 Salı - 09:36




Olaylar ve Yaşananlar | 14.07.2020





ESMER’E YENİ GÖREV

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından Tonya Belediye Meclis üyeliğine seçilen eğitimci ve yönetici Ahmet Esmer, önemli bir göreve atandı. Trabzon Tonya Belediyesinde 1 yıldan bu yana Belediye Başkan Yardımcılığı kadrosuna atama yapılmıyordu. Nisan ayında yapılması gereken ve korona salgını nedeniyle ertelenen Tonya Belediyesi Meclis toplantısı temmuz ayında gerçekleşti. Meclis toplantısında alınan kararla birlikte Tonya Belediye Başkan Yardımcılığına, Meclis Üyesi Ahmet Esmer atandı. Esmer’e yeni görevinde başarılar diliyoruz.

MUHTARLARLA BULUŞTU

Giresun Valisi Enver Ünlü göreve başladıktan sonra kentin sorunlarına daha çabuk çözümler getirilmesi adına tam mesai veriyor. Vali Ünlü merkeze bağlı köy muhtarları ile bir araya geldi, onların dertlerini ve taleplerini dinledi. Vali Ünlü, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, sosyal bir hukuk devleti olma yolunda hızlı bir ilerleme kaydeden ülkemizde, demokrasimizin temel taşları olan siz değerli muhtarlarımız; gören gözümüz, duyan kulağımız, uzanan elimiz olacaksınız” dedi.

HASTANEDE SONA DOĞRU

Vali Cüneyt Epcim, Bayburt’ta sağlık hizmetlerini yeni bir noktaya taşıyacak 200 yataklı yeni devlet hastanesinde devam eden çalışmaları inceledi.
İl Sağlık Müdürü İlker Hancı ve Başhekim Turhan Şener eşliğinde 52 bin metrekarelik kullanım alanına sahip bina inşaatını gezen Vali Epcim, çalışmaların geldiği noktanın memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Vali Epcim, devasa yatırımın yüzde 95 oranında tamamlandığına işaret ederek tefrişat ve donanım ihalelerinin aralıksız devam ettiğine dikkat çekti. Yeni hastanenin tamamlanmasıyla Bayburt’ta sağlık altyapısının çok daha güçlü ve modern bir yapıya bürüneceğini bildiren Epcim, “Yeni devlet hastanemiz 200 yataklı ve gerektiğinde kapasite artırımı yapılabilecek, uluslararası standartlarda 55 poliklinik, 7 ameliyathane ve 22 diyaliz ünitesi ile hizmet verecek ve inşallah yaz ayları sonunda hasta kabul etmeye başlayacak” dedi.

VALİYE TEŞEKKÜR

Kazıkbeli Yaylası ve civar obalarda yaşanan, baz istasyonu problemi ile ilgili Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek ile görüşen ve baz istasyonlarının yapımı ile ilgili talepte bulunan Tirebolu CHP İl Genel Meclis üyesi Ömer Cebeci gösterilen ilgiye duyarsız kalmadı. Verici çalışmalarını yerinde inceleyen Cebeci yayımladığı teşekkür mesajında şu ifadelere yer verdi: ’’Kazıkbeli Yaylası’ndaki verici onarım çalışmalarını yerinde inceledim. Bakım çalışması pazar günü akşamına bitiyor. 13 Temmuz Pazartesi akşam faaliyete açılacak. Çalışan ekibe ve Sayın Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’e konuya göstermiş olduğu ilgiden dolayı tüm yayla sakinleri adına teşekkür ediyorum.”

ORDU TABİBLER ODASI

Ordu Tabipler Odası Yönetim Kurulu seçiminde Dr. Ali Coşkun’un listesinden 4, Dr. Özgür Enginyurt’un listesinden 3 kişi yönetim kuruluna seçilmeyi başardı.
Seçimde 2 ayrı liste yarıştı. Seçim sonucunda yönetim çarşaf listeden oluştu. Dr. Ali Coşkun’un listesinden kendisiyle birlikte Dr. Mukkedder Korkmaz, Dr. Emre Gül ve Dr. Serkan Abay, Dr. Özgür Enginyurt’un listesinden kendisiyle birlikte Dr. Tahir Can Türkeli ve Dr. Tansel Okan yönetime seçildi. Çarşaf listenin uygulandığı seçimde 7 kişilik yönetimde en yüksek oyu Dr. Mukadder Korkmaz aldı. Korkmaz yönetimine girdiği Ali Coşkun’dan da fazla oy almış oldu. Başkan adayı Dr. Özgür Enginyurt 1 oy farkla yönetime girdi. Enginyurt yönetime girememiş olsaydı yerine Dr. Ali Coşkun’un listesinden Dr. Yücel Baştürk seçilecekti. 7 kişilik yönetim kendi arasında başkanı seçecek. Dr. Ali Coşkun’un yönetimde 4’e 3’lük üstünlükle başkan olması bekleniyor. Yönetimde başkanlık için sürprizler yaşanması da ihtimaller arasında bulunuyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap