SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 14.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 14.06.2020

14 Haziran 2020 Pazar - 09:27




Olaylar ve Yaşananlar | 14.06.2020





YILMAZ’DAN KAÇAK ÇAY AÇIKLAMASI

Eski Başbakan, ANAP eski Genel Başkanı ve Rize eski Milletvekili Mesut Yılmaz, İran çayı yüklü bir tırın Rize Çay İhtisas Gümrük Müdürlüğüne gelmekte iken İkizdere ilçesinde kaza yapması nedeniyle ithal ve kaçak çayın gündeme gelmesi üzerine bir açıklamada bulundu. Eski Başbakan Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kaçak çayın sekt.rün kangreni olduğunu ve sınır ticareti kapsamından çay ithalatının çıkarılması gerektiğini belirterek, “İran'dan kaçak çay getirtilmesi çay sekt.ründe haksız rekabete yol açmaktadır” dedi. Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti: “İran'dan kaçak çay getirtilmesi çay sekt.ründe haksız rekabete yol açmaktadır. Kaçak çayın bu sektörde kangren hale geldiğini defalarca aktif politika yaptığım dönemde de dile getirmiştim. Sınır ticareti k.tüye kullanılmaktadır. Bakanlığın bu
konuda hassas davranması ve engellemesi gerekir” dedi




ARAKLI’YA BİR MÜJDE

Araklı’da yıllardan beri yapılması planlanan Adliye Sarayı’nda artık sona gelindi. Hemen hemen her seçim döneminde dillendirilen ancak bir türlü hayata geçirilemeyen proje için AK Parti Trabzon Milletvekillerinin harekete geçerek Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile g.rüştükleri öğrenildi. G.rüşme sonrasında yapılan açıklamada en kısa sürede Araklı’ya Adliye Sarayı’nın yapılacağı belirtildi. Adalet Sarayı’nın Yölgören Mahallesi’nde Meslek Yüksek Okulu’nun yanında yapılacağı ifade edildi.

TOKİ KURALARI 22 HAZİRAN’DA




Rize merkez için kuralar, 2+1 tipi 350 konut ile 3+1 tipi 150 konut için 22 Haziran Pazartesi günü saat 10.00’da çekilecek. Muradiye için 2+1 tipi 140 konut ile 3+1 tipi 60 konut için noter kurası 23 Haziran Salı günü saat 14.00’te çekilecek. Kuralar, vatandaşların katılımına kapalı olarak noter huzurunda ve TOKİ’nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınla gerçekleştirilecek. Vatandaşlar kura çekimini Toplu Konut İdaresi Başkanlığının sosyal medya hesaplarından canlı takip edebilecek. 8 ve 9 Mayıs’ta çekilmesi gereken Rize kuraları yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 22-23 Haziran tarihlerine ertelenmişti.

BAKAN KURUM’UN İNCELEMELERİ




Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trabzon Akçaabat’ta yapımı tamamlanan millet bahçesinde incelemelerde bulundu. Trabzon Milletvekilleri ile Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in de yer aldığı incelemede, Bakan Kurum’a Akçaabat Ortamahalle maketi hediye edildi. Ayrıca Bakan Kurum’a Akçaabat’ta yapılması planlanan
sokak sağlıklaştırılması ile ilgili de bilgiler aktarılarak bir çalışma kataloğu teslim edildi.

BAKAN KURUM’A EKMEK




Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’dan millet bahçesi projesinin ayrıntıları ile ilgili bilgiler alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum özellikle Vakfıkebir ekmeği ile alakalı yapılacak olan kısımlarla ilgili talimatlar verdi. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Bakan Murat Kurum’a üzerine adı yazılı Vakfıkebir ekmeği ve bir hediye takdim etti. Başkan Muhammet Balta “Tamamlandığında ilçemizin sosyal yaşamına büyük katkılar yapacak olan ekmek temalı millet bahçesi projemizin ilçemize yapılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ilçem adına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Akçaabat ve Vakfıkebir gezilerine AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun eşlik ettiler.
 
Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap