SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 14.06.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 14.06.2019

14 Haziran 2019 Cuma - 11:34




Olaylar ve Yaşananlar | 14.06.2019





STRATEJİK YOLLAR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Türkiye’nin stratejik açıdan önemli bir yolu olan Karadeniz-Akdeniz Yolu ile Yeşil Yol birbirini çok iyi tamamlayan iki güzergâh olacak. Karadeniz-Akdeniz Yolu üzerinde Mesudiye'den geçen Yeşil Yol ile Karadeniz'in yaylalarına da kolayca ulaşılabilecek” dedi.

BAYANLARA ÖNCELİK




Trabzon’un Şalpazarı ilçe Belediye Başkanı Refik Kurukız  yeni hizmet binasının bir bölümünü Şalpazarı’nın üreten bayanlarına ücretsiz olarak tahsis edeceklerini söyledi. Kurukız, “Başımızın tacı bayanlarımız hiçbir ücret ödemeden burada ürünlerini pazarlayarak ev bütçelerine katkıda bulunabilecekler. Biz belediye olarak bayanlarımızdan elektrik, su ve işgaliye almayarak ürünlerini birinci elden tüketiciyle buluşmasına vesile olacağız” diye konuştu.

''İNSAFINIZ KURUSUN!''




Araklı ilçesi Yeşilyurt Grup Yolu Yoncalı Mahallesi yakınlarındaki Yoncalı Deresi’ne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce dökülen çimento artıkları ve kimyasal maddeler balık ölümlerine neden oldu. Gelişi güzel dökülen bu kimyasal maddenin beton santrallerinde, tünellerin giriş kısımlarında ve havuz yapımında kullanılan en tehlikeli kimyasallardan biri olduğu iddia edilirken, yöre halkı duruma isyan etti.  Mahalle sakinleri insafınız kurusun diyerek bu katliama karşı yetkilileri göreve davet ettiler.

ÖDEN'İN İSTİFASI

Giresun Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Parti Belediye Meclis üyesi Osman Öden başkan yardımcılığı görevine atanmıştı. Öden görev yaptığı Cadde -Sokak İsmi Komisyonu üyeliğinden istifa etti. dilekçesi işleme koyulan Öden’in yerine ise aynı partiden belediye meclis üyesi Bahattin Kurt seçildi.




Diğer taraftan, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu seçim döneminde verdiği suda indirim sözünü yerine getiriyor. Belediye meclisinde suda indirime gedilmesi gündeme alındı. Suda indirime gidilmesi teklifi 18 Haziran’da yapılacak toplantıda görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

KÜLTÜR HAN PROJESİ




Giresun’da AK Parti Milletvekili Sabri Öztürk’ün seçim vaadi olan Kültür han Projesi için bugüne kadar bir adım atılmadı. 2019 yatırım programında bu projenin olmadığı öğrenilirken Milletvekili Öztürk’ün şimdilerde dut yemiş bülbül gibi sessizliğe bürünmesi de oldukça manidar bulundu.

AYKAÇ VE YAVAŞİ

Gümüşhane’nin Torul ilçesine görevlendirilen Kaymakam Hasan Hüseyin Alpaslan’ın yurtdışı görevi için ilçeden ayrılmasının ardından bakanlık tarafından bu kez Onur Aykaç görevlendirildi.




Yaklaşık 2,5 yıl önce Torul ilçesi Kaymakamı iken kendi isteği terör örgütü mensuplarının makam odasına düzenledikleri saldırı ile şehit edilen Mardin’in Derik ilçesi Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün yerine atanan Hakan Kafkas’tan sonra ilçeye Kaymakam görevlendirmesi yapılıyor.
Bu arada Ordu’nun Gülyalı ilçesine Rizeli kaymakam Burhanettin Yavaşi atandı. Artvin Valiliği kaymakam adayı olarak göreve başlayan Yavaşi Gülyalı’da iş başı yaptı. Aykaç ve Yavaşi’ye başarılar diliyoruz.

KAYIP MASALLAR ARANIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Türk Masal Külliyatı” projesi ile halk kültürü araştırmacıları bugüne kadar 38 ilde 278 masal derledi. Bu kapsamda Dede Korkut hikayelerinin dilden dile dolaştığı Bayburt’ta da masal derleme çalışmaları gerçekleştirilecek. Unutulmaya yüz tutmuş ya da bilinmeyen masalların kayıt altına alınarak yok olmasını engelleyecek proje Bayburt’un sözlü kültür birikimini koruma altına alacak olması bakımından da büyük önem arz ediyor. Bayburt’ta gerçekleştirilecek derleme çalışmalarına 15 Haziran ile 30 Ağustos 2019 tarihleri arasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde kurulacak Türk Masal Külliyatı Çalışma Masası ile iletişime geçerek isteyen herkes katkı sağlayabilecek. Derleme çalışmaları için oluşturulan çalışma masasına ayrıca 0458 211 25 66 ile 0555 809 71 72 numaralı hatlardan da ulaşılabilecek.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap