SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 14.04.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 14.04.2024

14 Nisan 2024 Pazar - 09:20




Olaylar ve Yaşananlar | 14.04.2024





AK PARTİ VE CHP FARKI

Ramazan Bayramında  Trabzon’da hem AK Parti cephesinden hem de CHP cephesinden gelişmeleri yerinden takip ettik. Her iki partinin de bayramlaşma etkinliklerine katıldık. Geçmiş dönemlere oranla yerel seçiminde etkisiyle arada çok ciddi fark var olduğunu gözlemledik. AK Partinin meydan parkındaki bayramlaşması resmi bir havada sadece çok az sayıda partilinin katılımı ile yapılırken bayramın son gününde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ortahisar Belediyesi binası önünde izdihama yol açan mitinge halkın katılım göstermesi önemliydi. AK Parti ile CHP arasında sadece vatandaşın  katılımı değil heyecan coşku ve hedefler açısından da önemli farklar oluşmuş. AK Parti Trabzon teşkilatlarında  yine bazı yüzler somurtuyor yine anlamsız tavırlar ve kibirlerinden yanlarına yaklaşılmıyor. Anlaşılan hala yerel seçimlerden ders çıkmamış

**

SALİH CORA EKİBİNİ KURUYOR

Mayıs ayında başlayacak AK Parti il ve İlçe kongreleri öncesi Trabzon’da yakın zaman diliminde adaylar ortaya çıkacak saflar daha da netleşecek. AK Parti kulislerinde önemli bir iddia var. AK Parti Trabzon eski Milletvekili Av.SalihCora İl Başkanlığı için harekete geçiyor. AK Partinin Trabzon’da mutlak suretle değişimle birlikte yeniden toparlanma sürecine girmesi şart. Bunu da en iyi şekilde başaracak isim olarak Sahil Cora ismi ön plana çıkıyor. Cora bu anlamda ekibini kurmaya bile başladı. Ortahisar İlçe Başkanlığı için ise güçlü bir isim arayışı var. Bu arada partide önemli bir kesim yerel seçimlerde keşke Ortahisar Belediye Başkanlık için Sahih Cora’yı aday yapsaydık tercihimiz yanlış oldu şeklinde bir özeleştiri de yapılmakta

**

MİLLİ GÖRÜŞ TEK ÇATI OLSUN

Yeniden refah Partisi ve Saadet Partisi arasında birleşme aynı çatı altında siyaset yapma fikrinin ateşi Trabzon’dan yakılıyor. Yeniden Refah Partisi  Trabzon Teşkilatları Saadet Partisi Trabzon teşkilatları ile bu anlamda sıcak diyalog ve temas halindeler.  Rahmetli Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın Genel Başkanlık yaptığı Yeniden Refah Partisi çatısı altında uzlaşma ve birliktelik sağlanması noktasında Trabzon tüm Türkiye’ye örnek olacak gözüküyor.31 Mart Yerel Seçimlerinde Yeniden Refah Partisi 1 büyükşehir ve 1 il belediyesi kazanarak Türkiye genelinde yüzde 6,19 oy oranına sahip olmuştu.Saadet Partisi ise yüzde 1,09 oyda kalmıştı. Seçimlerin ardından Saadet Partisi'nin YRP ile birleşme iddiası gündeme getirilmişti.

**

AKTÜRK FIRSATI KAÇIRMADI

Trabzon Soğuksu mahallesi muhtarı  aynı zamanda Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı  Bekir Aktürk’ü yerel seçim süreçlerinde Ramazan ayı iftar programlarında ve çeşitli diğer etkinliklerde sürekli AK Parti cephesinde görüyorduk .Aktürk  sürekli AK Parti davetlerine katılıp fotoğraf verirken muhtar adaylarına da “seçimlerde tarafsız kalın” mesajı veriyordu. Oysa tarafsız kalmayan kendisiydi. Neyse bu işler böyle? Bekir Aktürk’ü dünde Ekrem İmamoğlu mitinginde gördük. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın ortasına geçerek pozunu verdi. Seçim döneminde CHP’nin hiçbir etkinlik programına katılmayan Bekir Aktürk  öyle gösteriyor ki yeni dönemde daha çok CHP li başkan ve yöneticilerle bir arada göreceğiz..

**

TRABZON’DA BİR İLÇE KADAR SURİYELİ VAR!

Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye’de 3 milyon 120 bin 430 Suriyelinin geçici koruma kapsamında bulunduğunu açıklarken, Doğu Karadeniz’de bu rakam 5 bin 971 oldu. Bölgede en fazla Suriyeliye Trabzon ev sahipliği yapıyor. Suriyeliler Doğu Karadeniz Bölgesi’nde ikamet için en çok Trabzon ilini tercih ederken, en az tercih ettikleri il ise Bayburt oldu.  827 bin 786 nüfuslu Trabzon’da geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı 3 bin 434’e ulaştı. 86 bin 47 nüfusu bulunan Bayburt’ta ise koruma altında bulunan 33 Suriyeli ikamet ediyor. 172 bin 356 nüfuslu Artvin’de, geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı 67 oldu. 461 bin 712 nüfuslu Giresun’da ise 283 geçici koruma statüsünde bulunan Suriyeli yaşıyor. 148 bin 539 kişinin yaşadığı Gümüşhane’de bulunan Suriyeli sayısı ise 90 oldu. 350 bin 506 nüfuslu Rize’de ise bin 215 Suriyeli yaşıyor. 776 bin 649 nüfusu bulunan Ordu’da ise geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı 849’a ulaştı.

**

GİDİŞAT HİÇ İYİ DEĞİL!

İcra ve iflas dairelerinin verileri, derinleşen ekonomik krizin ulaştığı boyutu bir kez daha gözler önüne serdi. 2015 yılında 26 milyon olan mahkemelerdeki icra ve iflas dosyası sayısı, 2024 itibarıyla 39 milyona dayandı. 2023 yılında 14 milyon 43 bin 957 yeni icra ve iflas dosyası açıldı. 2022 yılından 2023 yılına devredenlerle birlikte dairelerdeki toplam icra ve iflas dosyası sayısı 38 milyon 969 bin 260’a fırladı. 2023 yılında yapılan değişiklikle kişisel eşyalar ile ailenin ortak kullandığı ev eşyalarının haczedilmesi önlendi. Borçtan daha fazla değeri olan eşyanın haczedilmesinin yanı sıra buzdolabı, çamaşır makinesi, yatak gibi ev eşyaların haczi yasaklandı.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap