SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 14.02.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 14.02.2024

14 Şubat 2024 Çarşamba - 08:15




Olaylar ve Yaşananlar | 14.02.2024





BAKAN URALOĞLU MEMLEKETİNDE!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu dün Trabzon’da Sürmene ve Of ilçelerini ziyaret etti, bugün de baba ocağı Düzköy’de olacak. Bakan Uraloğlu Trabzon’da seçim sürecini an ve an takip ediyor. Düzköy’e ise ayrı bir önem veriyor. AK Parti Düzköy Belediye Başkan Adayı Selim Çelenk ilçede çok karşılık bulmasa da istenen çıkışı yapamasa da Bakan beyin devrede olması AK Parti’yi ilçede rahatlatıyor. Bakan Uraloğlu’nun kurmaylarına, “Düzköy’de seçimi kaybedersek faturasını kim öder bilemem, herkes ona göre işini takip etsin, sahada olsun” talimatı verdiği öne sürülürken AK Parti Düzköy İlçe Teşkilatı da bu yönde çalışmalarına ağırlık verdi.

AK PARTİ HANGİ İLÇELERE ÖNEM VERECEK?

AK Parti Trabzon’da 31 Mart  2024 yerel seçimlerine tam saha pres ve 18’de 18 hedefiyle hazırlanırken sahadan gelen anketler ve bazı tepkiler “İşimiz çok da kolay değil” dedirtiyor. AK Parti Trabzon’da Ortahisar Belediyesi başta olmak üzere Of, Düzköy, Tonya, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Yomra ve Vakfıkebir’de işi sıkı tutma peşinde. Bu ilçelere özel bir çalışma metodu uygulanacak ve daha çok ağırlık verilecek. AK Parti’nin ‘çok rahat kazanacağız’ diyeceği ilçe sayısı 2019 yerel seçimlerine göre daha azalmış durumda. İlçelerde muhalefet olarak  artık sadece CHP ve İYİ Parti değil Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi, Demokrat Parti, Bağımsız Türkiye Partisi gerçeği de var.

AHMET KAYA GERİ DÖNÜYOR!

Dün Ortahisar eski Valilik binası civarındaki esnafları ziyaret ettik. Esnaflarımız da yerel seçimi takip ediyor, yazılıp çizilenleri okuyor. Değerli bir esnaf abimiz, CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya’yı işaret ederek “Valla Ahmet başkanı vekil olduğu dönem de arardık, hemen dönerdi. Şimdi de telefonla arasak hemen bakmasa bile mutlaka geri dönüyor. Bu huyunu çok seviyoruz, oyumuz da onundur. Kendisi samimi, delikanlı bir Trabzon evladıdır” mesajı verdi. İş yerinde bulunan en az 7-8 kişi de bu sözleri teyit etti. Ahmet Kaya’nın Ortahisar Belediyesi için ciddi bir rakip olduğunun altını bir kez daha çizelim.

SİYASETE DAMGASINI VURACAK!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) Genel Kurulunda bir kez daha genel başkan seçilen Artvin Şavşatlı hemşehrimiz Arzu Çerkezoğlu öyle gösteriyor ki önümüzdeki dönemde siyasetin de gündeminde en çok konuşulacak isim olacak. Çerkezoğlu bu dönem hem genel hem de yerel seçimlerde CHP başta olmak üzere birçok partiden teklif almasına rağmen kendisini emek mücadelesine adadığını belirterek kapıları kapadı. Çerkezoğlu’nun gelecek dönem ise ya İstanbul’dan ya da memleketi Artvin’den siyasete girmesi bekleniyor. Çerkezoğlu’nun siyaset arenasının zirvesinde görürsek kimse şaşmasın bir kenara bu yazdıklarımızı not etsin.

TEK DERDİMİZ KAZANMAK

Beşikdüzü MHP Belediye Başkan Adayı Barış Öztürk çalışmalarına devam ediyor. Cumur İttifakı anlayışı kapsamında aday olan Öztürk’e hem partisi MHP’den hem de AK Parti teşkilatından destek var. Özellikle AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı İsa Kahraman sahada varını yoğunu ortaya koyuyor. “Tek derdimiz Beşikdüzü ilçemize hizmetin bir an önce gelmesi” diyen Kahraman “Ne küskünlük ne dargınlık ne de başka bir lüksümüz yok. Hepimizin daha çok çalışarak Beşikdüzü Belediyesini Barış başkana kazandırıp ve merkezi hükümetten elimiz güçlü olarak desteği almalıyız. AK Parti Beşikdüzü teşkilatımız ve aday adayı olan arkadaşlarımız ile el ele birlikteyiz” mesajı verdi. Doğrusu böylesine zorlu ve sıkıntılı süreçte herkes AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı İsa Kahraman kadar cesur olmuyor.

SÜRMENE’DE AZİZOĞLU FARKI

AK Parti Sürmene Belediye Başkan Adayı Hüseyin Azizoğlu ziyaretler ve seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Azizoğlu gittiği her yerde destek görürken her fırsatta birlik ve beraberlik çağrısı yapmayı da ihmal etmiyor. Sürmene’nin Trabzon sahil bandında turizmden daha çok faydalanması yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmesi noktasında özel projeler hazırlayacaklarını ve bunu en kısa sürede hayat   geçireceğini belirten Azizoğlu “Sürmene’nin ışıl-ışıl mutlu huzurlu ve güvenli bir ilçe olması noktasında üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar ilçemize hizmet veren taş üstüne taş koyan varsa hepsinden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

ARSİN’E İSTİHDAM SÖZÜ

AK Parti Arsin Belediye Başkan adayı İbrahim Küçük belediye başkanlık yönetim anlayışına ciddi bir farkındalık getirip rutin hizmetlerin dışında ilçesine aş-iş-ekmek noktasında istihdam yaratmak istiyor. Mütevazi kişiliği somut projeleri ve akılcı bir idare anlayışı ile Arsin’de Belediye Başkan adaylığı yarışı içinde en güçlü isim olarak görülen İbrahim Küçük kim ne derse desin günümüz şartlarında insanlarımız ekonomik olarak sıkıntı yaşamakta. Bizler de dayanışma-paylaşma örneği sergileyip ilçemde belediye hizmetlerinin yanı sıra nasıl bir istihdam sağlarım derdindeyim. Kendi öz kaynaklarımız ve devletimizin desteği ile de bunu başaracağız dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap