SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 13.09.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 13.09.2020

13 Eylül 2020 Pazar - 09:26




Olaylar ve Yaşananlar | 13.09.2020





TATLI’NIN GAYRETİ

AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı göreve geldiği günden itibaren kutuplaştırmadan uzak, birlik ve bütünlük içerisinde partisinin çıtasını yükseltmek, Giresun’un daha fazla hizmet alması için var gücü ile çalışıyor. Tatlı  Erzincan- Trabzon demir yolu projesinde Giresun’un stratejik önemi olduğunu belirterek “Bu projeden bizi çıkaramazlar” dedi. Tatlı, “Şimdi Erzurum-Rize projesinden bahsediliyor. Trabzon’un devreden çıkarıldığı yönünde söylemler var. Erzincan- Gümüşhane, Tirebolu-Trabzon güzergahı çok önceden belirlenmiş durumda. Bu projeden Giresun çıkarılamaz çünkü Giresun konum itibariyle stratejik bir öneme sahip” diye konuştu.

ÖNCELİĞİMİZ SAMSUN-SARP DEMİR YOLU  

AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı, iç kesimden geçecek olan ve sadece Tirebolu içerisine alacak bir demir yolu projesinin Giresun’a büyük bir fayda sağlamayacağı görüşünde olduğunu da belirtti. Tatlı, “Bizim için asıl önemli olan Samsun-Sarp arasında sahilden geçecek olan demir yolu önem taşıyor.  Biz bu projenin öncelikli olarak ele alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

TRABZON AK PARTİ

Trabzon’da ilçe kongrelerini sürdüren AK Parti’de herkesin şimdiden merak ettiği il yönetiminin nasıl şekilleneceği ve kimin başkan olacağı. Parti kulislerinden il yönetim kuruluna girmekten umudunu yitirenlerin Ortahisar İlçe Başkanlığı için nabız yokladığı, hatta isimlerini kamuoyuna lanse etme gayretine girdikleri konuşuluyor. Trabzon’da milletvekilleri arasında koordineyi sağlayamayan, partisinden seçilen belediye başkanlarına yapılan eleştirilere tepki koyamayan, halktan kopan bir il başkanının yerine taze kanın gerektiğini iddia eden partililer yeni bir yönetimin şart olduğunu sokakta ve kulislerde yüksek sesle konuşmaya başladı.

NEREDE KALMIŞTIK?

Geçirdiği trafik kazasının ardından ameliyata alınan ve bir süre istirahat eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, makamına gelerek göreve başladı. Başkan Hilmi Güler'i ziyaret eden Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, "Kendisini tekrar sağlığına kavuşmuş görmek ve makamında Ordu’ya dair değerlendirmelerde bulunmak bizleri mutlu etti" dedi.

ATAMA BEKLİYORLAR

Engelliler Konfederasyonu Ordu İl Meclis Başkanı Ümit İşbakan, 2020 yılı içinde EKPSS puanı ve kurayla engelli memur ataması yapılmasını talep ettiklerini açıkladı.  2020 yılına ait engelli memur atamalarının yapılmadığını da kaydeden İşbakan, “2020 yılının ilk altı ayında kamuya çok sayıda atama yapılmıştır. Sadece Sağlık Bakanlığı KPSS puanıyla farklı statülerde 50 bin personel almış ancak EKPSS puanıyla alım yapmamıştır. Gaziler, şehit yakınları ve devlet korumasında yetişenler için 2020 yılında üç bin atama yapılırken, istihdamda özel politika gerektiren engelliler için atama yapılmaması dikkat çekicidir. Covid-19 vaka sayısının artışı ve sonbahar aylarında yaşanacak durumun belirsizliğini koruduğu, pandemi nedeniyle özel sektörde çalışan çoğu engellinin ücretsiz izne ayırıldığı, pandemi devam ettiği sürece işsiz kalma riski göz önünde bulundurulduğunda; engellilerin atamaları için farklı ve acil önlemlere ihtiyaç vardır” dedi.

ANKARA’YA YÜRÜRÜZ

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, “Mevcut iktidar Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demir yolunun 2023’e kadar yapılacağını müjdelemiştir. Gümüşhane olarak eğer göçü tersine döndürmek istiyorsak, önceliğimiz mutlaka demir yolu olmalıdır. Demir yolu; zor durumda olan esnafı, geçim sıkıntısı çeken köylüyü, üretim yapıp kazanamayan çifçiyi rahatlatacaktır. Yeniden refah partisi olarak bu ve benzeri projelerin takipçisi olacağız. Bu konuda elimizi değil gerekirse bedenimizi taşın altına koymaktan kaçınmayacağız. Bu proje için hangi lobi hangi holding hangi siyasetçi devreye girerse girsin, Gümüşhaneli sağduyulu hemşehrilerimizle buna müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse bu asil milletimizin önüne düşerek Ankara’ya yürürüz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap