SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 13.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 13.06.2020

13 Haziran 2020 Cumartesi - 09:23




Olaylar ve Yaşananlar | 13.06.2020





KAVGANIN PERDE ARKASI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 9 Haziran akşamı MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e arkadan yumruk atmasıyla başlayan kavganın arka planında neler olduğunu Posta Gazetesi’nden Murat Çelik’in yazısında ortaya çıktı. “O akşam ikinci bir fiziki saldırı daha var. Genel Kurul dışında olunca pek gündeme gelmedi ama çok önemli. Bu ikinci arbede duyulmayınca Sezgin Tanrıkulu’nu aradım. Ben ısrarla sordum, o da ısrarla “Bu konularda konuşmak istemiyorum” dedi. Tanrıkulu konuşmayı reddedince farklı kaynaklardan araştırıp teyit ettim. ‘Duyum’ değil, ‘bilgi’ yani şimdi yazacaklarım.

HAKKINIZI HELAL EDİN

Ertesi gün MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay arıyor Tanrıkulu’nu. Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin olaydan duyduğu üzüntüyü bildiriyor ve olaya karışan 3 milletvekilinin özür dilemek için görüşmek istediğini söylüyor. Öğleden sonra, Meclis muhalefet kulisinde o milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ile bir araya geliyor. Kulistekilerin şahit olduğu bu görüşmede MHP’li vekiller, “Genel Başkanımızın da yönlendirmesiyle” notunu da düşerek Sezgin Tanrıkulu’ndan özür diliyor, “Hakkınızı helâl edin” diyorlar. Gerginlik böyle son buluyor, mevzu bu şekilde tatlıya bağlanıyor.

KILAVUZ, ÖZEL’DEN DE ÖZÜR DİLEDİ

Ve Özgür Özel... CHP’li Özel, kavgalı oturumun ertesi günü yaşananları telefonda şöyle anlattı: MHP heyeti Sezgin Tanrıkulu ile görüştükten sonra Erkan Akçay beni aradı. Sayın Bahçeli’nin üzüntülerini iletti ve iki partiden üçer isim bir araya geldik. Erkan Akçay, Olcay Kılavuz ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt geldiler. Benim yanımda da Meclis İdare Amiri Kadim Durmaz ve Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi vardı. Olcay Kılavuz “Ben genel başkanımı, partimi mahcup ettim. Size karşı da yanlış yaptım. Özür diliyorum. Hakkınızı helâl edin” dedi. Biz de helâllik verdik ve olayı kapattık” sözleri ile kavganın arka planını millet öğrenmiş oldu.

ŞENLİKOĞLU’NUN ZİYARETLERİ

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Ankara’da DSİ Genel Müdürü Giresunlu hemşehrimiz Kaya Yıldız’ı ziyaret ederek, “Giresun İçme Suyu Temini Projesi ve Dere Islahları” başta olmak üzere ilimize yapılması düşünülen yatırımlar hakkında değerlendirmeler yaptı. Şenlikoğlu ardından Karayolları Genel Müdürlüğü Etüt, Proje ve Çevre Dairesi Başkanı Zühtü Düzen ile bir araya gelerek, “Giresun Şehir Geçişi ve Şehir Girişi Kavşağı Projesi (DAL-ÇIK)” projesi hakkında görüşmeler gerçekleştirdi. Şenlikoğlu daha sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün ile “Doğu Park” projesinde yapılacak dolgu tahkimatları konusunda görüşmelerde bulundu. Peşinden Orman Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya’yı ziyaret eden Şenlikoğlu, “Doğu Park” projesinde yapılacak ağaçlandırma çalışmaları hakkında son detayları görüştü. Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Bayramçavuş ile bir araya gelen Şenlikoğlu, Giresun’daki yatırımların değerlendirmesini gerçekleştirdi. Son olarak Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ile buluşan Şenlikoğlu, Cinahmet Pazarına yapılacak “Otopark ve Kapalı Pazaryeri” projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yaptığı görüşmelerin çok olumlu geçtiğini ifade eden Başkan Şenlikoğlu, Giresun halkına başkentten yolladığı mesajda; “Biz çalışıyoruz, siz rahat olun. Bir şehrin kısa sürede nasıl büyüdüğünü görmek için hazır olun” ifadelerini kullandı.

ORDU’YA 100 KONUT

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Gürgentepe’de planlama içerisinde 74 kişilik ilan edilen TOKİ’ye talebin fazla olması nedeniyle kurada çıkmayan taliplere yeni bir fırsat olarak ek 100 konut yapılacağını açıkladı. Gündoğdu, “Gürgentepe Belediye Başkanımız Yaşar Şahin ve İlçe Başkanımız Mevlüdiye Adıgüzel Töngel ile yaptığımız görüşmelerde; Mayıs ayında kurası çekilen Toplu konut projesinde vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ek konut hususunu, TOKİ Başkanımız Ömer Bulut’un desteğiyle, TOKİ’lere ek 100 konut sözünü aldık. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve TOKİ Başkanımız Ömer Bulut'a teşekkür ediyorum” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap