SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 13.05.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 13.05.2020

13 Mayıs 2020 Çarşamba - 11:57




Olaylar ve Yaşananlar | 13.05.2020





MİLLETVEKİLİ AVCI: RASYONEL KARAR

AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın il dışındaki çay üreticilerinin memleketlerine dönebileceğini açıklamasının ardından değerlendirmelerde bulundu. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Avcı, “Çay üreticilerinin bölgeye gelmesi yönünde alınan izin kararıyla ilgili çay üreticilerimizin sorunlarının giderilmesi bağlamında hükümetimiz müstahsillerimizin kontrollü gelişine müsaade ederek en rasyonel kararı almıştır. Bu süreç içinde vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için en üst düzeyde görüşmelerimizi yaptık ve çözüm önerilerimizi gün gün ilgili bakanlıklarımıza sunduk. Bu doğrultuda kararın alınmasını sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza, hemen her gün iletişim içinde olduğumuz İçişleri Bakanımıza, Tarım bakanımıza, Milletvekillerimize, Valimize ve ekibine, il ölçeğindeki tüm paydaşlarımıza, sürece katkı veren tüm siyasi parti il başkanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Çay sezonun ve çay fiyatının ilimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

SAHİL YOLU – ERZRURUM YOLU BAĞLANTISI

Yeni yapılacak Trabzon Otogarı’nın ihaleye çıkacağı açıklandı. Yapılacak otogarın proje görselleri de medyaya servis edildi. Otogarın yeri itibariyle zaten trafik yoğunluğu olan bir bölgede olması eleştirileri beraberinde getirmiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Erzurum Yolu’nun Sahil Yolu’na bağlanmasıyla trafik sorunun yaşanmayacağını söylemişti. Fakat Erzurum Yolu’nu Sahil Yolu’na bağlayacak projenin nasıl olacağı büyük merak konusu. Herkesin malumu Karayolları’nın yaptığı birçok proje Trabzon’da büyük tahribatlara yol açtı. Son olarak Boztepe’de yapılan tünellerden çalışma başlayınca herkesin haberi olmuş ve çalışma büyük bir doğa tahribatına neden olmuştu. Değirmendere’de de Trabzon’un en önemli mimari eserlerinden Tarihi Değirmendere Köprüsü’nün bu bağlantı yolunda nasıl korunacak? Yapılacak işlerin kamuoyuyla paylaşılarak en uygun projenin üretilmesi gerekiyor. Trabzon, Boztepe’deki gibi yeni bir ihaneti kaldıramaz.

HAMSİKÖY’E OTOBÜS ÇIKSIN!

Trabzon’da Büyükşehir Belediye otobüsleri büyük bir görevi üstleniyor. Özellikle pandemi döneminde kamusal ulaşımın ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Fakat bu kamusal ulaşım hakkının ile yayılması herkesin buz hizmetten faydalanmasını sağlamak gerek. Trabzon -  Maçka arası sefer yapan otobüsler sefer sayılarının yeterliliğiyle Maçka halkının ulaşımına büyük katkı veriyor. Fakat ilçe nüfusunun 5 binden fazlasını barındıran ilçe merkezi ile Hamsiköy Vadisi arasında bu otobüs seferlerinden hiçbiri yapılmıyor. En azından 2 saatte bir olan Trabzon – Maçka otobüslerini Hamsiköy’e kadar çıkarmak burada yaşayan halkın ulaşımına büyük katkı verecek ve onları iller arası sefer yapan minibüslerin istediği astronomik ücretlere mahkum etmeyecektir. Aynı zamanda bu hizmet turizm vadisi olan Hamsiköy Vadisi’ne turist akışını da artıracaktır. Kazanan da bu vadide yaşayan ilçe halkı olacaktır. Bu sesin duyulması gerekli!

ARAKLI ESNAF ODASI DUYGULANDIRDI

Berberlerin 11 Mayıs’ta açılmasıyla yeniden açılmasıyla birlikte Araklı Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Öztorun ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilçedeki berber esnafını ziyaret etti. Öztorun, berber esnafını gezerek zarf içerisinde siftah parası adı altında berber çalışanlarına para dağıttı. Araklı Esnaf Odasının yapmış olduğu bu uygulama berber esnafı tarafından takdirle karşılandı. Yaklaşık elli gündür kapalı olan berber esnafı bu jest karşısında memnuniyetlerini bildirdiler.

65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN İHTİYAÇ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ile Pazar günü 65 yaş üstünü belirli saat aralıklarında sokağa çıkma izni verildi. Dedeler ve nineler biraz olsun soluklandı. Temiz hava ve yürüyüş onları mutlu etti. Onlar mutlu olunca bizlerde mutlu olduk. Fakat şöyle bir sorun var. Yaşlı vatandaşlarımız sokağa çıktığında tüm umumi tuvaletler kapalı olduğundan kısmen sorun yaşandı. Gördük ki şadırvanların ve tuvaletlerin kapalı olması sokağa çıkma kısıtlaması kalktığından sorun teşkil etti. Yetkiler, en azından kısıtlama kaldırıldığında yaşlılarımızın daha rahat olması adına bazı noktalarda tuvaletlerin açılmasını sağlayabilir. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap