SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 13.04.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 13.04.2024

13 Nisan 2024 Cumartesi - 08:38




Olaylar ve Yaşananlar | 13.04.2024





BAKAN URALOĞLU’DA OLMASA!

Bayramın ikinci gününde Trabzon meydanda gerçekleşen AK Parti bayramlaşma töreni beklenen ilgiyi görmedi. Sadece partililer ve çok az sayıda vatandaş bayramlaşmaya katılırken ilginin üzerinde olduğu isim Bakan Uraloğlu oldu. İyi ki Trabzon’un bir bakanı var. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’da bayramlaşmaya katılmazsa eyvah ki eyvah. Bayramlaşma etkinliğinde Uraloğlu ile birlikte Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç’te ilgi odağı oldu tebrikleri kabul etti. Yerel seçimlerde Ortahisar ile birlikte Yomra-Beşikdüzü-Arsin-Vakfıkebir belediyelerini kaybeden Çarşıbaşı veŞalpazarı’nı MHP kaptıran AK Parti Trabzon teşkilatlarında oluşan moral ve motivasyon eksikliği bayramlaşamaya yansıdı

**

İSTİFA EDECEK!

AK Parti Trabzon teşkilatlarında Pazartesi günü itibarıyla sıcak gelişmeler yaşanacak. Bomba gibi bir iddia AK Parti kulislerine düştü. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcunun kendi rızasıyla istifa etmesi bekleniyor. Bu arada AK Parti, 31 Mart mahalli seçimlerinin ardından seçmenle irtibatı koparmama kararı alarak, önümüzdeki dört yılı aşkın bir süre boyunca sürekli temas halinde olmayı hedefliyor.Genel merkez yönetimi, seçimlerdeki oy kaybının nedenlerini araştırırken, 81 il teşkilatı da küskün seçmenin gönüllerine yeniden girmek için çalışmalara başladı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda saha çalışmaları artırılacak ve ev ziyaretleri sıklaştırılacak. Milletvekillerinden genel başkan yardımcılarına, kadın kollarından gençlik kollarına, il ilçe ve mahalle teşkilatlarına kadar tüm birimler kendi bölgelerinde seçmene ulaşmak için hazır olacaklar.

**

MHP DİM DİK AYAKTA

MHP Trabzon camiası bayramın ikinci gününde MHP Trabzon İl Binasında buluştu. Bayramlaşma etkinliğine çok sayıda partili ve vatandaş katılım gösterirken izdiham oluştu. Mevcut Parti il Binası artık yeterli gelmiyor. Bu binanın mutlak suretle değişmesi  hem daha merkezi hem de daha geniş bir alana taşınması gerek.31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Trabzon’da AK Parti-MHP Cumur ittifakına en sadık olan ve en gayretli başkan olan tarihe geçen MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar Çarşıbaşı ve Şalpazarı Belediyelerin alınmasında da büyük bir pay sahibi oldu. Yoğun ve yorucu geçen bir seçim süreci sonrası ailesi birlikte bir-kaç günlüğüne şehir dışına kaçan MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar yeni dönemde daha güçlü daha etkin bir şekilde  çalışmalara devam edeceklerini dile getirdi.

**

KEMALPAŞA DA BİR GARİP TUZAK!

5 bin 122 seçmene sahip Artvin Kemalpaşa İlçesinde 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 4 bin 258 geçerli oyun bin 572’sini alan CHP Kemalpaşa Belediye Başkan adayı Erhan Yılmaz yüzde 36.91 ile Belediye Başkanı seçilmişti. İlçede bin 145 oy alan AK Parti Kemalpaşa Belediye Başkan adayı Harun Altınsoy ise yüzde 33.23’te kalmıştı. Kemalpaşa İlçesinde Sol Parti Belediye başkan adayı Harun Vayiç ise 560 oy almıştı. AK Parti Kemalpaşa Belediye Başkan adayı İnşaat alanında çeşitli projelerde çalışanbaşarılı genç iş adamı Harun Altınsoy’un seçilmemesi noktasında kampanya yürüten bazı AK Partililer İl genel Meclisinde AK Partiye oy kullandırıp belediye başkanlık yarışına asılmadılar. Bu iddia seçimi almaya yakın olan AK Parti Kemalpaşa çevresinde çokça konuşuluyor. Bir AK  partili ise şu açıklamayı yaptı: “ Kemalpaşa’da seçimi çok rahat alacaktık ama bir garip tuzak kuruldu. AK Parti’den belediye başkan aday-adayı olanlar hiç çalışmadı herkes kendi hesabını  yaptı kendine çalıştı”

**

SARAL’DAN  ERBAKAN’A SERT SÖZLER!

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki gerginlik devam ediyor. Bir sosyal medya kullanıcısı, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın fotoğrafını kullanarak, "Bu adam sayesinde Üsküdar sahilde bira içilebilecek" paylaşımı yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı  Trabzonlu hemşerimiz Oktay Saral ise paylaşımı alıntılayarak, Fatih Erbakan'a yönelik, "İplerin kimin eline geçti de sen bu hale düştün. Yazık, kimleri sevindirdiğine dön de bir bak! Birazcık babanın oğlu olsaydın, sende ondan da eser yok…" ifadelerini kullandı.Oktay Saral'a yanıt, Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi ve Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner, Fatih Erbakan'a "İplerin kimin eline geçti de sen bu hale düştün?" diyen Oktay Saral'a tepki gösterdi. Güner, "Öz eleştiri yapmak yerine Yeniden Refah Partisi'ne ve Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’a trol ordularınızla saldırmayı doğru bildiğiniz için bu sonuçları aldınız" ifadelerini kullandı.

**

GİDİŞAT HİÇ İYİ DEĞİL!

İcra ve iflas dairelerinin verileri, derinleşen ekonomik krizin ulaştığı boyutu bir kez daha gözler önüne serdi. 2015 yılında 26 milyon olan mahkemelerdeki icra ve iflas dosyası sayısı, 2024 itibarıyla 39 milyona dayandı. 2023 yılında 14 milyon 43 bin 957 yeni icra ve iflas dosyası açıldı. 2022 yılından 2023 yılına devredenlerle birlikte dairelerdeki toplam icra ve iflas dosyası sayısı 38 milyon 969 bin 260’a fırladı. 2023 yılında yapılan değişiklikle kişisel eşyalar ile ailenin ortak kullandığı ev eşyalarının haczedilmesi önlendi. Borçtan daha fazla değeri olan eşyanın haczedilmesinin yanı sıra buzdolabı, çamaşır makinesi, yatak gibi ev eşyaların haczi yasaklandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap