SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 13.04.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 13.04.2021

13 Nisan 2021 Salı - 09:00




Olaylar ve Yaşananlar | 13.04.2021





ODÜ’DE FAKÜLTE SAYISI

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, 11 olan fakülte sayısını Turizm Fakültesi ile 12’ye çıkardıklarını belirtti. Rektör Akdoğan, “Turizm Fakültesi’ni Altınordu Kirazlimanı Mahallesi sınırları içerisinde olan yaklaşık 6 bin metrekare alana sahip olan, geçmişte rektörlük binası ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi olarak kullanılan binamızda faaliyete başlatacağız. Fakültemiz için öğrenci talebinde bulunduk. İlk etapta 20 öğrenci ile başlayacağız. Ayrıca Turizm Fakültesi bünyesinde 50 kişinin konaklayabileceği 14 odalı bir Uygulama Oteli ile 150 metrekarelik bir alan üzerine Uygulama Restoranı yapıyoruz” dedi.
Rektör Akdoğan, kampüs içerisinde bulunan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun ‘Spor Bilimleri Fakültesi’ olarak faaliyet göstereceğini, ayrıca Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi açmayı planladıkları da bildirdi. Bu eğitim kurumlarının açılmasıyla fakülte sayısını 14’e yükseltmeyi hedeflediklerini kaydeden Akdoğan, İlahiyat Fakültesi binasının da temelinin bu yıl içerisinde atılacağını sözlerine ekledi. 

ELÇİN’DEN ZİYARET

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve CHP İl Genel Melis Üyesi Zafer Gülenç ile birlikte, Seyitler köyü Sotibar Mahallesi’ndeki, Yerel Ata Tohumu Fide Yetiştirme Serası’nı ziyaret etti. Artvin Belediyesi “Şehrimizdeki trafiği rahatlatmak amacıyla İl Trafik Komisyonu’nun 07.10.2019 tarih ve 2019/05 sayılı almış olduğu kararlar neticesinde, şehir merkezindeki bazı cadde ve sokakların tek yön olmasına karar verildi paylaşımında bulundu.

UZUN, GÖNÜLLERE GİRİYOR

Trabzon Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Aydın Kant ile bir araya gelen AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, virüs salgını nedeniyle özverili bir şekilde çalışan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Uzun, “Zor günlerden geçiyoruz. Görülmeyen, zengin fakir ayrımı yapmayan bir düşmanla savaşıyoruz. Bu salgın görüldüğü ilk günden itibaren devletimiz her türlü tedbiri aldı. Vakfıkebir’de tüm kurumlarımız tedbirleri en üst seviyeye çıkardı. Şüphesiz sağlıkçılarımız yaşadığımız bu süreçte hayatlarını ortaya koyarak fedakarca çalışmalara imza attılar, atmaya da devam ediyorlar. Biz halkımıza evde kalmalarını ve özellikle maske, mesafe, hijyen kurallarına uyulma çağrısını yineliyoruz” dedi.

ÇEBİ’DEN DURMAK YOK

Trabzon Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, ilçede sorunların üstesinden gelmek için gece gündüz mesai vermeye devam ediyor. “Durmak yok yola devam” sözlerini hizmet alanında attığı adımlarla hayata geçiren Çebi, “Öncesi rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş ayını karşılamanın sevinci ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bin aydan hayırlı ramazan ayının ülkemize ve milletimize huzur, mutluluk, sağlık, sıhhat getirmesini Yüce Allah’tan niyaz eder, hayırlı ramazanlar dilerim” dileğinde bulundu.

İMAMOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan videolu paylaşımında “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz” ifadesi yer aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yanıt gecikmedi. Bakanlığın hesabından yapılan paylaşımda “Yapımı bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen, tasarım konseptiyle Türkiye ve dünyada bir ilk olacak Haydarpaşa Arkeopark Projesi’ni tanıttığı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz” denildi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap