SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 13.03.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 13.03.2024

13 Mart 2024 Çarşamba - 09:09




Olaylar ve Yaşananlar | 13.03.2024





2004 YEREL SEÇİMİ GERİ GELİR Mİ?

AK Parti'nin katıldığı ilk yerel seçim olan 2004 Yerel Seçimlerinde henüz büyükşehir statüsünde olmayan Trabzon'u ve Maçka ilçesini CHP, Çarşıbaşı, Yomra ve Dernekpazarı'nı DYP, Akçaabat'ı ANAP, Araklı'yı Saadet Partisi, Beşikdüzü'nü MHP, Vakfıkebir'i bağımsız aday kazandı. Kalan 9 ilçeyi kazanan AK Parti ilk yerel seçimlerinde Trabzon'da umduğu başarıyı yakalayamamıştı. Sonraki seçimlerde ise yerel yönetimlerde AK Parti başarısı ortaya çıkarken 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Trabzon’da sadece iki ilçeyi kaybetmişti.2019 yerel seçimlerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde 307 bin 167 oy alan AK Parti-MHP Cumur İttifakı Ortahisar seçimlerinde ise 98 bin oy almıştı.31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ise gözler ilçelere çevrilmiş durumda. AK Parti ve Cumur ittifakının bu yerel seçimlerde Of İlçesi dahil Beşikdüzü-Çarşıbaşı-Şalpazarı-Maçka-Tonya ve Vakfıkebir’de sıkıntı yaşayacağı Ortahisar’da ise başa-baş bir mücadele olacağı dile getirilmekte.

ÜÇ İLÇE ÖNDEYİZ KAZANACAĞIZ

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar’a MHP AK Parti Cumur ittifakı çatısı altında Çarşıbaşı-Şalpazarı ve Beşikdüzü’n de girecekleri seçimlerin nasıl gittiğini son durumun nasıl olduğunu belediye başkan adaylarının karşılık görüp görmediğini sorduk .Ayar şu sıralar inanılmaz bir yoğunluk içinde bir taraftan yerel seçim için sahada diğer tarafta 17 Mart’ta   Ankara’da gerçekleşecek MHP 4. Olağan Genel Kurultay için hazırlıkta .Ömer Ayar son dönemde Trabzon siyasetine damgasını vurmuş  başarılı bir profil çiziyor. Cumur ittifakı bileşenleri ile sürekli uyum içinde. MHP’nin üç ilçeden gelen son anket ve saha çalışmasının istedikleri oranda olduğunu belirterek “Çok net ifade ediyorum ki Çarşıbaşı-Şalpazarı ve Beşikdüzü ilçelerimize Cumur ittifakı damgasını vuracak ve kazanacağız” dedi.

MUHALİF SEÇMEN UMUTSUZ!

Seçmen kırgın ve afallamış durumda. Yaşanan hayat pahalılığı, özellikle de gıda ve lokanta fiyatlarındaki savrulma sofradaki yemeği azaltıyor. Eğitim, sağlık, kira, enerji gibi rekabetin ve seçeneğin olmadığı hizmetlerdeki fiyat artışları hanenin dirlik düzenliğini tehdit ediyor. Öte yandan yaşanan gerçek dertler ile siyasetin gündemi ve mevzuları arasındaki yarılma her geçen gün daha da büyüyor. Muhalif seçmen ise umutsuz, üstelik muhalefetteki üç ittifakın da dağılmış olmasından, muhalefet partilerinin sinikliğinden, özellikle de CHP’nin aday belirleme sürecindeki afişe olan fiyasko ve tartışmalarından umutsuzluğunu, yorgunluğunu çoğaltıyor. Muhalif seçmen seçim yorgunu olduğu kadar umut yorgunu da. Umutlanmak bile muhalif seçmene zor geliyor.

SON ANKETTE İMAMOĞLU YİNE ÖNDE!

 31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kala, özellikle İstanbul için çok sayıda anket sonucu yayınlanırken, araştırmacı ve yazar Bekir Ağırıdır Trabzonlu hemşerimiz Ekrem İmamoğlu'nun 2.5 puan farkla önde olduğunu  ifade etti. AK  Parti MHP toplam oyları ülke genelinde yüzde 40-42 bandına, İstanbul’da yüzde 38-40 bandına sıkışmışken Yeninden Refah Partisi İstanbul’da yüzde 5-6 oy oranına ulaşabilir de. Bu da Murat Kurum potansiyel oylarından eksilme, muhalif blokta adaylar arası dağılımlar nedeniyle İmamoğlu maksimum potansiyeline ulaşamasa bile Kurum’un kaybetmesine neden olacak bir oy oranı anlamına gelir..

BAĞIMSIZ ADAYLARA DİKKAT!

Tonya ve Vakfıkebir’de bağımsız adaylar seçimlere damgasını vuracak gözüküyor. Vakfıkebir'de daha önce tam 6 kez yerel seçimi bağımsız adaylar kazanmıştı. Son iki dönemdir AK Parti'nin yönettiği ilçede 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi bağımsız aday Fuat Koçal'ın önde olduğu ileri sürülüyor. AK Parti, adayını en son belirlediği Vakfıkebir'de iki dönemdir başkanlık yapan Muhammet Balta ile devam etme kararı almıştı. Muhammet Balta, 2014'te yüzde 54, 2019'da yüzde 64'le seçilmişti fakat bu oranları 31 Mart'ta yakalaması çok zor gözüküyor. AK Parti'den 2004 ve 2009'da ilçede belediye başkanlığı yapan Ahmet Kurt'un kardeşi Veysel Kurt’ta Tonya’da ciddi bir oy potansiyeline ulaştı

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap