SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 13.01.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 13.01.2024

13 Ocak 2024 Cumartesi - 08:30




Olaylar ve Yaşananlar | 13.01.2024





SÜRMENE’DE AZİZOĞLU SESLERİ

AK Parti’nin anketlerde ve kamuoyu yoklamalarında sıkıntı yaşadığı ilçelerden biri de Sürmene. Mevcut başkan Rahmi Üstün’e karşı tepkiler var. Sürmene’de seçimleri riske etmek istemeyen AK Parti’de gözler Hüseyin Azizoğlu’na çevrilmiş durumda. Sürmene ilçesinde hem partisine hem belediyeye hem de Sürmene halkına her zaman her fırsatta maddi ve manevi destek olan iş adamı Hüseyin Azizoğlu’nun Sürmene Belediye Başkan adaylığı gündemde. Sürmene’de AK Parti’den İrfan Hacıoğlu, Ahmet İslam, Aydın Bayraktar, Abdul Celil Seymen belediye başkan aday adayı olmuşlardı. İlçe muhtarlarının talebi ile birlikte anket ve temayül yoklamalarında ibre Hüseyin Azizoğlu’dan yana...

ŞALPAZARI VE ÇARŞIBAŞI DEVAM

Cumhur İttifakı adayları ile seçime girilmesi daha önceden kesinleşmiş iki ilçe olan Şalpazarı ve Çarşıbaşı’nda belediye başkan adayları da netleşti. Mevcut başkanlarla yola devam kararı alındı. Şalpazarı’nda mevcut belediye başkanı Refik Kurukız, Çarşıbaşı ilçesinde de mevcut başkan Mümin Nuhoğlu MHP’nin adayı olarak 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yarışacaklar. Mevcut belediye başkan adaylarının açıklanmasından sonra muhalefet cephesi de gardını alacak. Şalpazarı ve Çarşıbaşı’nda Cumhur İttifakı’nı zorlayacak adaylar söz konusu. Her iki ilçede de yarış kıran kırana geçecek.

YOMRA’DA AK PARTİ’DE ADAY KİM?

Yomra AK Parti’den belediye başkan aday adayı olan Engin İğçi, Mustafa Gümrükçüoğlu, Veysel Arslan, Tülay Adanur, Furkan Bayrak, Erdem İskender, Muharrem Lütfü Pehlivan, Eyüp Çuvalcı, Davut Ayyıldız, Emrah Çam bir taraftan saha çalışmalarına devam ediyor, diğer taraftan da sonuçların açıklanmasını dört gözle bekliyorlar. Aday adayları ile sohbetlerimizin ortak noktası sürecin uzamasından duyulan rahatsızlık olarak öne çıkıyor. Yomra’nın Trabzon için çok önemli bir ilçe olduğunun altını çizen aday adayları, verilecek kararın AK Parti’nin Yomra’da kaderini tayin edeceğini dile getirdiler. Önemli bir ayrıntı çizelim, eğer bu aday adayları arasında beklenen, istenen aday tercihi olmazsa en 3 kişi bağımsız olarak Yomra’da seçime girme noktasında bir eğilim içinde. Yani AK Parti Yomra aday adaylarının üçünün B planı da bağımsız aday olmak...

CENAZEDE BULUŞTULAR

Trabzon’un başarılı müdürlerinden Trabzon Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık’ın vefat eden kayınvalidesinin önceki günkü cenazesine siyaset-iş-spor camiasından birçok kişi katıldı. İskenderpaşa Camii’nde kılınan cenaze namazına katılanlar arasında Trabzon Büyükşehir Başkan Vekili Atilla Ataman ile birlikte Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya da vardı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde karşı karşıya gelmesi beklenen adaylar ayak üstü selamlaşıp tokalaşarak sohbet ettiler. Hem Ahmet Metin Genç hem de Ahmet Kaya Trabzon’da siyasetin sağduyulu ve barışçıl iki ismi. Trabzon siyasetine renk katıyorlar. Ortahisar’da seçim yarışı kardeşlik duyguları içinde geçecek, her iki tarafın amacı da mesajı da bu yönde. Bu arada adı CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak geçen Ali Türen Öztürk’e “Aday mısınız, son durum nedir?” diye sorduk. Cevap çok net: “Bekliyoruz hala gelen-giden yok.”

O BAŞKAN NİYE İSTİFA ETTİ?

AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat görevinden istifa etti. İl binasında son kez parti üyeleriyle bir araya gelen Polat, "2018 yılından beri büyük bir heyecanla yürütmekte olduğum AK Parti Bayburt İl Başkanlığı görevimden gördüğüm lüzum üzerine ve tamamen kendi irademle istifa ediyorum" dedi. Başkan Polat’ın yerel seçim sürecinde yaşanan gelişmelerden rahatsız olduğu, teşkilatların ciddiye alınmadığı noktasında tepkisi olduğu öne sürüldü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap