SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 12.09.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 12.09.2021

12 Eylül 2021 Pazar - 08:31




Olaylar ve Yaşananlar | 12.09.2021





YATIRIM ADASI MASADA

Trabzon’un Arsin İlçesinde hayata geçirilmesi planlanan Arsin Yatırım Adası Projesi masaya yatırıldı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında valilik toplantı salonunda milletvekilleri, birim amirleri bir toplantı gerçekleştirilerek projeyle ilgili son gelişmeler görüşüldü. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak şu ifadelere yer verdi: “Şehrimizin vizyon projesi olan Arsin Yatırım Adası için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Trabzon Valiliğimizde gerçekleştirdiğimiz toplantıda Arsin Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi ile ilgili istişare ve değerlendirmelerde bulunduk.”

CHP’Lİ ADIGÜZEL’DEN AŞI UYARISI

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel'den aşılama ile ilgili hem ulusal hem küresel uyarı. Adıgüzel, aşılama hızının ulusal düzeyde düşük kalmasının ve küresel boyutta bazı ülkelerde geri kalınmasının salgının uzamasına ve yeni mutasyonlara neden olduğunu söyledi. Adıgüzel, Vaka sayıları daha da artacak.. Ülkemizde ilk uygulanan Sinovac aşısının koruyuculuğu zamanla azaldığı için, aşılamayı tamamlayamadan başlangıçta aşılananlara  3. doz gereksinimi oldu. Daha sonra devreye giren Biontech’in de yıl sonuna doğru etkisi azalmaya başlayınca  yeni doz gereksinimi olacak. Şu anda İngiltere’de İsrail’de olan da bu. İngiltere’de Biontech ile %90 aşılanma oranına rağmen aşırı artan, günde 40 binlere ulaşan vaka sayıları ile yeni bir dalga başladı. Bu yüzden aşılama kesin gereksinim. Ama ta baştan dediğimiz gibi aşılamada oran kadar hız da önemli. Belli bir zaman diliminde gerekli oranı tutturamazsak baştan aşılanan bireyler için geçen zaman içinde tekrar aşı ihtiyacı doğuyor. Bu durum sürüp gidecek. Türkiye gibi. Herkes güvende olmadan hiç kimse güvende değil” dedi.

MERAL GÖREVE BAŞLADI

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Sivas-İmranlı'dan Rize-İkizdere kaymakamlığına atanan Hacı Kerim Meral görevine başladı. İkizdere Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Meral'in 1990 Gümüşhane doğumlu olduğu, 2018 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak göreve başladığı belirtildi. Açıklamada, "11 Eylül 2020 tarihinde Sivas İmranlı ilçesinde Kaymakam vekili olarak görev yapan Meral, Cumhurbaşkanlığı 19/08/2021 tarih ve 2021/412 Atama Kararı ile ilçe kaymakamlığına atamış, görevine başlamıştır." ifadelerine yer verildi.

İSTANBUL HEYETİNDEN ARTVİN’E ÇIKARMA

İstanbul İlçe Belediye Başkanlarından Artvin Belediyesine ziyaret etti. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin ile bir araya gelerek istişarede bulundular. Elçin, kentte yürütülen çalışmalar hakkında misafirlerine bilgi verdi. Elçin, İstanbul'dan gelen belediye başkanlarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, "Onların varlığı bize güç veriyor. İyi ki varlar. Bizlerin sorunlarını sorun odaklı dilendikleri için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Öte yandan İstanbul ilçe belediye başkanları Fındıklı, Arhavi, Hopa, Kemalpaşa, Borçka, Ardanuç ve Şavşat belediyelerini de ziyaret ederek görüşmelerde bulundular.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap