SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 12.09.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 12.09.2020

12 Eylül 2020 Cumartesi - 09:30




Olaylar ve Yaşananlar | 12.09.2020





“BİR MÜJDEM VAR!”

Dün telefon açan bir okurumuz, Trabzon AK Parti’de ilçe kongreleri heyecanı ve kapı arkası kulislerin hız kesmeden sürdüğünü söyledi. Okurumuz, “Seçime bir aydan fazla zaman olan Ortahisar İlçe Başkanlığı için iş öyle bir boyuta geldi ki kapı arkasında, medyada kendilerini empoze etmek için kırk takla atan mı ararsın, sosyal medyadan kendi reklamlarını yapmaları için taşeron kullananlar mı ararsın ne ararsan var. AK Parti Ortahisar’a il yönetiminde olup isimlerini kamuoyuna pompalayanların adaylığının onaylanması mümkün değil. Ortahisar’ın başkanını seçecek delegeler kendi içlerinden bir ismi başkan olarak görmek istediklerini Ankara’ya bile aktardılar. Size bir müjde vereyim. Bugün adı geçen Hasan Dilekoğlu’nun parti tabanında karşılık bulduğunu söylemek mümkün değil. Halil İbrahim Demirtaş’ın ise Ortahisar’a değil il başkanlığına aday olması gerekir. Demirtaş kısa zamanda çok işler başardı, il başkanlığı onun hakkı, Ortahisar’ın yakasından düşsün. İl yönetiminin Ortahisar’ı da kendi eksenine alıp yönetme hareketini bugüne kadar ilçede emek verenler gözden kaçırmamalı. Trabzon’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gönüllere girme konusunda verdiği direktife çok fazla riayet edildiğini söylemek mümkün değil, nasıl olsa cumhurbaşkanı rüzgarı bize Trabzon’da seçim kazandırıyor anlayışı ile hareket ediyor. Sanmasınlar ki genel merkez bu kapı arkası gelişmelerden haberdar değil. Sürprizlere hazır olsunlar” dedi.

GİRESUN İÇİN TEKLİF

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Giresun ile ilgili hazırladıkları kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sunacaklarını söyledi. Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirirken, Giresun'da yaşanan sel felaketiyle ilgili de konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve CHP Grup Başkanvekilleri olarak Giresun ile ilgili hazırladıkları kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sunacaklarını ifade eden Özkoç, afet yasasındaki bütün eksikliklerin giderilmesini istediklerini dillendirdi.

DOLMUŞA ZAM

Giresun Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu başkanlığında yapılan toplantıda, komisyonlardan gelen raporlar oylanarak karara bağlandı. Bazı komisyonların ek süre isteği ise kabul edildi. Toplantıda şehiriçi dolmuş kooperatiflerinin yaptığı taşıma ücretlerine zam talebi sonrası ise Plan Bütçe Komisyonu'nun hazırladığı rapor okundu ve oylanarak kabul edildi. Yeni tarifeye göre, dolmuşlarda şehir içinde 2.75 TL olan sivil ücret 3,00 TL’ye, 2,25 TL olan öğrenci ücreti ise 2,50 TL’ye yükseltildi. Şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan dolmuşlarda yeni ücret tarifesi 10 Eylül 2020 Perşembe gününden itibaren yürürlüğe girecek.

RUHSAT VER BAKALIM

ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, son yıllarda ülke genelinde yapılan maden ruhsatlandırma ihalelerinin hükümetin aşırı borçlanmasından kaynaklandığını belirterek, “Bu, Osmanlı Devleti’nin yıkılışına benziyor. Osmanlı Devleti’nin batışı kapitülasyonlarla oluşmuştur” dedi.

ÇEVRECİLER İHALE İPTAL DAVASI AÇTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, ülke genelinde olduğu gibi Ordu’da da maden sahaları ihale ederek aramalara açacak. İl genelinde 9 maden sahasını içerisine alan 11 bin 220 hektar alanın maden sahası olarak ihaleye çıkartılması üzerine çevreciler, hukuk mücadelesi başlattı. Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, “Fatsa, Mesudiye, Gürgentepe ve Perşembe ilçelerine gelen bir üçgen var. Bu alan Ordu’nun yaklaşık olarak 4’te 1’ini kapsayacak. Buralardaki maden sahalarının ruhsatlandırılmasıyla ilgili yapılacak olan ihaleye karşı, ihale iptal davası açıldı” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap