SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 12.08.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 12.08.2019

12 Ağustos 2019 Pazartesi - 11:16




Olaylar ve Yaşananlar | 12.08.2019





EKREM ORHON ANILDI

“Denizi kara, karayı para yapan” belediye başkanı olarak bilinen Rize Belediye Eski Başkanı “Baba Reis” lakaplı merhum Ekrem Orhon’un 36. ölüm yıldönümü dolayısıyla anma merasimi düzenlendi. Rize Belediyesi tarafından Rize Kalesi’nde bulunan kabri başında düzenlenen merasime, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Vali Yardımcısı Abdullah Şen ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Merhum Belediye Başkanı Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu’nun da katıldığı merasim, katılımcıların konuşmalarının ardından dua ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Merasimin ardından Rize Kalesi Belediye Sosyal tesislerinde katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

USTAOĞLU’NUN MESAJI




Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu yayınladığı mesajla herkesin bayramını kutladı. Ustaoğlu, “Tüm güzelliklerin bir arada yaşandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği, yüreklerin bütünleştiği; sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yaşandığı, dostlukların tazelendiği bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız.

Sevgi, kardeşlik ve dayanışma duyguları içinde idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nın, milletimizin yüreğine huzur vereceğine, toplumsal bütünlüğümüzü pekiştireceğine olan inancım tamdır. Bu mübarek günlerin tüm İslam âlemiyle birlikte bizlerin de beraberliğini, kardeşliğini pekiştirmesini Cenab-ı Allah’tan diliyorum.




Bu duygular içerisinde, Kurban Bayramı’nızı en kalbi duygularımla tebrik eder, şehrimize, ülkemize, İslam dünyasına barış ve huzur getirmesini diliyorum” dedi

DEREPAZARI’NDA FESTİVAL VAR

Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin, 13-14 Ağustos tarihleri arasında 3. Derepazarı Pide ve Turizm Festivalinin yapılacağını söyledi. Metin, bütün vatandaşları Derepazarı’na davet etti. Başkan Metin, gelecek yıl Guinnes Rekorlar Kitabına girebilmek için 53 metre uzunluğunda pide yaparak dünyanın en uzun pidesini yapacaklarını söyledi. Derepazarı İlçe Stadında düzenlenecek festivalde 3 bin adet Derepazarı Pidesini vatandaşlara ücretsiz dağıtacaklarını ifade eden Başkan Metin, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 38 metre uzunluğunda yapılan pidenin Guinness Dünya Rekorları Kitabında yer aldığını belirterek gelecek yıl bu rekoru kırmak için 53 metre uzunluğunda dünyanın en uzun pidesini yapmak için çalışacaklarını söyledi.




ARAKLI’DA İTFAİYE SIKINTISI

Araklı’da eski model itfaiye araçları vatandaşların tepkisini çekiyor. Vatandaşlar, “Eski model araçlar ile yangın yerine ulaşmak çok zor. Eski oldukları için olay yerine çok yavaş gidiyorlar. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu’na çağrıda bulunuyoruz. Bu eski araçları ekibine inceletmesini rica ediyoruz. Bu eski araçlar Araklı’ya yakışmıyor. Bu yüzden itfaiye araçlarımızın yenilenmesini rica ediyoruz. Ayrıca itfaiye birimi ne yazık ki şehir içinde. Yangın yerine giderken şehir içi trafiğine takılıyor. Uygun bir yere de itfaiye biriminin kurulmasını rica ediyoruz” dediler.




ALİM VATANDAŞI DİNLEDİ

Rize’de Atmeydanı Mahalle Muhtarı Fatih Tatoğlu ile bazı vatandaşlar, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim’i makamında ziyaret ederek hem mahallenin sorunlarını hem de Dosma mevkiinde yaşanan yol sorunu ile karşılıklı istişarelerde bulundu. Muhtar Tatoğlu ile vatandaşların taleplerini dinleyen Alim, çözüm için sorunları ilgili kurumlara ileteceklerini kaydetti. Muhtar Tatoğlu ve vatandaşlar, Alim’e ilgisinden ötürü teşekkür etti.

TOPALOĞLU ENGELLİLERİ UNUTMADI




CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte otizm engelli çocukları ziyaret ederek onların aileleri ile birlikte istişarelerde bulundu. Sorunlarını dinleyen Topaloğlu, “Onlar için neler yapabiliriz. Birlikte oturduk konuştuk. Özellikle mahalle aralarındaki çocuk parklarının otizmli çocuklarının da yararlanabileceği şekilde dizayn edilmesi için çalışmalarımız var. Ayrıca rahat bir şekilde eğitim alabilmeleri için de bazı projelerimiz var. İnşallah bunları hayata geçireceğiz. Bu çalışmalarımızı ilgili kurumlarımıza önereceğiz” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap