SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 12.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 12.06.2020

12 Haziran 2020 Cuma - 10:51




Olaylar ve Yaşananlar | 12.06.2020





AÇIKÖZ’DEN VALİ SONEL’E ÖVGÜ

Daha önce Trabzon’da kaymakamlık görevinde bulunan ve başarılı işlere imzasını atan Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Ordu Valiliği’ne atanmıştı. Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeynel Açıkgöz de Vali Sonel’in çalışkan bir kişi olduğunu ifade etti. Açıköz “Sayın Valimiz, yeni görev yapacağı Ordu’ya hayırlı olsun. Sayın Valimiz ekonomik olarak sadece Tunceli’ye değil Türkiye’ye büyük bir katkı sağladı. Turizmden ekonomiye çok güzel projeleri hayata geçirdi ve şehrin kaderini değiştirdi. Her yönüyle çok çalışkan bir valimiz. Kar kış dinlemiyor. Kuşkusuz Ordu’ya da bütün yönüyle katkısı olacaktır. Ekonomiden turizme bir çok projeyi Ordu’ya da kazandıracaktır. Şimdiden tüm Ordululara hayırlı olsun” dedi.

OTOBÜS BİLETLERİNE İNDİRİM GELİYOR

Koronavirüs salgınıyla beraber otobüs bilet fiyatlarına aşırı zamlar gelmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı şehirler arası otobüs fiyatlarında yüzde 30-40 indirim öngören bir tebliğ hazırladı. Tebliğin birkaç gün içinde Resmi Gazete'de yayımlanması ve yayımlandığı an yürürlüğe girmesi bekleniyor. Böylelikle bilet fiyatlarında büyük bir düşüş yaşanacak. Tavan fiyat uygulamasıyla koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan tedbirler kapsamında, kara yoluyla yurt içi yolcu taşımacılığı yapan firmaların üstlendiği ilave maliyetler dikkate alınarak, kara yoluyla yurt içi yolcu taşımacılığı alanında belirlenen fiyatların 31 Temmuz'a kadar geçerli olacağı belirtilmişti. Buna göre, 100 kilometre mesafede alınacak taban yolcu otobüsü bilet ücreti 100 TL olurken, 2000 kilometre ve üzeri mesafelerde alınacak tavan ücret 500 TL olmuştu.

MAVİ: TOPLUM İKNA OLMADI

Rize’nin İkizdere ilçesinde dün meydana gelen kazada kuru çay yüklü bir tır devrilmiş ve bir kişi hayatını kaybetmişti. Tırdaki yükün İran’dan getirilen kuru çay olduğunun ortaya çıkması üzerine Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Çay İhtisas Gümrük Müdürlüğünün Rize’de bulunduğundan ithal çayın Rize’ye gelmesinin zorunluluk olduğunu söylemişti.  Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, İran çayı yüklü tırla ilgili yetkililerce yapılan açıklamanın toplumu ikna edemediğini ve tüm özel sektörü töhmet altında bıraktığını kaydetti. Mavi, bu konunun üzerinin kapatılmaması gerektiğini ifade etti. Mavi, “Yetkililerin gerekli tahkikatları yaparak gerçekten vergisini ödeyerek mi gelmiş yoksa fason faturalar düzenlenerek mi gelmiş araştırılmasını ve kamuoyunun aydınlatılmasını istiyoruz. Beklentimiz bu. ÇAYÜDAD olarak bunun arkasındayız, takipçisi olacağız. Bize zarar verdiği içinde sonuna kadar gideceğiz” dedi.

RTEÜ’YE 5 YENİ PROFESÖR

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. RTEÜ'nün çeşitli fakültelerinde görev yapan 5 öğretim üyesinin “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönergesi”ndeki şartları sağlayarak Profesör kadrosuna atandığı bildirildi. Rektörlükten yapılan açıklamada, "Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat Kalaycı ile Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Yetiştiricilik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Huriye Arıman Karabulut; Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Kolcu, Kimya Bölümü Anorganik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihan Kantar ve Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuran Durmuş, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından profesör kadrosuna atandılar.

TÜRKONFED DOĞU KARADENİZ’İ DİNLEDİ

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Doğu Karadeniz’de DOKASİFED’e bağlı dernekler ile telekonferans aracılığıyla bir araya geldi. TrabzonSİAD Başkanı Sırrı Eren “Turizmde tanıtımın tek merkezli yapılması, bölgesel birlikteliğin sağlanarak Doğu Karadeniz’in bir bütün olarak çeşitli ülkelerde tanıtılması, sadece körfez ülkeleri ile sınırlı kalınmayarak, kısa dönemde başta pandemiden az etkilenen kuzey ülkeleri olmak üzere farklı ülkelere de açılınması sizlerinde vurgulamasını beklediğimiz önemli bir noktadır. Karadeniz somununun pandemi sürecinden olumsuz etkilenmemesi adına devlet kurumlarının alım yapması, balıkta KDV’nin yüzde bire inmesi seslendirmenizi beklediğimiz konular arasındadır” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap