SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 12.05.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 12.05.2020

12 Mayıs 2020 Salı - 10:02




Olaylar ve Yaşananlar | 12.05.2020





ÖRS SORDU BAKANLIK CEVAPLADI

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Akçaabat’ta uzun zamandan beri tartışılan sahilden deniz dolgusu ile yol geçirme projesinin olup olmadığını sordu. Örs,”Akçaabat ilçesinde 3.5 kilometre deniz dolgusu yol projesi Trabzon kamuoyunda tartışma yaratmış, başta Akçaabat Kent Konseyi olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu deniz doldurulmak suretiyle yol yapılmasına karşı tepkilerini dile getirmişlerdir. Konuya ilişkin haberler basına da yansımis, tarafımdan da TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirilmiştir. Bu çerçevede Akçaabat sahilinde deniz dolgusu ile yapılması planlanan bir yol projesi var mıdır? Varsa çalışmalar hangi aşamadadır” dedi. Örs’ün sorusu üzerine bakanlıktan yapılan açıklamada henüz onaylanmış bir proje olmadığı vurgulandı.

SALVADER’E SERT TEPKİ

Rize’nin Pehlivantaşı Mahallesi Muhtarı Harun Feyiz, şehir hastanesinin deniz dolgusu üzerinde yapılmasını eleştirirken Rize’nin etkili STK’larından biri olan Salarha Vadisi Yeni Şehir Kalkındırma ve Dayanışma Derneği’ne de (SALVADER) sert tepki gösterdi. Feyiz, “Sağlık Bakanlığı ekiplerinin Rize’de incelemelerde bulunduğu Salarha Vadisi’nde şehir hastanesinin yapımının mümkün olmayacağına dair raporunu bilmelerine rağmen oy potansiyelini öne sürerek şehir hastanesinin burada yapılmasını isteyen SALVADER, bu amacına ulaşamayınca Salarha’da olmuyorsa bakanlığın uygun gördüğü Düzköy köyünde de olmaması için yoğun kulis çalışmaları yaparak ‘ya Salarha’ya deniz’ diyerek bu amacına ulaştı. Sevincinizi kına yakarak kutlayabilirsin SALVADER! Madem deniz dolgusu en doğru yerdi o zaman neden baştan deniz dolgusunda olsun demediniz de ‘en uygun yer Salarha’dır diyerek imza toplatıp çeşitli propagandalar yaparak siyasileri baskı altına aldınız’. Samimiyetsiniz” dedi.

ERYILMAZ’IN SÖZLERİ

Gümüşhane Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mürsel Eryılmaz, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, yaşanan salgın sürecinde engelli bireylerin neler yaşadığının toplumun tüm kesimleri tarafından daha iyi anlaşıldığını belirterek,  “Engelli olmak kişinin tercihi değildir ve unutulmamalıdır ki bugün iki gözümüz görüyor olabilir, iki ayağımız yürüyor olabilir, iki elimiz tutuyor olabilir ve iki kulağımız işitiyor olabilir fakat yarın uyandığımızda bunların göreceğinin, yürüyeceğinin ve duyacağının garantisi var mı? Yaşadığımız şu süreçte hergün eve bağlı olarak yaşayan ömrünü bir yatakta tamamlamaya çalışan ölüm gerçeğini her an ensesinde hisseden kardeşlerimizi anlamak ve onlara sevgi dolu hayat dolu yaklaşmak zorunda olduğumuz gerçeğini çok daha iyi anlıyoruz.  Evet biz engelli olabiliriz fakat bunu asla bir engel olarak görmüyoruz. Hayata sımsıkı tutunuyor engelleri azim ve kararlılığımızla aşmaya çalışıyoruz. Yeter ki önümüze engeller dizilip engel olunmasın” dedi.

VALİLİKTEN REHAVET UYARISI

Rize Valiliği ve İl Pandemi Kurulu’nca Türkiye'de bir ilke daha imza atarak, Atatürk ve Cumhuriyet caddelerindeki yoğunluğun azalması, halkın koronavirüs salgına karşı rehavete kapılmaması için uyarıcı afişler hazırlandı. Bu kapsamda İl Pandemi Kurulu’nca hazırlanan ve üzerinde “Sosyal mesafenin en dar olduğu alanda bulunmaktasınız. Lütfen en kısa sürede terk etmeye çalışın”, “Sosyal mesafeniz daraldı, bulaşma riski olabilir”, “Alışverişinizi hızlıca ve dikkatli yapıp lütfen evinize geri dönün”, “Kalabalık bir alana girdiniz. Salgın bitmedi. Lütfen maske takın”, “Her şey silbaştan olmasın, kalabalıktan kaçınalım” yazılı afişler, kentin en işlek caddeleri olan ve insan yoğunluğunun azalmadığı Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri ile banka şubeleri ve marketlerin önüne yerleştirildi.

DAVUTOĞLU NE DEDİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AVM’lerin açılıp, camilerin açılmamasına tepki gösterdi. Davutoğlu, korona virüs salgını sonrası normalleşme adımları kapsamında açılmaya başlanan AVM’lerle ilgili eleştiride bulundu. Camilerin neden ibadete kapalı olduğunu belirten Davutoğlu, “Normalleşme süreci başlıyor. AVM’ler açılıyor. İnsanların bir arada olması artık sorun değilse, camiler neden ibadete kapalı? Yok hala bir arada bulunmak tehlikeli ise neden AVM’ler açılıyor. AVM’ye girmeyen virüs, camiye mi girecek? Uygulamalarınız tutarlı olsun” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap