SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 12.04.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 12.04.2024

12 Nisan 2024 Cuma - 08:20




Olaylar ve Yaşananlar | 12.04.2024





KAYA’NIN TERCİHLERİ

CHP Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya belediye birimlerinde doğal olarak değişime gidiyor, ekibini kuruyor. Son dönemde zaten Ortahisar’da başarılı diyebileceğimiz bir birim kalmamıştı. Çoğu heyecanını kaybetmiş, sadece günü kurtarıyordu. Vatandaş ile bağını koparan, sorulara bile cevap vermekte zorluk çıkaran ego sahibi bazı daire başkanlarının değişimi Ortahisar Belediyesinin lehine olacak gözüküyor. Ahmet Kaya enformasyon ve belediyenin çalışmalarını kamuoyu ve basınla paylaşması noktasında daha dikkatli adım atmalı. Ortahisar Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne daha tecrübeli, her kesimle barışık ve uzlaşan birini tercih etmesi gerekirdi. Mevcut tercih üzerine elbet bir diyeceğimiz yok, biz sadece olması gereken mesajı verdik.  

TAHSİN VEKİLİ SEVMEYEN YOK

Bayramın birinci gününde Pazar Ciha Kalesi’nde sanatçı Selçuk Balcı’nın katılımıyla gerçekleşen televizyon programı canlı yayın ve bayramlaşma etkinliği törenine katılan CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı müthiş bir ilgi gördü. Ocaklı’ya Rize merkez ve ilçelerden ciddi bir destek ve sahiplenme var. CHP’nin Rize’de başarılı olmasında büyük pay sahibi olan milletvekili Ocaklı öyle gösteriyor ki daha çok uzun zamanlar Rize siyasetine damgasını vuracak. Sesi de çok güzel olan Ocaklı programda söylediği türkü ile de beğeni topladı. Samimi, güler yüzlü, doğal ve halktan biri olan Ocaklı’yı biz de tebrik ediyoruz.

ARTVİN AK PARTİ’DE NELER OLUYOR?

Yerel seçimlerde büyük bir şok yaşayan AK Parti Artvin teşkilatlarında bayram sonrası fırtına esecek gibi gözüküyor. Sadece üç ilçeyi kazanan AK Parti Artvin’de merkez belediye ile birlikte 5 ilçeyi de kaybederken kazandıkları yerlerde bile büyük de bir oy kaybına uğradı. AK Parti’de eleştirilerin odağındaki isimler Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı ile birlikte eski vekiller İsrafil Kışla ve Erkan Balta. Bayram sonrası AK Parti Artvin İl başkanının yönetim kurulu üyeleri ile birlikte istifa etmesi beklenirken yerel seçim sürecinde bütün yükü omuzlayan eski bakan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik teşkilatların yapılanmasında tam yetki alacak. AK Parti Artvin siyasetinde iş, spor, ticaret ve sivil toplum kuruluşlarından yeni yüzlerle buluşulacak, tecrübe ve yeniliklerin harmanlandığı sıfır bir kadro ile yola devam edilecek. Artvin siyasetine son dönem hiçbir katkı sağlamayan eski AK Parti Artvin milletvekilleri İsrafil Kışla, Erkan Balta ve Ertekin Çolak’ın da yenilgide payları olduğu ileri sürülürken bu isimlerle bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleneceği henüz netlik kazanmadı.

GİRESUN CHP'YE GERİ DÖNDÜ

Hemen her dönem parti değişimlerinin yaşandığı Giresun’da CHP'nin zaferi konuşuluyor. 2019'da 280 oy farkla AK Parti'nin kazandığı Giresun'da CHP bu kez beklenmeyen bir fark attı. Adayı Fuat Saka ile Giresun'da yüzde 54'e ulaşan CHP, Espiye'yi 10 yıl sonra, Görele ve Bulancak'ı 25 yıl sonra kazandı. Giresun'da CHP 2019'da kazandığı Piraziz'i AK Parti'ye, Eynesil'i MHP'ye, Tirebolu'yu ise İYİ Parti'ye karşı kaybetti. CHP'nin kentte kazandığı 4 belediye 461 bin nüfusun 283 binini oluşturuyor. Giresun merkezin dışında Görele, Bulancak ve Espiye'yi kaybeden AK Parti, MHP'deki Alucra, Çamoluk ile CHP'deki Piraziz'i kazandı. MHP Yağlıdere ve Eynesil'i, Saadet Partisi de Çanakçı'yı kazandı.

RİZE'DE CHP VİTES ARTIRDI

Karadeniz'de dikkat çekici değişimlerin yaşandığı illerden biri de Rize oldu. 2019'da 20 yıl sonra Fındıklı'yı kazanarak Rize'de belediye yönetme şansı elde eden CHP, bu ilçenin yanına Pazar ve Ardeşen'i de ekledi. 350 bin nüfuslu Rize'nin 92 binini oluşturan 3 ilçeyi kazanmak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de hiç de küçümsenmeyecek bir durum. Rize'deki değişim CHP'nin kazandığı 3 ilçeyle de sınırlı kalmadı. Bir önceki dönem MHP'nin kazandığı Derepazarı ve İkizdere'yi geri alan AK Parti'ye esas uyarıyı ise 2019'da yüzde 73 oy aldığı Rize merkezdeki oylarının yüzde 54'e kadar düşmesi verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap