SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 12.03.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 12.03.2024

12 Mart 2024 Salı - 09:09




Olaylar ve Yaşananlar | 12.03.2024





ORTAHİSAR’A AK SAÇLILAR AKTİF YAŞAM MERKEZİ!

Cumhur İttifakı AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın’ın geçtiğimiz hafta açıkladığı projeler içerisinde bir tanesi dikkatimiz çok çekti.
Adıyla dikkatlerden kaçmayan “Ak Saçlılar Aktif Yaşam Merkezi” projesine çok önem verdiklerini ifade eden Aydın, “Yaşlıların korunması, desteklenmesi, rutin sosyal, psikolojik ve sağlık ihtiyaçlarının giderilmesi ve sosyal hayata katılımlarının devamı için aktif yaşam merkezlerini geliştirerek ve yaşlılarımızın sosyalleşmelerini güçlendirmek için kendilerine has mekanlar ihdas edileceğiz. Ayrıca ‘tecrübe konuşuyor’ mottosu ile ak saçlılar meclisi oluşturacağız” dedi.




VEFA MI VEFASIZLIK MI?

AK Parti Trabzon’da yerel seçimlerde başarıya odaklandı. Kendi iç sorunlar ve ayrışmalar rafa kalktı. Ama şimdilik… Önceki gün Trabzon’da bir otelde düzenlenen vefa buluşması adı altında partide kurulduğundan bu yana her kademede görev yapmış olanlar bir araya geldi.  Eski il başkanları, kurucular ve eski belediye başkanları bir araya geldi. Seçim gündemli toplantıda kulak misafiri olduğumuz bazı önemli konularda var elbet. Dedikodu yapacak değiliz! Ama özellikle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı  Murat Zorluoğlu gündemine aklımız çok takıldı? Vefa toplantısı  yapılırken başkan Zorluoğlu’nun yeniden aday yapılmaması için ortalığı ayağa kaldıranlar her türlü iftira kampanyasını yürütenlerde  bu buluşmada yer aldı? Anlayamadık yanı hangi vefa hangi vefasızlık! Kim kimi kandırıyor kim ne kadar dürüst ve samimi anlayana aşk olsun!

YENİDEN REFAHTAN HODRİ MEYDAN!




Yeniden Refah’ın yükselişini hazmedemeyenler yalan-yanlış beyanlarla seçime gölge düşürmek istiyorlar diyen Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkanı Süleyman Pulat, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun “iki cambaz bir ipte oynamaz. Değerli arkadaşlar hizmet işi kadro işidir” açıklamasına yönelik şu açıklamayı yaptı; ’ “Biz kimsenin gölgesinde siyaset yapmıyoruz. Hiçbir gücün gölgesine de ihtiyacımız yok. Zannediyorum ki bu arkadaşlar anket sonuçlarını gördükçe panik yapıyorlar. Panik yapmalarına gerek yok. Rahat olsunlar. Milletin ferasetine güvensinler. Vatandaşımız en güzel kararı verecektir. Yeniden Refah Partisi Trabzon’da Of ve Şalpazarı ilçelerinde seçimleri alma noktasında oldukça iddialı bir çıkış yaptılar .İki ilçeden gelen lehte de anketler Yeniden Refah Partisini doğruluyor

TRABZON’DA TURİZMCİLERİN TALEBİ VAR!




Trabzon’da yerli ve yabancı turist sayısında en ölü kış sezonu yaşanıyor. Oteller ve lokantalar büyük sıkıntı içinde. Bazıları kapattı bazıları ise kapatma aşamasında. Araplar olmasa yandık diyenler dört gözle yaz ayını bekliyor.  Kış aylarının sona ermesi, 30 günlük oruç dönemi ve 31 Mart seçim yorgunluğunun ardından gelecek olan Ramazan Bayramı tatili için tüm oteller, hazırlıklarını tamamladı. Ramazan Bayramı tatili, bu yıl arife günü olan 9 Nisan'da başlayıp, 12 Nisan'da sona eriyor. 13-14 Nisan hafta sonu da eklenince tatil süresi, 5,5 gün oluyor. Trabzon’da turizmciler  8 Nisan'ın da tatil ilan edilmesi durumunda, bayram tatilinin 6-14 Nisan tarihleri olarak 9 güne uzatılmasına yönelik beklentiler de bulunuyor.

BU GİDİŞAT NEREYE BÖYLE?

Enflasyonun da etkisiyle yaşam şartları günden güne zorlaşırken iş arayanların işsiz kalma süreleri ise daha da uzuyor. İŞKUR’a kayıtlı verilere göre kuruma kayıtlı işsiz sayısı 2 milyon 476 bine ulaştı. Kuruma kayıtlı işsiz sayısı 2023 yılının aynı dönemine göre yüzde 13 azalırken kayıtlı işsizlerin yüzde 21’ini 25-29 yaş grubundaki gençler oluşturdu. Kayıtlı işsiz sayısı azalmasına karşı kurumda iş için bekleme süreleri uzadı. İŞKUR'a kayıtlı uzun süreli işsiz sayısı geçen yılın şubat ayına göre yüzde 11'in üzerinde artarak 642 bini buldu. Bir yıldan uzun süredir iş için bekleyen her 100 kişiden 22’si ise 25-29 yaş grubundakiler oldu.




TRABZON’DA YAPTA GÖREYİM BOYUNU!

Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe, Pendikspor'u 4-1 yenerken, gecenin en çok konuşulan ismi Mert Hakan Yandaş oldu.Hem hakem Kadir Sağlam'ı tehdit ettiği görüntüler hem de attığı gol sonrası Pendikspor yedek kulübesine doğru yaptığı sevinç gösterileriyle ağır eleştiriler alan Mert Hakan'a en sert tepkiyi yorumculuk yapan Rasim Ozan Kütahyalı verdi."Seni mafya bozuntusu Mert Hakan seni, Yap bakayım o iğrenç el hareketlerini Trabzonlulara…" diyen Rasim Ozan Kütahyalı, sözlerine şöyle devam etti. Yap da cesaretini görelim senin kolpaçino mafya seni, İsmin gibi misin sen mafya bozuntusu? Görelim haftaya bakalım mert misin yoksa namert misin?" dedi.
 
Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap