SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 12.01.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 12.01.2024

12 Ocak 2024 Cuma - 08:08




Olaylar ve Yaşananlar | 12.01.2024





BU SÜREÇ ÇOK TARTIŞILACAK ÇOK!

AK Parti Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediye Başkanlarının belirlenmesi noktasında dün gece çok önemli saatler yaşandı? Ankara ve Trabzon ayağında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu olmasın  diye diretenler hamle üzerine hamle yaptı. Ankara’da adı bizde saklı mekanda gerçekleşen toplantı gece geç saatler kadar sürdü. Anketler ve temayüller ilçe başkanları ve belediye başkanlarının görüşleri hepsi boş sayılarak “Bizim dediğimiz olsun da nasıl olursa olsun” anlayışı toplantıya hakimdi. Zorluoğlu olmazsa Adnan Günnar yada Muhammet Balta olsun. Doğrusu AK Parti içinde gelişen bu sürece akıl vermek anlamak çok zor. Yerel seçimler öncesi siyaseten çok tartışılacak hamleler akıllarda çok farklı kalacak? Bedeli ise bakalım kim ödeyecek fatura kime yazılacak.Bir gerçekte Zorluoğlunu saf dışı bırakmaya çalışanların unuttukları bir şey var. O da Ahmet Metin Genç faktörü. Genç ne demişti? “Murat bey eğer aday olmayacaksa büyükşehir belediye başkanlığına ben adayım.” O nedenle kimse dereyi görmeden paçaları sıvamaya kalkmasın. Siyasette 24 saatin çok uzun bir süre olduğu da unutulmamalıdır.

ŞENLİKOĞLU SAHAYA İNDİ




Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, şehirde faaliyet gösteren meslek odalarını ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini dinledi, belediyenin çalışmalarını anlattı. Başkan Şenlikoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Ziraat Odası ziyaretlerinde iş insanlarının, esnafın ve üreticilerin taleplerini dinledi. Oda başkanları da ekonomide, iş dünyasında, sanayide ve tarım sektöründe yaşanan sorunları anlattı ve çözüm önerileri üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Esnaf Odaları Başkanı Ali Kara ve Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan ziyaretinden dolayı Başkan Şenlikoğlu’na teşekkür ettiler.

BEŞİKDÜZÜ’NDE İŞLER KARIŞIK!




Cumur İttifakı Beşikdüzü Belediye Başkan adaylık noktasında MHP de karar kılınca AK Parti Belediye başkan aday adayları yarışın dışında kalmış oldu. Aday-adaylarına bu durum yazılı değil sözlü olarak aktarıldı. AK Parti Beşikdüzü  Belediye Başkan aday adayları Ali Şükrü Bekar, Uğur Taş, Emrah Demiral, Metin Kalay, Yaşar Turan, Zülküf Dilli, Ali Zeytin dün bir araya gelerek durum değerlendirmesi  yaptı. Birlik ve beraberlik kararının alındığı toplantıda aday-adayları  süreçle ilgili son alınan kararın kendilerine resmi olarak bildirilmesini bekleyecek.  Zira aday-adaylarının gönlü kırık. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’dan randevu bile alamamak ne demek? Beşikdüzü’nde MHP adayının kim olacağında daha ziyade AK Partinin aday-adayları nasıl bir tutum alacağı daha önem kazandı İYİ Parti’de Beşikdüzü seçimlerine asılacak gözüküyor. Bağımsız Türkiye Partisi’nin adayı Sabri Terzi’de  oldukça iddialı. AK Parti ve MHP Beşikdüzü ilçesinde Cumhur ittifakı ruhuna ve anlayışına sadık kalmazsa ve de bu süreç sağlıklı atlatılmazsa CHP Beşikdüzü’nü çok rahat kazanır.

ŞALPAZARI KAFA-KAFAYA!

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi başta olmak üzere Türkiye’nin önemli işadamları Tuncay Yaşar, Esat Ekremoğlu ,Ahmet Usta, Fahri Yaşar gibi 162 işadamını Şalpazarı’na getirip yatırım sözü alan Büyük Birlik Partisi(BBP) Şalpazarı Belediye Başkan adayı Necati Selvitop’un seçim koordinasyon merkezi Belediye Başkanlık makamı gibi. Yoğun bir ziyaretçi akını var Şalpazarı’nda yerel seçimler müthiş bir heyecana tanıklık edecek. Cumur İttifakı MHP adayı ile seçime gireceği Şalpazarı’nda CHP,İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi güçlü adaylarla dengeleri alt-üst edecek gözüküyor . Necati Selvitop’un adaylığı da yerel seçimlere çok büyük bir renk katıyor. Selvitop uzun zamandır sahada ve müthiş bir performans ile çalışıyor.



 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap