SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 12.01.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 12.01.2021

12 Ocak 2021 Salı - 09:11




Olaylar ve Yaşananlar | 12.01.2021





TRABZON’A DESTEK

AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, “Pandemi sürecinde Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca yürütülen Sosyal Koruma Kalkanı projesi kapsamında; Trabzon'da toplam 354.354.365 lira Türkiye geneline toplam 45.269.486.290 lira destek sağlanmıştır” dedi
Balta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da “Yalan iftira ve hakaret siyasetin değil acziyetin göstergesidir! Milletinden yüzde 52,59 oy olarak seçilmiş Cumhurbaşkanımıza sözde Cumhurbaşkanı diyerek, milletin iradesini yok sayan zihniyeti esefle kınıyorum. Milletimiz bu hastalıklı zihniyete gereken cevabı verecektir” sözleri ile tepki gösterdi.




FINDIKTA TEHLİKE

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Türkiye’nin en önemli ihracat kalemlerinden biri olan fındık ihracatının, 2020 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 12,1 azaldığını bildirdi. “Fındıkta büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız” diyen Torun, ortak akılla fındık politikası hazırlanması gerektiğini ifade etti. Torun, “Üreticimizi yabancı firmaların tekeline mahkûm eden siyasi iktidar, artık yerli çiftçimizin feryadını duymalı, üreticilerin haklı taleplerini yerine getirmelidir” dedi.

AYDIN’DAN TEPKİ




İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, yağma ve talanın hız kesmediğini iddia ederek, “Beykoz ormanlarındaki 111 bin m2'lik tarım alanı ticari imara açılıyor. Yeni çıkan bu yönetmelik de bu tür imar rantlarına, yağmaya ve orman katliamlarına davetiye çıkarıyor. Cumhurbaşkanı imara bile karışıyor. İşte ucube sistem! İşte tek adam düzeni!” ifadelerini kullandı.

KAHRAMAN’DAN TEŞEKKÜR




Bayburt Vakfı Başkanı Av. İsrafil Kahraman yaptığı açıklamada, Trabzon Ortahisar, Çarşı Mahallesi 132 Ada 10 Parsel üzerinde bulunan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait bina 49 yıllığına tüm sorumluluk ve haklarıyla, Bayburt Eğitim, Kültür ve Hizmet Vakfı’na tahsis edilmiştir.

YAZIKLAR OLSUN

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Eski Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü, Kurtuluş Savaşını hedef alarak, "Milli Mücadele'de biz 7 düvelle falan savaşmadık. Bu tür masalları biz çocukken dinlemiştik" demiş. Hülagü efendi! Bu Milli Mücadele ve Atatürk kininiz bitmedi gitti. Yazıklar olsun” sözleri ile Hülagü’ye tepki gösterdi.



Bayburt Vakfı’mız tarafından öğrenci yurdu olarak alınan ve kullanıma sunulmasında ve tahsis edilmesinde emeği geçen Bayburt Milletvekilimiz Sayın Fetani Battal beyefendiye, Trabzon Bayburtlular Dernek Başkanı Sayın Sadettin Okay ve Yönetim Kuruluna, Vakıf Kurucu Meclisimize ve Yönetim Kurulumuza teşekkürlerimi sunarım dedi.
Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan ve 49 yıllığına Bayburt Vakfı tarafından kiralanan öğrenci yurdunda yaklaşık 200 öğrenci kalacak. İçerisinde tadilat yapılacak olan binanın 2021 yılının Ağustos ayı gibi hizmete girmesi bekleniyor.


 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap