SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 11.09.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 11.09.2021

11 Eylül 2021 Cumartesi - 08:00




Olaylar ve Yaşananlar | 11.09.2021





BEKTAŞ’TAN KALE AÇIKLAMASI

CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş, “Giresun Kalesi turistik açıdan şehrimizin en güzide noktalarından olmasının yanında milattan önce kurulduğu bilinen, antik kaynaklarda ‘Bronz Duvarlı Kale’ olarak isimlendirilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca I. derece arkeolojik sit alanı olarak tescillenmiş tarihsel bir değerdir. 
Bu nitelikleri birlikte değerlendirildiğinde çivi bile çakılması izne bağlı Giresun Kalesi’nde yapılan beton yapının hangi aklın ürünü olarak, hangi çevre duyarlılığı ile yapıldığını anlamış değiliz. 
O kadar ki beton yapı yanındaki yüzyıllık ağacın kökleri üzerine yapılmış ve hatta yapı yıkılmasın diye kalaslarla ağaca çivilenmek suretiyle sabitlenmiştir. 
Cumhuriyet Halk Partisi olarak dün yaban hayvanları için mücadele ettiğimiz gibi bugün de kültür miraslarımız ve doğal zenginliklerimizi korumaya devam edeceğiz. Kim tarafından yaptırıldığını bilmediğimiz bu ucube yapının derhal yıkılması için gerekli girişimleri başlatmış bulunuyoruz” açıklamasında bulundu.

ŞENTOP’A TEŞEKKÜR

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Başkanı Mustafa Şentop’un eşi Sabriye Şentop Gürgentepe Noteri olarak görev yapıyor. Bir süredir Gürgentepe Noteri olarak görev yapan Sabriye Şentop, Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin’i makamında ziyaret etti. Başkan Şahin, ziyaret nedeniyle Noter Sabriye Şentop’a teşekkür etti.

GİDEMEDİĞİMİZ YER KALMADI

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e hayırlı olsun dileklerimizi ilettiğim ziyaretimizden... İlimizde mevcut okullarımızın ihtiyaçları ve iletilen konulara gösterdiği ilgi ve destek nedeni ile bakanımıza teşekkür ediyorum. ‘Gidemediğimiz yer, bizim değildir’ sözüyle hafızalarımıza kazınan ‘Süper Vali’ Recep Yazıcıoğlu’nu vefatının 18. sene-i devriyesinde rahmetle yad ediyorum. Elhamdulillah merhum Valimizin hayalini kurduğu gibi gidemediğimiz yer kalmamıştır” paylaşımında bulundu.

BAYBURTLULAR DERNEĞİ

Trabzon Bayburtlular Derneği Başkanı Saadettin Okay, yaptığı açıklamada “İhtiyacı olan birçok aileye bizatihi kendimiz yardımları evlerine götürüyoruz. Bu zor günlerde hayırseverlerimiz bizi yalnız bırakmadılar. Gereken yardım ve hayırlarını bizim aracılığımızla fakir ve muhtaç ailelere ulaştırma noktasında bizi tercih ediyorlar. Biz de bu görevi layıkıyla yapabilmek için elimizden gelen gayreti yapıyoruz. Muhtaç ve fakir aileleri yerinde tespit ediyoruz. Bizatihi kendimiz bu ailelere yardımları götürüyoruz. Bununla beraber hayırseverler yardımları bizatihi kendileri fakir ailelere versinler diye beraber de yardımları dağıtıyoruz. Bu dayanışmadan hayırseverler de memnun kalıyor” dedi.  Okay, açıklamasının devamında Almanya Stuttgart Bayburtlular Derneği Başkanı Yasin Ayışık Bey’in organizesinde ve maddi yükünü tamamen üstlenen Almanya’da yaşayan hemşehrimiz değerli iş insanımız Erol Sıvka’nın bizlere gönderdiği özel yapım akülü aracı değerli kardeşimiz Cengizhan Doğan’a yönetim kurulu olarak teslim ettik. Rabbim güle güle kullanmayı nasip etsin” dedi. 
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap