SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 11.06.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 11.06.2019

11 Haziran 2019 Salı - 10:01




Olaylar ve Yaşananlar | 11.06.2019





SAYGISIZLIK

Milli futbol takımımızın Euro 2020 elemeleri kapsamında oynayacağı maç için gittiği İzlanda’da yapılan çirkinlikler milletimizin de tepkisine neden oldu. İzlanda'nın yaptığı saygısızlığa tepkiler çığ gibi artarken dün telefon açan çok sayıda okurumuz İzlanda ile ülkemizde oynayacağımız maçın Trabzon’da oynanmasını talep etti. Vatandaşların bu isteklerine Futbol Federasyonu'nun nasıl cevap vereceği şimdiden merak konusu oldu.

FINDIK 20 LİRA




İYİ Parti Giresun Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Eroğlu, yeni ürün fındığın fiyatının 20 lira olarak belirlenmesini istedi. Eroğlu, “Erkenden devletimizi, siyasetçilerimizi ve başta Toprak Mahsulleri Ofisi ile Tarım İl Müdürlüğü ve Fiskobirlik’i göreve davet ediyorum. Şimdiden fındık fiyatı 20 TL olarak açıklanmalı ve açıklanan fiyatın altına düştüğünde alım yapılacağı kamuoyuna kararlılıkla duyurulmalıdır” dedi. Eroğlu, geçen sene Toprak Mahsulleri Ofisi'nin kasım ayında alım ve fiyat açıklamasının, vatandaşları tüccara mahkûm ettiğine dikkat çekerek, “Fındık ilimizin olmazsa olmazıdır. Fındık ülkemiz için stratejik bir üründür. Çünkü net döviz girdisi 3 milyar dolar civarındadır” dedi.

AKŞENER’E TEŞEKKÜR




Muhalefet partilerinin şehitlerimizin cenazelerine katılmalarına tepki gösterildiği yönünde gelişmelere şahit olmuştuk. Hakkari'deki üs bölgesine yapılan saldırı sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan Piyade Uzman Çavuş Celal Hayta'nın babasının, cenazeye katılan İYİ Parti lideri Meral Akşener'i görünce, "Çok mutlu olduk seni gördüğümüze" demesinin örnek teşkil edeceğini umuyoruz.

KIYAK ÜSTÜNE KIYAK

Hakkında SPK'nın yolsuzluktan suç duyurusunda bulunduğu iddia edilen Ecmel Ercan’ı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na atadığı ortaya çıkan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin, Ege Ordu Komutanlığı’nda sivil memur olarak çalışan, kendi danışmanlarından Uğur Sadioğlu’nun kardeşi Fatma Sinem Sadioğlu’nu Orman ve Köy İşleri Daire Başkanı olarak atadığı ileri sürüldü. Yapılan atamalar vatandaşlar tarafından 'kıyak üstüne kıyak' olarak yorumlandı.




'SIFIR ATIK' KONULU PUL

Artvin PTT Başmüdürü Gönül Kocaman, PTT AŞ’den Çevre Günü’ne özel 'Sıfır Atık' konulu anma pulu hazırladığını söyledi. Hazırlanan “Dünya Çevre Günü” konulu tek değerli anma pulu ve ilk gün zarfı dünden itibaren satışa sunuldu. Pul, PTT’ye ait www.filateli.gov.tr web adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa sunuldu.




VELİLERİN İSYANI

Türkiye genelinde ilk ve orta dereceli okullarda yaz tatiline cuma gününden itibaren girilecek. Karneler büyük oranda hazırlandı. Bu meyanda veliler eğitim sistemindeki 'hazıra konma' alışkanlığından şikayetçi. Zira çocuklarının her şartta sınıf geçmelerinden dolayı derslere konsantre olmadığından, daha doğrusu çalışmadığından söz ederek, bu durumun kendilerinde gelecek kaygısı yarattığını dile getirdiler. Bir veli, "Çocuğum sezon boyunca kitap açmadı ama teşekkür belgesi alıyor. Sınavlarda zayıf aldığı halde, eskiden sözlü olarak nitelendirilen ders etkinliklerinde verilen yüksek notlardan dolayı ortalamasını yükseltti. Bu da onu kolaycılığa alıştırdı. Şimdiden çocuk bu moda girerse ileride lise, üniversite vb. sınavlar var, o sınavlarda nasıl başarılı olacak? Bu, eğitim sisteminin bozuk düzende gitmesinden kaynaklanıyor. Öğretmenlerin ders etkinlikleri notlarında bu kadar cömert davranmaması lazım" dedi. Bir veli ise, bu konuda gerek öğretmenlere, gerek okul yönetimlerine, gerekse milli eğitim müdürlüklerine büyük görev düştüğünün altını çizdi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap