SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 11.05.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 11.05.2020

11 Mayıs 2020 Pazartesi - 10:54




Olaylar ve Yaşananlar | 11.05.2020





KURUKIZ BOŞ DURMUYOR

Trabzon Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Şalpazarı halkına daha iyi ve yaşanılabilir bir şehir kazandırmak için bu zor zamanlarda sokağa çıkma yasağının da sınırlı sayıdaki personeliyle hizmet etme gayretinde olduklarını söyledi.

Şalpazarı Fen İşleri Müdürü Fazlı Demirtürk’ün özverili çalışmalarıyla Şalpazarı İlçesi baştan sona güzelleştirilmeye çalışılıyor. Şalpazarı Belediyesi yeni hizmet binası çevresi peyzaj çalışması ve aydınlatmasının çalışması yapımının ardından Milletvekili Mustafa Demir Caddesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Hürriyet Meydanı, ilçe merkezinde bulunan 3 köprüde dekoratif aydınlatması yapılıyor. İlçe merkezinin muhtelif yerlerine park ve bahçe yapılmasının akabinde düzenlemeler yapılarak halkın hizmetine açıldı. Şalpazarı İlçesi Dereköy Mahallesi çıkışına modern bir park yapıldı. Koronavirüs kapsamında kapatılan pazar yerinde yeni düzenlemeler yapılarak pazarcı esnafı için ayrılan alana çizgiler çekildi. Pazarcıların yeniden tezgah kurmaları için bir dizi çalışmalar yapıldı.

BALTA’DAN ANLAMLI PAYLAŞIM

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, "Şefkatin, merhametin ve fedakârlığın sembolü, her koşulda seven, koruyan, kollayan ve evlatlarına kol kanat geren annelerimizin, Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Balta, “Hiç şüphesiz bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerin payı vardır. Annelerimiz hoşgörünün, sevgi ve şefkat duygularının, saf bilginin tükenmez kaynağıdır. Annelik gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenen kadınlarımız, yeni nesillerimizle birlikte gelenek ve değerlerimizin de yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesidir. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. Anne sevgisini alan bir çocuk tüm kötülüklerden uzak durarak çevresiyle barışık bir hayat sürer. Annelerimizi senede bir gün değil, ömrümüz boyunca, gücümüz yettiğince sevgi ve saygı ile kucaklamalıyız. Dinimiz de anneye çok büyük önem atfetmiş, ulaşılması gereken cenneti annelerin ayakları altına sermiştir. Anneye itaat ve hizmet, ibadet kabul edilmiş ve anneye şefkat, tevazu ve merhamet tavsiye edilmiştir. Annelerimize ne kadar hizmet edersek edelim gönül borcumuzu ödeyemeyiz.

Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakârlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz başta Şehit annelerimiz olmak üzere, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyor, her birini ayrı ayrı saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.

EĞİTİMDE DURUM

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim dünyası ile ilgili yaptığı son değerlendirmede, “Dünya genelinde okulların açılış raporlarını takip ediyoruz. Türkiye'nin sağlık açısından verilerin neler gösterdiği bilim kurulunun neler söyleyeceği sadece Türkiye'nin iyileşmesi yetmiyor. Hepsini analiz ediyoruz” dedi.

HEDEF 1 HAZİRAN

Selçuk, “Bizim için 1 Haziran hedef. Hayatın normalleşmesini istiyoruz. Bilimin bir yol göstericiliği var. Bilim kesinlikle açılamaz derse okulların açılması Eylül'e kalır. Ya da kısmı kısmı açılmalar olabilir. Seçeneklere bakıyoruz. Listelerimizi oluşturduk. Milli Eğitim Bakanlığı bunu tek başına karar almıyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sağlık Bakanlığı İçişleri bakanlığı hep beraber karar alıyoruz.

EĞER İLLERE GÖRE OKULLARIN AÇILIMI OLURSA...

Bizim bazı illerimizde hiç vaka yok. Bazı illerimizde çok vaka var. Hangi illerde durum nedir diye bir çalışmamız var. Taşıyıcılık faktörü üzerinden de bakmak lazım. Eğer illere göre okulların açılımı olursa buna da hazırız. Okula dönüşten sonraki bir yılın her anlamda hazırlığını yapıyoruz. Velilerin endişelerini dikkate alıyoruz. Öğrencilerden okulların açılması yönünde talep alıyoruz.

Şimdi yeniden motive olma zamanı yeniden yükselme zamanı. Yapay zeka temelli akıllı destek sistemi getirdik. Her bir çocuğa özel rehberlik sistemi geliştirdik.

LGS NASIL OLACAK?

Her öğrenci kendi okulunda sınava girecek. Biliyorsunuz LGS'de bir ilk olacak bu. Kendi öğretmenleri olmayacak ama bildiği bir okul olacak. Her öğrenci 1 veli ile gelirse ya da hiç gelmezse okulların bahçesi ne durumda 45 dakikalık ara var bu ara nasıl yönetilecek? LGS konusunda il il özel çalışmalar yapıyoruz.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI

Haklı olarak beklenti içerisindeler fakat bizim bir atamayı gerçekleştirmemiz için bir öğretmenin sınıfı olması öğrencilerinin olması lazım ama şu an yok. Bir gün öğretmenliğe başlamış olsaydı atama tamamlanmış olacaktı. Okul açıldığında hemen başlayacaklar” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap