SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 11.04.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 11.04.2021

11 Nisan 2021 Pazar - 09:00




Olaylar ve Yaşananlar | 11.04.2021





ÜRETİCİNİN SESİNİ DUYUN

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Fındığımıza sahip çıkan yok. Hükümetin vekilleri milletin sesini duymuyor. Nedir bu fındık üreticisinin, tekelci sermayeden, hükümetten çektiği? Toprak Mahsulleri Ofisi’ne alım süresini uzat diyoruz. 30 Nisan’da bitti diyor. Bu alım süreci 1 yıl boyunca devam etse, bu Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kaybı ne olabilir ki? Maalesef fındığımız tekrar yerlerde sürülmeye mahkum edildi. Fındığımıza sahip çıkan yok. Hükümetin vekilleri milletin sesini duymuyor. İktidar vekilleri milleti dinlemiyor. Fındık üreticileri perişan. Fındık bu sene don yaşadı, yanık yaşadı, büyük kayıplar görünüyor. Ama iktidar milletin sesini duymuyor. Tekelci sermayeye mahkum edildik. Tekelcilerin eline bırakıldık. Buna dur demeliyiz” dedi.

TATLI'DAN YATIRIM AÇIKLAMASI

AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı, Giresun’a Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından son 5 yıl da 370 milyon liralık yatırım yapıldığını açıkladı. Tatlı, “Sosyal ve ekonomik destek hizmeti kapsamında; Genel toplam olarak son 5 yılda 46442 kişiye 37.811.086,77 lira bir yıl ve iki yıl süreli ekonomik destek ödemesi , Özel Bakım Hizmeti kapsamında hizmet Bakım Merkezimize; genel toplam olarak son 5 yılda 45574 kişi için 56.427.879,89 lira tutarında hak ediş ödemesi, evde bakım hizmetlerinde; genel toplam olarak son 5 yılda 216238 kişiye 255.730.206,85 lira evde bakım yardımı bağlandı. Koruyucu aile yanında bakımı sağlanan çocuklar için koruyucu ailelere; son 5 Yıllık Süreçte koruyucu ailelere ödenen toplam yardımın  5.872.237,00 liradır” açıklaması yaptı.

HACISALİHOĞLU SAHADA

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu sahaya inerek halkla buluşmalarını sürdürüyor, Akçaabat’ta esnafla buluşan Hacısalihoğlu vatandaşın gündeminin paronaya değil ekonomi olduğunu söyledi. Hacısalihoğlu, Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt’u da makamında ziyaret etti. Hacısalihoğlu, “Gündem yerelden genele sorunlar ve çözüm önerileri üzerine idi. Cevat beye ve yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

PEKMEZCİ’NİN VEFASI

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, belediyeye 30 yıl hizmet verdikten sonra ayrılan  Pekmezci, “Yıllar boyunca Bayburt Belediyesi’ne hizmet etmiş, ona gönül vermiş, elinden geldiği kadar gayret etmiş insanlarla bulunmanın mutluluğu içerisindeyim. Ben her zaman bir şey söylüyorum, beraber çalışmak, beraberce birtakım hizmetleri yapmak insana şevk verir. Ama ayrıldığınız zaman onun burukluğunu duyduğumu ifade etmek isterim. Çünkü bizim sizlerle beraber çalışmaktan mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Burada birim amiri arkadaşlarımızda dahil olmak üzere Bayburt Belediyesi’ne yıllarını vermiş siz cefakar insanları unutmadığımızı anlatmak hem de sizi en azından belediyeden bir hatıra vererek sizi hatırladığımızı ifade etmek için burada toplandık. Aslında sizlerle daha iyi şartlarda görüşmek isterdik ama pandemi dolayısıyla yapamadık. Planlarımızda sizleri ailelerinizle birlikte ağırlamak vardı ama pandemi bütün düşüncelerimizi alt üst etti” dedi.

7 MİLYON ÖDEDİM

Gümüşhane’nin Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler Belediye seçimlerini kazanıp göreve başladığında, Köse Belediyesi’nde ilk olarak kamu disiplinini düzelttiğini belirterek görev yaptığı 2 sene içerisinde Köse Belediyesi’ne ait 7 Milyon TL’lik borcu ödediğini söyledi. Başkan Kesler,  ‘’Belediye’yi ilk kazandığımızda geldik, ilk işimiz kamu disiplini ve kamu maliyesini düzeltmek oldu. Bunu yaparak bugüne kadar 7 milyon TL borç ödedim. 7300 nüfusla bana borç bırakıldı ben 5000 nüfusla bu borcu ödedim ve belediyenin vatandaşın gözünde ki itibarını düzelttim’’ dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap