SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 11.01.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 11.01.2021

11 Ocak 2021 Pazartesi - 09:10




Olaylar ve Yaşananlar | 11.01.2021





METİN’DEN ALİM’E TEBRİK

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne Yusuf Ziya Alim’in asaleten atanması Rize’de memnuniyetle karşılandı. Birçok sivil toplum kuruluş temsilcisi, siyasetçi memnuniyetini dile getirirken Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de Alim’i tebrik etti. Başkan Metin, açıklamasında “ÇAYKUR’da uzun süredir görev yapan ve birçok başarılara imza atan Yusuf Ziya Alim'i, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'ne asaleten atanmış olmasından dolayı tebrik eder, görevinde başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi.

OYMAN’IN AÇIKLAMASI

CHP Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle “Basınımızın Değerli Temsilcileri, her insanın yeteneği farklı olacağı gibi her mesleğin de kendine has zorlukları vardır. Özellikle gelişen teknolojiyle birlikte günün her saatinde bilgi ve haber akışı sağlamak, günün her anına hazır olmak ciddi ve taktir edilen bir çalışmanın sonuçlarıdır.

Zorlu koşullar altında, büyük sorumluluk içerisinde ve salgın dönemi koşullarında dahi halkın haber alma hakkını sağlamak için fedakar bir şekilde çalışmalarınızı takip ediyoruz. Bir fikir, bir düşünce ortaya çıkarmanın ve paylaşmanın değeri, sizlerin tüm dünyaya ulaştırmanızla katlanıyor.
Gazeteciliğin her bölümünde ayrı ayrı emek harcayan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, emeklerine teşekkürlerimizi sunuyoruz” mesajı yayınladı.

GEDİKLİ’DEN KUTLAMA

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli her yıl 10 Ocak'ta kutlanan "Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla yayınladığı mesajında, Gazetecilerin halk adına kutsal bir görev üstlendiklerini ve bunu yerine getirirken de zaman zaman zorluklar ile  karşılaştıklarına dikkat çekerek "Basın mensubu; halk adına gören, bizim için olayları gözlemleyip kamuoyuna taşıyan, bunu yaparken zamanından, ailesinden fedakarlıkta bulunan ve adeta kamu görevlisi olarak kutsal bir görevi yerine getiren toplumun sesi olan insandır" dedi.  

Gedikli, “ Basın çalışanları, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için yeri gelince canını ortaya koyarak görev yaparken; sorunlarının çözülmesi, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak önemli adımlardır. Bu vesile ile değerli basın çalışanlarının bu anlamlı günlerini kutluyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı iletiyorum” açıklaması yaptı.

RİZE’DE DOLMUŞ FİYATLARI ZAMLANDI

S.S. 8 Nolu Rize Şehir İçi Minibüsleri Kooperatifinin artan maliyetler ve enflasyon artışı nedeniyle yolcu taşımacılığında yaklaşık 1,5 yıl aradan sonra fiyat artışına gidilmesi yönündeki talebi üzerine Rize Belediye Meclis Toplantısında merkeze bağlı şehir içi dolmuşlarının yolcu taşımacılığında zam yapılması kararı alındı. Alınan karara göre, şehir içi sivil yolcu ücretine yüzde 9, öğrenci ücretine ise yüzde 12,5 artış yapılacak. S.S. 8 Nolu Rize Şehir İçi Minibüsleri Kooperatifi, gerçek enflasyon oranlarının yüzde 40-50’yi bulduğunu kaydederek verilen zammın yetersiz olduğunu ve enflasyon oranlarının altında ezildiklerini belirtti. Fiyat artışının ardından 2,75 lira olan sivil yolcu ücreti 3 liraya yükseltilirken, 2 lira olan öğrenci ücreti ise 2,25 liraya çıkarıldı. Belediye Meclisinde alınan kararın Rize Valiliğinin onaylamasının ardından 12 Ocak Salı günü yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap