SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 10.12.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 10.12.2020

10 Aralık 2020 Perşembe - 09:00




Olaylar ve Yaşananlar | 10.12.2020





BAKAN SOYLU’NUN ÇAĞRISI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “2021-2030 Trafik Güvenliği Eylem Planı’nın merkezinde, Güvenli Sistem ve Vizyon Sıfır (sıfır can kaybı) yaklaşımları yer almaktadır. Güvenli Sistem yaklaşımının temel mantığı; insan hata yapar ve yapacaktır. Öyleyse biz, hata yapmaya imkan vermeyen fiziki şartları sağlamalıyız” çağrısı yaptı. Soylu, “Trafik parklarında eğitim çocuklarımıza çok yakışıyor. Trafik eğitim parkları 6 ilde bitti, 25 ilde yenileme yapıldı, 24 ilde yapımı devam ediyor. 134 aktif eğitim parkı oldu, 127si 2023’e kadar bitecek. Bizimle bu yola çıkan sponsorlara çocuklarımız için teşekkürler” dedi.

ANKARA’YA ÇIKARMA

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi. Ankara'da Bakan Kurum'un makam odasında gerçekleştirilen ziyarette Rize'deki yatırımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan milletvekili Avcı, “Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Metin’le birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’u, Strateji ve Bütçe Başkanımız Sayın İbrahim Şenel’i ziyaret ederek il genelindeki tüm yatırımları ve kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendirdik” dedi.

BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMEZ

CHP Trabzon Milletvekili, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Ahmet Kaya, “İki yılda eriyen milli gelir 156 milyar dolar. 156 milyar doları milletin cebinden kim çekip kime verdi? Millet oy verdi, burnundan getirdiniz. İlk seçimde milletin sizi nasıl tıpış tıpış yolcu edeceğini göreceksiniz. Böyle gelmiş böyle gitmez” paylaşımında bulundu.

GÜNNAR’IN ZİYARETİ

AK Parti Trabzon Milletvekili, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Adnan Günnar, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla ve 25. ve 26. Dönem Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ile birlikte Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti. Günnar, aynı heyetle birlikte iş insanı İbrahim Taşkın, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve İlçe Başkanı Hüseyin Altıntepe ile birlikte Akçaabat’ın Söğütlü Mahallesi’nde yapımı devam eden Abdülhamit Han Kur’an Kursu ve Camii inşaatında incelemelerde bulundu.

RTEÜ 25 AKADEMİSYEN ALACAK

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) 6 profesör, 5 doçent ve 14 doktor öğretim üyesi olmak üzere 25 öğretim üyesi alacak. Alımlar, Tıp Fakültesi’ne 3 profesör, 2 doçent ve 4 doktor öğretim üyesi; Eğitim Fakültesi’ne 2 profesör, birer doçent ve doktor öğretim üyesi; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ne birer profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne 2 doktor öğretim üyesi; Fen Edebiyat Fakültesi’ne 1 doçent ve 4 doktor öğretim üyesi; Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi’ne 1 doktor öğretim üyesi ve Ardeşen Meslek Yüksekokulu’na 1 doktor öğretim üyesi olarak gerçekleştirilecek. Kadrolara başvurular 21 Aralık’a kadar yapılabilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap