SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 10.09.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 10.09.2021

10 Eylül 2021 Cuma - 08:45




Olaylar ve Yaşananlar | 10.09.2021





ÖZDEMİR: EV EV GEZECEĞİZ

AK Parti Yomra İlçe Başkanı olarak atanan Abdulkadir Özdemir, yetki belgesini önceki gün AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu’dan aldı. Özdemir, yaptığı açıklamada, “AK Parti Trabzon İl Başkanımız Sayın Sezgin Mumcu'nun önerisi, AK Parti Genel Merkezimizin onayı ile Yomra İlçe Başkanı olarak görevlendirilmiş bulunuyorum. İnşallah en kısa sürede İl Başkanımızın önderliğinde teşkilatlanmamızı tamamlayarak çalışmalarımıza hız vereceğiz. Yomra'mızı mahalle mahalle değil, ev ev gezeceğiz. Evlere girmekle kalmayacağız, gönülleri fethedeceğiz.  Ben, hangi partiye gönül vermiş olursa olsun, küçüklerimin ağabeyi, büyüklerimin kardeşiyim. Kapım herkese açıktır ve partili partisiz ayrımı yapmaksızın herkesin de kapısını çalacağım… Şahsımı bu göreve uygun gören İl Başkanımız Sayın Sezgin Mumcu ve Genel Merkez kadrolarımızı mahcup etmemek için var gücümle mücadele edeceğimi özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

IŞIKLANDIRMA YETERSİZ

Türkiye’nin ilk spor temalı millet bahçesi, geçtiğimiz günlerde açılmıştı. Genel olarak beğenildi… Bahçe içerisinde kente alışılmışın dışında çok sayıda sosyal alan kazandırıldı. Bunlardan biri kay kay pisti, ayrıca yürüyüş alanları vatandaşın hoşuna gitti… Buraya kadar her şey yolunda görünse de gece çökünce, yetersiz yapılan ışıklandırma tepki çekti. Bölgede yaşayan vatandaşlar, önemli bir yatırım olarak ortaya konulan millet bahçesinin ışıklandırmasının arttırılmasını istedi. Bakalım vatandaşın bu isteği yetkili merciler tarafından ne zaman dikkate alınacak, bekleyip görelim.

BAYRAKTUTAN’DAN 98. YIL MESAJI

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, partisinin 98. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı. Bayraktutan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet Halk Partisi, diğeri Türkiye Cumhuriyetidir’ sözleriyle bizlere emanet ettiği ve her türlü parçalama, bölme girişimlerine karşı dimdik, gururla, nesilden nesile aktarılan ‘Altı Ok’ ruhunu içinde barındıran örgütümüzle Cumhuriyet Halk Partimizin 98. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onur, gurur ve heyecanı içerisindeyiz. 9 Eylül 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk siyasi partisinin bir neferi olarak; laiklikten ödün vermeyenlerin, Atatürkçü düşünceden ayrılmayanların, hukukun üstünlüğünden asla vazgeçmeyenlerin, ulusal birliğini koruyan ve Cumhuriyete olan bağlılığını her zaman ve her yerde gösterenlerin partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutluyor, başta kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm genel başkanlarımızı ve partimize emek veren bütün partililerimizi şükran ve saygıyla anıyorum.”

CHP’Lİ BEKTAŞ’TAN BELEDİYEYE TEPKİ

CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Av. Murat Bektaş, Giresun Belediyesi’nde personele baskı yapıldığını iddia etti. Belediye personeline yapılan baskının her geçen gün arttığını belirten Bektaş, “Emeklerinin karşılığı fazla mesai ücretlerini, ikramiyelerini, mahkeme kararı ile hak ettikleri tazminatlarını ödemek yerine partimizin veya bizlerin sosyal medya hesaplarını kimler takip ediyor diye sosyal medya hafiyeliği yapmak idarecilik değildir. Birim amirleri eliyle muhalefeti beğenip paylaşım yapmayın, bizimkileri paylaşın diye sözlü uyarılarda bulunmak idarecilik değildir.  Personelleri gündelik kıyafetleriyle iş sağlığı ve güvenliği kurallarına aykırı olarak çalıştırmak idarecilik değildir. Kimin ne kadar çalıştığına göre mesai ücreti ödemek yerine rapor alan, izin alan personelden şu kadar mesai keseriz diye ön şart koymak idarecilik değildir. Mahkeme kararıyla işe geri dönen sözleşmeli memuru aynı birimde işe başlatmak yerine ‘git itfaiyede otur’ demek idarecilik değildir. Unutmayın, kimsenin maaşını cebinizden vermiyorsunuz” dedi.

RTEÜ’DE 5 PERSONEL DOÇENT OLDU

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğü, Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Gülname Fındık Güvendi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Musa Gün, Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İlknur Reisoğlu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Kimya Teknolojisi Programı Dr. Öğr. Üyesi Kaan Karaoğlu ve Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimleri İç Sular Biyolojisi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Esra Bayçelebi’nin girdikleri sınavı başararak doçent unvanı almaya hak kazandıklarını duyurdu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap