SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 10.07.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 10.07.2019

10 Temmuz 2019 Çarşamba - 11:15




Olaylar ve Yaşananlar | 10.07.2019





BABACAN’IN İSTİFASI

Eski bakan, AK Parti kurucusu Mehmet Ali Babacan, partisinden istifa etti. Babacan'ın yeni parti kuracağı söylentilerinin yoğunlaştığı günlerde bu istifa sonrası şimdi ne olacağı merak uyandırdı. Babacan’ın istifasının ardından yeni parti kuruluşunun hızlanacağı söyleniyor. Babacan’ın kuracağı partinin kurmaylarının kimler olacağı şimdiden merak edilir oldu. Bölgemiz illerinde gözler AK Parti’den uzaklaşan, küstürülen ve ayrılan isimlere çevrildi. Önümüzdeki günlerde Babacan’ın bölgemizde yol arkadaşlarının kimler olacağı da soru işareti.

YILMAZ VE BİRKAN BAKAN YARDIMCISI




Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına Rizeli Genel Müdür Şaban Yılmaz, Bursa Barosu'nun 25'nci Dönem başkanı ve 25 ile 26. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Trabzon Çaykaralı Avukat Zekeriya Birkan ve Sivas doğumlu Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş atandı. Söz konusu atamalar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin ikinci ve üçüncü maddeleri gereğince yapıldı.

ATEŞ GÖREVİ ZENGİN’E DEVRETTİ




Bayburt Ülkü Ocakları İl Başkanlığı'nda görev değişimi yaşandı. 2016'da göreve gelen Fatih Ötünç üç yıla yakın yürüttüğü görevi yeni başkana devretti. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sinan Ateş görev değişimini yapmak üzere Bayburt'a geldi. Bayburt Ülkü Ocakları İl Başkanlığına Veteriner Yunus Emre Zengin atandı. Sinan Ateş, Ötünç'e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, Zengin'e başarı diledi.

ALİM: HEMŞEHRİLERİMİZLE İÇ İÇEYİZ

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, parti olarak her zaman hemşehrileriyle iç içe olduklarını belirterek sürekli vatandaşlarla istişare ettiklerini söyledi. Alim, “Bizler AK Parti kadroları olarak her zaman hemşehrilerimizle iç içe olduk, olmaya da devam edeceğiz. Esnafımızı ziyaret ederek onlarla keyifli sohbetler ediyoruz. AK Parti teşkilatları olarak milletvekilinden il başkanına, mahalle başkanından sandık kurulu üyesine kadar tüm kademeleriyle hemşehrilerimizle bir arada olmaya devam ediyoruz. Hemşehrilerimizin dertleriyle dertlenmenin, sevinçleriyle mutlu olmanın gayretindeyiz. Bir yandan da Rize’mizin projelerini takip edip, daha fazla neler yapabiliriz noktasında çalışmalar yürütmekteyiz” dedi.




KÖY-KENT CANLANACAK

Köy-Kent projesinin Bülent Ecevit’in başbakanlığı döneminde başlatıldığını hatırlatan Ordu Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, "O dönemin kaymakamı da kurulan kooperatifin birinci üyesi. O, birinci üye olduğu için herkes kooperatife güvenip üye olmuş. İlk 2-3 yıl dönemin kaymakamı buradayken orası iyi işletilmiş. Her şey güzel gitmiş. Daha sonra kooperatif ehil olmayan insanların eline geçmiş. İyi yönetilememiş, ardından da fabrika afete uğrayarak göçmüş. Yaklaşık 450 kadar üyesi var. Bunlar şu anda hacizlik durumda. İnsanlarımız mağdur" dedi. Gül, "Biz belediye olarak bir şirket kuracağız. Ordu Büyükşehir Belediyemiz de çeşitli konularda şirket kuruyor. Ben Büyükşehir Belediyemizin bize bu konuda destek olacağına inanıyorum. Bu şirket vasıtasıyla en azından Köy-Kent Orman Ürünleri Fabrikası'nı ona benzer bir tarzda yeniden canlandırmak istiyoruz. Böylece istihdam da oluşturmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap