SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 10.04.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 10.04.2024

10 Nisan 2024 Çarşamba - 09:17




Olaylar ve Yaşananlar | 10.04.2024





HUZUR İÇİNDE GEÇEN RAMAZAN

Trabzon’da Ramazan ayı ciddi asayiş olaylarının yaşanmadığı yerel seçim sürecinde bile kardeşliğin  anlayışın ve hoş görünün hakim olduğu bir ortamda geçti. Ramazan ayında bir çok mekan açık oldu İsteyen orucunu tuttu istemeyen tutmadı. Sokakta ise olması gereken gibi orucunu tutanlara saygı hakimdi. Her ne olursa  olsun bu kültürden uzaklaşmamak gerek. Örf-adet ve geleneklerimizi asla bir kenara bırakmamalı ve sıradanlaşmamalı.  Turizm sezonun başlamasıyla birlikte artık esnaflarımız başta olmak üzere şehrin büyük bir bölümü aş-iş-ekmek derdine düşecek. Aynı huzur iklimin devam etmesi insanların yasalara uyması karşılıklı dayanışma elbet şehir için kazanım olacak. Bu duygularla  herkese  huzurlu sağlıklı mutlu bayramlar dilerken tatile çıkanlara aman yollarda dikkat diyoruz

KAYA’YA İMAMOĞLU DESTEĞİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan ayında memleketi Trabzon’a geliyor. İmamoğlu’nun yerel seçim sürecinde Ahmet Kaya’ya olan desteğini bilmeyen yoktur. Kaya CHP’de yıldızı parlayan jenerasyonun bir  parçası konumunda. Ortahisar Belediye Başkan adaylığı iler ki süreçte bir çok fırsatın da müjdecisi. Fakat Kaya için şu anda  tek bir yol haritası var oda Ortahisar’da başarılı olmak .Ahmet Kaya iyi bir ekip kurar kapısını gönlünü vatandaşa açık tutmaya devam eder merkezi hükümetle uyumlu çalışırsa elbet başarılı olacaktır. Arkasında İmamoğlu gücünü de hesaba katmak gerek elbet. Ekrem İmamoğlu Cuma günü Trabzon’da vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra saat 13.30'da CHP'ye geçen Ortahisar Belediyesi önünde miting düzenleyerek Trabzon’a teşekkür edecek.

NEDEN SANDIĞA GİTMEDİNİZ?

AKParti'nin 23 yılın ardından ilk kez hezimetle ayrıldığı yerel seçimlere karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan ilk MYK'da sonuçların nedenlerinin araştırılması için bir kurul oluşturulması talimatını verdi. Erdoğan ayrıca, kısa sürede bir rapor hazırlanıp kendisine sunulmasını istedi. Bu doğrultuda AKP, 81 ilde sahaya inip, 40 soruluk bir anket çalışması yürütecek.Bunun yanı sıra Cumhur İttifakının yarıştığı iller de yakın markaja alındı. AKP ve MHP 31 Mart seçimlerinde 22 ilde yarıştı. Kıl payı oy kayıpları nedeniyle 22 ilin dördü olan Kütahya, Kilis, Amasya ve Yozgat'ta CHP veya Yeniden Refah Partisi'nin seçimi kazandığı görüldü. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu 4 il için özel çalışma talimatı verdiği öğrenildi.81 ilde yapılacak 40 soruluk ankette vatandaşlara, 'Beklentiniz neler?', 'AKParti belediyesinden memnun muydunuz?', 'Neden sandığa gitmediniz?' gibi sorular sorulacak. Anketler çalışma kurullarında değerlendirilip, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rapor halinde sunulacak.

HEM TEPKİ GÖSTER HEM DE TİCARET YAP!

AK Partinin Trabzon’da önemli bir ismi kurucularından aynı zamanda yerel seçimlerde ekonomi ile birlikte Filistin meselesinin AK Parti’ye ciddi güven ve oy kaybına yol açtığını dile getirdi. İsrail'in Filistin'e yönelik katliamları sürerken, Türkiye'de ve dünyada İsrail karşıtı tepkiler artıyor.AKP-MHP iktidarı, İsrail'i kınasa da ticaretini sürdürüyor ve bu durum halk tarafından protesto ediliyor.Geçtiğimiz gün İstiklal Caddesi'ne çıkan "Filistin İçin Bin Genç" grubu, "İsrail ile Ticarete dur de" şiarıyla eylem yaptığı için işkenceye varan yöntemlerle gözaltına alındı.MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun’unAgrosel Tarım firması'nın, İsrail’in dev tarım şirketi Haifa ile ortak belgeleriyle açıklanmıştı..MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, İsrailli şirketin ortağı çıkınca ticaretini "milli görev" görev diyerek savundu. Durgun geçmişte "Gazze için yola revan olmazsam namerdim" demişti.

TRABZON'DAN GAZETECİLERE DAVET

Şırnak Cizre’de “Cizre Kahve Deposu” adlı mekanın işletmecisi genç işadamı Metin Eren kardeşlik projeleri ve gönül köprülerinin devam etmemesine tepki göstererek şunları dile getirdi; “Karşılıklı ziyaretler mutlak suretle devam etmeliydi bunun her anlamda katkısı vardı. Toplumsal barış ve ön yargıların kalkması noktasında bu ziyaretler çok kıymetli”Her şeyi devletten beklememek gerek bizlerde taşın altına elini sokmamız gerek diyen Metin Eren daha önce  Trabzon-Rize ve Artvin’den gazeteci dostlarımız gelerek çok güzel haberler yapmış Cizre’nin tanıtımına katkı sağlamıştı. Bizler aynı şekilde Trabzon’dan gazeteci arkadaşları bekliyorum .Gelsinler hepsi benim misafirim olsun dedi.

RİZE'DE CHP VİTES ARTIRDI

Karadeniz'de dikkat çekici değişimlerin yaşandığı illerden biri de Rize oldu. 2019'da 20 yıl sonra Fındıklı'yı kazanarak Rize'de belediye yönetme şansı elde eden CHP, bu ilçenin yanına Pazar ve Ardeşen'i de ekledi. 350 bin nüfuslu Rize'nin 92 binini oluşturan 3 ilçeyi kazanmak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de hiç de küçümsenmeyecek bir durum. Rize'deki değişim CHP'nin kazandığı 3 ilçeyle de sınırlı kalmadı. Bir önceki dönem MHP'nin kazandığı Derepazarı ve İkizdere'yi geri alan AK Parti'ye esas uyarıyı ise 2019'da yüzde 73 oy aldığı Rize merkezdeki oylarının yüzde 54'e kadar düşmesi verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap