SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 10.04.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 10.04.2021

10 Nisan 2021 Cumartesi - 09:38




Olaylar ve Yaşananlar | 10.04.2021





AKGÜL’DEN ÇAĞRI

İYİ Parti Trabzon Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, “Partimize mensup Yomra Belediye Meclisi Üyesi Kemal Turan'dan; Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık'ın hızına yetişememesi, Yomra'nın hak ve menfaatine olan konularda taraf olamaması, belediyemizin çalışmalarını engellemek isteyen yapıların kontrolünde kalması nedeniyle Millet İttifak'ından, İYİ Parti'den ve Belediye Meclisi üyeliğinden istifa etmesini talep ettim. Sayın Turan, dün itibari ile partimizden talebim üzerine istifa etmiştir. Yapması gerekenin Yomra Belediye Meclisi üyeliğinden de istifa etmek olduğunu kendisine bildirmiş bulunuyorum. Kendisine yakışan Meclis üyeliğinden de istifa etmektir” açıklaması yaptı.

ALTI İDİ 8 OLDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Domuz Dağı'ndaki operasyona ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımıyla dikkat çekti. Twitter'dan açıklama yapan Soylu,Eren-10 Operasyonunudan haber var, kahraman evlatlarımızın mücadelesiyle Domuz Dağı’ndan güzel haberler gelmeye devam ettiğini belirterek, PKK terör örgütüne yönelik operasyon ile ilgili şu mesajı paylaştı:
"Uyyy Uyyy Uyyy. Şırnak domuz dağında 6 terörist, oldu 8. Biri de kıpkırmızı... Kahramanlar, Allah razı olsun, milletimizin yüreğini soğutuyorsunuz." Soylu'nun yaptığı paylaşıma göre etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin ise kırmızı liste yer aldığı belirtildi.

ALTUN’DAN TEPKİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin "Diplomaside yeri olmayan bu üslubu şiddetle kınıyoruz" dedi. Altun, "İtalya'nın atanmış Başbakanı, Türk halkının yüzde 52 oy oranıyla Cumhurbaşkanı olarak seçtiği Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' diyerek haddini aşmıştır. Diplomaside yeri olmayan bu üslubu şiddetle kınıyoruz. Diktatör arayan Mario Draghi İtalya tarihine baksın" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YILDIRIM’IN ACI GÜNÜ

Rize'nin Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım’ın babası Hacı Hüseyin Yıldırım (95), İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybetti. Uzun yıllar tedavi gören ve rahatsızlığının artması üzerine tedavisine hastanede devam edilen eski müteahhit iş insan Hacı Hüseyin Yıldırım’ın cenazesi dün İstanbul ili Ümraniye Yeşilvadi Camiinde kılındıktan sonra , Sarıyer Bahçeköy'de bulunan aile kabristanlığına defnedildi. Bizde Karadeniz Gazetesi olarak Başkan Yıldırım’a ve ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyor, merhum Hacı Hüseyin Yıldırım’a Allah’tan rahmet diliyoruz.

CAN’DAN MÜJOE

Giresun Üniversitesi’ne bağlı Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin' açılışı Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylandı.
Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can’ın konu ile ilgili açıklamasında şu görüşlere yer verildi, “Diş Hekimliği Fakültesi'ne bağlı  uygulama hastanesinin Giresunlu hayırseverlerin de katkılarıyla, Ekim ayı sonuna kadar açılması yönünde hazırlıkların hızla devam ettirildiği; cihaz alımlarının önemli bir kısmının gerçekleştirildiği, bu yıl bütçesinden de hastanede kullanılacak diğer cihazların teminine devam edileceği bildirildi.
Öte yandan, 2021-2022 eğitim öğretim yılında Diş Hekimliği Fakültesi’nin öğrenci alarak, öğretime başlamasının planlandığı, bu doğrultuda YÖK’e öğrenci alımı ile ilgili başvurunun yapıldığı, bu başvurunun da kısa süre içerisinde olumlu olarak sonuçlanmasının bekleniyor.” Yapılan başvuruda, 2021-2022 öğretim yılı için 30 öğrenci alımının teklif edildiği öğrenildi

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap