SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 10.02.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 10.02.2024

10 Şubat 2024 Cumartesi - 08:21




Olaylar ve Yaşananlar | 10.02.2024





MHP’Yİ AYAKTA TUTUYOR

MHP Şalpazarı ilçesinden sonra Beşikdüzü ilçesinde belediye başkan adayı tanıtım töreni gerçekleştirdi. Törene oldukça kalabalık ve yoğun bir ilgi vardı. MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar yönetim kurulu üyeleri ile tanıtım törenine tam kadro katıldı. 3 ilçede belediye başkan adayı gösteren MHP sancılı, sıkıntılı bir sürece rağmen maddi ve manevi tüm fedakarlığı ortaya koyarak başarılı olmak için mücadele ediyor. Bu dönemin en etkin ve başarılı ismi ise MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar. Partisini ayakta tutmak için her yolu deneyen Ayar ve ekibini kutlamak gerek. Bu arada Beşikdüzü Belediye Başkanı Barış Öztürk’ün kazanması noktasında AK Parti ve MHP arasında tam bir uyum olduğunu gözlemledik. Hem AK Parti Beşikdüzü İlçe Bakanı İsa Kahraman hem de MHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Doğukan Zıp büyük bir gayret veriyor.

AHMET BAŞKAN FAKTÖRÜ




MHP Beşikdüzü Belediye Başkan adayı tanıtım törenine katılan Ortahisar Belediye Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. Metin Genç salonda herkesin ilgi odağı oldu. Başkan Genç hem kendine hem de Trabzon’da bütün ilçe belediye başkan adaylarına destek toplamaya, arka çıkmaya devam ediyor. Ablasının öğretmenlik yaptığı Beşikdüzü ilçesini ilim irfan ve eğitim merkezi olarak tanımlayan Ahmet Metin Genç Beşikdüzü ilçesinin beş yıllık belediye döneminde çok başarısız yönetildiğinin altını çizerek MHP Belediye Başkan Adayı Barış Öztürk’ün kazanması halinde çok şey değişeceğini, ilçenin makus talihini değiştirecek önemli adımlar atacaklarını dile getirdi. Genç, “Ankara’ya elimiz güçlü gitmek istiyorsak Beşikdüzü’nde dengeler değişmeli” dedi.

TRABZON’DA KİMSE BAKICI OLMAK İSTEMİYOR!




Trabzon’da yatalak hastaların bakımı için bakıcı bulamayan aileler çareyi komşu ülkelerden bakıcı getirerek bulmaya çalışıyor. Trabzon’da çok sayıda Gürcü bakıcı var. Hem hasta hem de çocuk bakımı için. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise ekonomik krizle baş etmek için yardım programlarını sınırlı kriterlere göre veriyor. Sosyal güvencesi ve geliri bulunmayanlara daha fazla ödeme yapılıyor. Memur ve asgari ücretlilerin maaşlarına gelen zamla birlikte sosyal yardımlar da yükseldi. Evde bakım parası alanların ödeme miktarı yüzde 49.25 oranında arttı ve 7.000 TL oldu. Yaşlılık maaşı alanların da ödeme tutarı 3.000 TL’ye çıktı. Sağlık raporuyla başkasına bağımlı olduğu belirlenenlere verilen ödemelerde ise yalnızca kendilerinin ihtiyaçlarını karşılayamayacakları durumlar göz önünde bulunduruluyor.

GENÇ’İN KARŞISINDA ERKAN!

İYİ Parti'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Muhammet Erkan seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Erkan’ın Atatürkçü söylemleri, Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığı CHP seçmeninin de ilgisini çekiyor ve destek buluyor. CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Süha Saral beklediği desteği bulamıyor. Sahada sanki yarış AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Metin Genç ile İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Muhammet Erkan arasında geçecek gözüküyor. Gençler arasında çok sevilen, mesleki birikimi ve başarısıyla Trabzon’da  gönülleri kazanan İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Muhammet Erkan’ı hesaba katmak gerek, ciddi bir oy alacak gözüküyor.




SÜRMENE’DE KİM ÖNDE?

31 Mart yerel seçimlerinde gözlerin üzerinde olacağı ilçelerin başını Sürmene çekiyor. Mevcut Belediye Başkanı Rahmi Üstün yeninden aday gösterilmedi. AK Parti tercihini Hüseyin Azizoğlu’ndan yana yaptı. Azizoğlu’nun adaylığı sonrası ortaya atılan spekülasyonlar ve yalan yanlış haberler karşılık bulmadı. Sürmene’de Azizoğlu ailesi yıllardır maddi-manevi desteğini vermiştir. Eski Sürmene Belediye Başkanı rahmetli Mustafa Azizoğlu’nun oğlu olan  Hüseyin Azizoğlu, Sürmene Belediye Başkan vekili, Meclis üyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi olarak ilçesine hizmet verdi. Dayanışmadan ve paylaşmadan yana olan mağdur birçok insana kol-kanat geren Hüseyin Azizoğlu kim ne derse desin Sürmene’de belediye başkanlık yarışında önde gidiyor.




MİRAS PAYLAŞIMINDA DEĞİŞİKLİK!

Miras paylaşımı konusunda değişikliğe gidildi. Mirasçıları ilgilendiren karar 81 ilde uygulanmaya geçildi. Artık mirası paylaşımındaki sorular daha sorunsuz halledilebilecek. Mirasın kardeşler arasında bölüştürülmesi için noter onayına ihtiyaç kalktı. Sadece hisseli tapu alımında, Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemleri tamamlanmalıdır. Miras kalan tapunun kardeşlere devri için yazılı bir sözleşme yeterli olacaktır. Dolayısıyla her mirasçının hakkı korunacak. Ancak, eğer mirasçılardan biri sözleşmeye imza atmazsa, her bir mirasçının mahkemeye başvurma hakkı vardır.

ARTVİN’DE İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BELLİ OLDU!




Günlerdir kamuoyunda merakla beklenen AK Parti Artvin ilçe belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı belli oldu. AK Parti bugün saat 11.00'de, Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre Merkezi’nde ilçe belediye başkan adayları için aday tanıtım programı düzenliyor. İlçe belediye başkan adaylarının tanıtımının yapılacağı programda; partililer ve vatandaşlar adayları yakından tanıma fırsatı bulacak. Programa eski bakan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik ile AK Parti Artvin Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocatepe de katılacak.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap