SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 10.01.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 10.01.2024

10 Ocak 2024 Çarşamba - 10:09




Olaylar ve Yaşananlar | 10.01.2024





ERCAN ÇİMEN’DEN NE İSTENİYOR?

AK Parti’de nedeni bilinmez Gümüşhane için yeni bir anket istenmiş. Temayülden, anketlerden mevcut başkan Ercan Çimen rahatlıkla önde çıkmışken yeni bir anket denerek dışarıdan getirilen bir aday adayının önünü açmak için mi bu? O adaya kim ve kimler “Git aday ol” dedi? Bu soruyu Cumhurbaşkanı Erdoğan iyi irdelemeli! Mevcut başkan Ercan Çimen’in başarılı olduğunu cümle alem biliyor. Türkiye’de FETÖ yurtlarını kapatan ilk cesur yürek başkan olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takdirini kazanmış. Ve FETÖ’nün hedefi olmuş. Bugün FETÖ’cüler neden Çimen’e karşı aday olmasın diye uğraşıyor. Bakın! Kimse babamızın oğlu değil. Ama kimse de kimsesiz değil. Gümüşhane gibi iki dağın arasında kurulmuş coğrafyada hayal denilen projeleri gerçekleştirmiş. Yani “Sen git aday ol” denerek aday dayatması olmaz. Ha Ercan Çimen başarısız ise onu söyleyin. Ama yeni anket diyerek Çimen’in önünü kapatmayın. Gümüşhane halkı orada. Sordunuz, yine sorun. Demedi demeyin. Kaybedersiniz Gümüşhane’yi.

ZORLUOĞLU’NUN RAKİPLERİ

Başından beri yazıyor, çiziyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun rakibi CHP ya da başka muhalif partiler değil. Zorluoğlu’nun rakibi kendi partisinde egolarına yenik düşen, kafaları karıştırmak için gece gündüz çabalayan bazı AK Partililer ve bunlara taşeronluk yapan azınlık bir grup. Eski bakanlardan Faruk Özak bir taraftan, eski vekiller Muhammet Balta ve Adnan Günnar diğer taraftan saldırıyor. AK Parti İl ve Ortahisar teşkilatları ise sessiz  sedasız suya sabuna dokunmadan gelişmeleri seyrediyor. Bu aralar herkes kafasını kuma gömmüş vaziyette. Ne şiş yansın ne kebap pozisyonundalar.  Ama bütün spekülasyon ve akıl almaz ayak oyunlarına rağmen 15 Ocak tarihinde Murat Zorluoğlu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edilecek gözüküyor.

TARAFSIZ KALAN VEKİLLER Mİ?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlık tartışmalarında Murat Zorluoğlu’na karşı AK Parti’den üç vekil bizzat oyunun içerisinde. Ortaya koydukları argümanların hepsi sıra dışı. Yani elle tutulur somut bir şey yok ortaya koydukları argümanlarda. AK Parti Trabzon vekilleri Yılmaz Büyükaydın, Mustafa Şen ve Vehbi Koç önce kendilerini Trabzon’a bir tanıtsınlar ve bir tartıya koysunlar, bakın bakalım kendilerini tanıyan ya da isimlerini bir çırpıda söyleyen kimler söyleyebilir? Emin olun sokağa çıkın AK Parti Trabzon vekillerini alttan olmadı, üstten sayın deyin, inanın kimse sayıp adlarını söyleyemez. Aslında bir anket de milletvekillerini yaptırmak lazım. Çok net bir şekilde ifade ediyoruz. Vekiller Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu döneminde yapılan onca icraatı görmeyip bundan gurur duymaları gerekirken nasıl ve neden Zorluoğlu’na tavır aldıklarını AK Parti’nin akil insanları bile anlamakta zorluk çekiyor. Bu sadece Murat Zorluoğlu’na mı yapılıyor? Elbette hayır, Ahmet Metin Genç de bu milletvekillerinin hedefinde, Bakan Karaismailoğlu hariç. Biz yine buradan söylüyoruz, Trabzon’da değişim beklendiği gibi olmayacak. Olmayan değişimden sonra Trabzon milletvekillerinin tavırlarını da çok merak ediyoruz.

İLÇELERDE NERELERDE SIKINTI VAR?

AK Parti Trabzon’da 2019 yerel seçimlerinde ciddi başarı sağlamasına rağmen 2024 yerel seçimlerine çok da rahat giremiyor. Bazı ilçelerde ciddi sıkıntılar var. AK Parti’nin sorun yaşadığı ilçelerin başını Arsin, Sürmene, Tonya, Vakfıkebir ve Düzköy çekiyor. AK Parti bu ilçelerde belediye başkan aday belirleme sürecinde sorun yaşamak istemiyor. Araklı’da üç döneme takılan mevcut belediye başkanı Recep Çebi’nin yerine Selahattin Çebi’nin aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Arsin ve Sürmene’de ise anketler mevcut başkanla devam etmeme noktasında. Düzköy’de mevcut belediye başkan aday adaylarının es geçip dışardan arayışa giren AK Parti Tonya ve Vakfıkebir’de ise kararsız. AK Parti’nin aday konusunda henüz karar veremediği diğer ilçe ise Yomra. Yomra’da AK Parti eğer iyi bir aday belirlemezse sıkıntı yaşayacak gözüküyor. AK Parti’nin son bir anket yapma noktasında hamle yaptığı ilçe Akçaabat. AK Parti’nin en rahat olduğu ilçeler Of, Dernekpazarı, Çaykara ve Maçka. Şalpazarı, Çarşıbaşı ve Beşikdüzü’nde ise Cumhur İttifakı MHP adayı desteklenecek.

YUSUFELİ’DE DEMİRKIRAN, ARDANUÇ’TA YILMAZ

AK Parti Artvin merkez adayından sonra ilçelere yöneldi. İlçe belediye başkan adaylarının 18 Ocak’ta açıklanması bekleniyor. Artvin’de gözlerin üzerinde olduğu Yusufeli ilçesinde belediye başkanlık noktasında ibre Mustafa Demirkıran’dan yana. Demirkıran’ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Ardanuç’ta ise kamuoyu yoklamalarından ve anketlerden Emrah Yılmaz ismi çıkıyor. Ardanuç’ta son bir hamle ile ismi adaylık noktasında dillendirilen Ömer Altun karşılık görmedi. Uzun yıllar Ankara’da Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan Altun’un Ardanuç ile bağları kopuk. Emrah Yılmaz’ın AK Parti Ardanuç Belediye Başkan adayı olarak açıklanması bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap