SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 09.09.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 09.09.2021

09 Eylül 2021 Perşembe - 08:29




Olaylar ve Yaşananlar | 09.09.2021





BALTA, YAZICIOĞLU’NU UNUTMADI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, yaptığı icraatlar ile görev yaptığı süre içerisinde sürekli halk ile iç içe olan ve ‘Süper Vali’ olarak gönüllerde taht kuran merhum Recep Yazıcıoğlu’nu vefatının 18. yılında andı. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Milletvekili Balta, “Mütevazı kişiliği ve sıradışı fikirleriyle gönüllerde iz bırakan, her yönüyle örnek bir kişi olan Valimiz, hemşehrimiz Recep Yazıcıoğlu’nu vefatının 18. sene-i devriyesinde saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

VALİ ÇEBER’DEN REKTÖR ZEYBEK’E ZİYARET

Bir dizi programa katılmak üzere Gümüşhane’ye giden Rize Valisi Kemal Çeber, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e iade-i ziyarette bulundu. Üniversitenin rektörlük makamında sohbet şeklinde gerçekleşen ziyarette Vali Çeber’e eşi Neslihan Ayan Çeber de eşlik etti. Vali Çeber, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Üniversitelerimiz, yaptıkları çalışmalar ve yetiştirdikleri öğrencilerle ülkemizin bilim, teknoloji, sanayi ve birçok alanda gelişmesine önemli katkı sunmaktadır. Gümüşhane Üniversitemiz de bu anlamda bölge için önemli çalışmalara imza atmaktadır. Yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyor, buradan mezun olacak olan gençlerimizin ülke geleceğine katkı sağlayacaklarına yürekten inanıyorum” dedi.

ÇAKIRMELİKOĞLU’NDAN OSB ÇAĞRISI

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu,Giresun’un ekonomik gelişimi ve istihdam arzını artırabilmesi için 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) ihtiyaç olduğunu söyledi. Çakırmelikoğlu, “Giresun 1. Organize Sanayi Bölgesi yatırımcılardan gelen talep doğrultusunda geçtiğimiz hafta yapılan genel kurul ile müteşebbislere devredilmiştir. 2.OSB’de durum aynı süreçte devam etmektedir. Dolayısıyla Giresun’un doğu bölgesi için düşünülen ve devletimizin resmi planlaması içinde yer alan 3.Organize Sanayi Bölgesi bu eksende 2022 yatırım programına dahil edilmelidir. Bugün metal ürünleri, asansör aksamları ve diğer branşlarda yatırım talepleri bulunmaktadır” dedi.

KILIÇ RİZE’YE VALİ YARDIMCISI OLDU

Samsun Terme Kaymakamı Kübra Baka Kılıç, Rize’ye vali yardımcısı olarak tayini çıktı. Kılıç'ı, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ile birlikte makamında ziyaret eden Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, misafirperverliği ve hoşsohbeti için Kaymakam Baka Kılıç'a teşekkür ederken yeni görevinde de başarı diledi.

MERKEL NE SÖYLEDİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel kimsenin yanıtlayamadığı bir şey söyledi: Hindistan ve Çin birlikte 2 milyar 500 milyon nüfusa sahip, 150 tanrısı ve 800'den fazla inancı var ve barış içinde yaşıyorlar.  Ama Müslümanların 1 Allah'ı, 1 Peygamberi, 1 dini, 1 kitabı var....Ama sokakları birbirinin kanıyla kıpkırmızı..!  Katili ‘Allah Ekber’ diyor, kurbanı ‘Allah Ekber’ diyor. Ve her iki tarafta öldürülenlere şehit denir.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap