SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 09.09.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 09.09.2020

09 Eylül 2020 Çarşamba - 09:08




Olaylar ve Yaşananlar | 09.09.2020





BAYRAKTUTAN İSTİŞARELERDE BULUNDU

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) tatilde olması nedeniyle memleketi Artvin’de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan’ın ziyaretleri devam ediyor. Bayraktutan, sahil ziyareti kapsamında Hopa, Arhavi ve Kemalpaşa’nın CHP’li belediye başkanları ve ilçe örgütlerinin ardından DİSK Genel-İş Artvin Şubesi’ni ziyaret etti. Bayraktutan, beraberinde il başkanı Ahmet Biber ve önceki dönem milletvekili Metin Arifağaoğlu ile geldiği sendikada Başkan Selim Bilgin tarafından karşılandı. Ziyarette Bilgin sendika çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Bayraktutan, her zaman emekçilerin hak ve hukuklarını savunmaktan geri durmadığını ifade etti.

ALEMDAROĞLU GÖREVİNE BAŞLADI

Rize Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdür Vekili Esra Alemdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yapılan atama ile İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu’nun yerine İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanmıştı. Kültür, sanat, spor, eğitim, turizm, sosyal sorumluluk vb. pek çok alanda proje geliştirip yürüten Alemdaroğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak yeni görevine başladı. Alemdaroğlu, Rize'nin ilk film festivali olan Çay Film Festivali'nin koordinatörlüğünü yapmış ve festivale uluslararası boyut kazandırmak için adımlar atmıştı.

YENİDEN REFAH PARTİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Yeniden Refah Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Ensar Özçelik’in Genel Merkez kararıyla görevinden alınması üzerine Rize’de merkez ilçeye bağlı Salarha, Muradiye ve Kendirli belde teşkilatlarıyla, Rize Merkez İlçe Yönetim Kurulu ve üyeleri toplu istifasını gerçekleştirmiş ve bu paylaşımlar Merkez İlçe’nin sosyal medya hesapları ve basınla paylaşılmıştı. Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda, Rize Merkez İlçe’ye ait sosyal medya hesaplarının partiye üye olmayan kişilerce kullanıldığı ve bu kişiler hakkında yasal işlemler başlatıldığı bildirilerek, şu ifadelere yer verildi: “Rize Merkez İlçe ınstagram ve facebook hesapları partimize üye olmayan kişi, kişiler tarafından kullanılmaktadır. Lütfen yapılacak haberlere itibar etmeyiniz. Yalan ve yanlış beyanda bulunan bu kişi, kişiler hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Tüm kamuoyuna duyurulur."

ZAİMOĞLU’NDAN ÇAĞRI VAR

Marka Rize Kültür Sanat ve Turizm Derneği’nce bir kez daha “Turizm Rehberliği” tezsiz yüksek lisans programına ön başvuru alınmaya başlanıyor. Marka Rize Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Kemal Zaimoğlu, yoğun talep üzerine dördüncü kez Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde “Turizm Rehberliği” tezsiz yüksek lisans programı açılacağını belirterek, bu program dolayısıyla ön başvuruların 7- 20 Eylül tarihleri arasında alınacağını kaydetti. Zaimoğlu, ön başvuruda bulunmak isteyen adayların Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi sayfasından kaydolabileceğini söyledi.

ORDU’DA HASTANELER DOLDU

Ordu’daki hastanelerde yüzde 100 doluluk oranıyla koronavirüse karşı büyük mücadele veriliyor. Hasta sayısındaki artış kent genelinde tedirginliğe neden oluyor. Kendilerine bulaş riskini azaltabilmek için koruyucu önlemleri çok sıkı uygulayan sağlık çalışanları, yoğun bakımda bunaltan sıcağa rağmen tulumların içinde maske, gözlük ve siperliklerini takıp özveriyle çalışıyor. İzole alanda olan yoğun bakım doktor ve hemşireleri, dışarıyla telsiz ile bağlantı kurarak iletişimlerini sağlıyor. Yatakları tamamen dolu olan yoğun bakımda solunum cihazına bağlı şekilde uyutulan hastalar yaşam mücadelesi veriyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap