SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 09.08.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 09.08.2019

09 Ağustos 2019 Cuma - 11:25




Olaylar ve Yaşananlar | 09.08.2019





RİZELİ YILDIRIM’A ÖNEMLİ GÖREV

Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı ile yönetim kurulu üyeliklerine atama yapıldı. Atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yapılan atamalara göre, Başkan ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Rizeli Serdar Hüseyin Yıldırım atandı. İTÜ Uçak Mühendisliği bölümünde okuyan Yıldırım, 1980'de Berlin Teknik Üniversitesi'ne yatay geçiş yaptı. Ulaşım Bilimleri Fakültesi Havacılık ve Uzay Bilimleri bölümünü bitiren Yıldırım aynı üniversitede yüksek lisansını Havayolu İşletmeciliği dalında tamamlayarak 1987 yılında yurda döndü. 5 kıtada 140 ülkeyi gezen Serdar Hüseyin Yıldırım, İngilizce, Almanca ve İspanyolca biliyor.

AYDIN REKTÖR YARDIMCISI




AK Parti Gümüşhane 23, 24, 25. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Sağlık Bilimleri Üniversitesi rektör yardımcılığı görevine atandı. Yeni görevine başlayan Prof. Dr. Aydın, milletvekilliğinin sona ermesinin ardından AK Parti Genel Merkezi'nde siyasete, Bilinçli İlaç Kullanımı Derneği başta olmak üzere birçok dernekte de sivil toplumla ilişkilerine devam etmekteydi.

ZEYBEK’TEN VALİ ÇEBER’E ZİYARET




Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Rize Valisi Kemal Çeber’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Zeybek’e, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır ve Genel Sekreter Doç. Dr. Fatih Yalçın eşlik etti. Bir süre Valilik makamında yapılan sohbetin ardından ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çeber, misafirlerine teşekkür etti.

KAYMAKAM ÇETİN’DEN OTOPARK AÇIKLAMASI

Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle artan araç yoğunluğuna çözümü merkezdeki okulların bahçelerini park olarak açmakta buldu. Esnafın dükkanlarının önüne park eden araçlar nedeniyle alışverişte zorluklar yaşadığını gören Kaymakam Çetin, gelen talepleri değerlendirerek merkezde bulunan okulların bahçelerini esnaf ve vatandaşların araçlarını çekmeleri için bayram sonuna kadar ücretsiz açtığını söyledi.




AKÇAABAT’A KURTYEMEZ

Trabzon Akçaabat Kaymakamı Sonel Şenel İstanbul Bayrampaşa Kaymakamlığına atandı. Şenel’den boşalan göreve ise Ramazan Kurtyemez atandı. Afyonkarahisar'da kaymakam adayı olarak mesleğe başlayan Kurtyemez, Burdur-Tefenni, Tokat-Sulusaray, Uşak-Karahanlı ve Çorum-Boğazkale ilçelerinde kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. Kurtyemez daha sonra Yozgat'ın Saraykent ve Elazığ'ın Arıcak ilçelerinde kaymakam olarak görevini sürdürdü. Şırnak Vali Yardımcısı, Burdur Ağlasun Kaymakamlığı ve son olarak Van Tuşba ilçesinde Kaymakam olarak görev yapan Kurtyemez’e başarılar diliyoruz.




GAZİ MADALYASI EŞİNE

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından gerçekleştirilen “Kıbrıs Barış Harekâtı Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” tevcih törenine rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Keziban Furuncu, Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral tarafından Yalıköy Mahallesi'ndeki evinde ziyaret edildi. Eşinin madalyası ve beratı Furuncu'ya takdim edildi. 2015 yılında vefat eden gazimiz Mustafa Furuncu’nun eşi Keziban Furuncu hüzün ve sevinci bir arada yaşadı. Eşiyle her zaman gurur duyduğunu, hatırasını yaşatacağını ve torunlarına en büyük miras olarak bırakacağını söyledi
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap