SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 09.07.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 09.07.2019

09 Temmuz 2019 Salı - 10:53




Olaylar ve Yaşananlar | 09.07.2019





RİZE BELEDİYESİ ZABITA ALACAK

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, önümüzdeki günlerde 10 civarında zabıta memuru alımı yapacaklarını duyurdu. Metin, “KPSS ile alım yapınca ilgisiz adamlar geliyor ve bir yıl sonra gitmek istiyorlar. Biz bunun önüne geçmek için seçerek alım yapmak üzere astsubaylıktan ayrılmış kişilerden zabıta alımı yapacağız. Sokağa hakim olabilmek için bunu yapıyoruz. Biz mevcut yapıyla sokağa hakim olamıyoruz. Zabıta verimli değil. Parkomatçıdan, oradan buradan zabıta olmaz. Onun için yeni bir çalışma yapılıyor. Bunlara gerekirse hizmet içi eğitim verilmek koşuluyla, zayıf olan zabıta ekibimizi güçlendirmeye çalışıyoruz. Sokak kontrolü böyle olur” dedi.

HAKKIMIZI İSTİYORUZ




Bayındır Memur-Sen Gümüşhane İl temsilcisi Aydın Kaya, Toç Bir-Sen ve Bayındır Memur-Sen olarak; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen ve sözleşmeli personeli öz – üvey evlat diye ayrıştıran yasa teklifindeki adaletsizliğin bir an önce düzeltilmesi noktasında seslerini duyurmak için bir araya geldiklerini belirtti. Kaya, “Toç Bir-Sen ve Bayındır Memur-Sen il ve şube başkanlıklarımızca; 81 ilde eş zamanlı olarak milletvekillerimize mektup gönderiyor ve bir kez daha ‘Hakkımız olanı istiyor, kadro mücadelemize destek bekliyoruz’ diye haykırıyoruz” dedi.

FINDIKLI VE ÇAYCUMA KARDEŞ OLDU




Zonguldak Çaycuma Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısını Belediye Başkanı Bülent Kantarcı başkanlığında gerçekleştirdi. ​Belediye Meclisi kararıyla Çaycuma ve Fındıklı ilçeleri kardeş şehir ilan edildi.​ Konu hakkında açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Rize’nin Fındıklı ilçesinde bulunan taş mektep onarımına Çaycuma Belediyesi olarak katkıda bulunmuştuk. Orada bulunan halk bu durumdan çok memnun olmuş ve Fındıklı Belediyesi meclis kararıyla bizi kardeş şehir ilan etmiştir. Biz de aynı şekilde meclis kararımızla Fındıklı ilçesi ile kardeş olmak istiyoruz” dedi.

YOL İHALESİ İPTAL

Vakfıkebir OSB’ye ulaşımı sağlayacak olan 4,5 kilometre uzunluğundaki yeni bağlantı yolu Vakfıkebir Belediyesi tarafından hazırlanan imar planlarına; 25 metre genişliğinde çift gidiş, çift geliş olarak işlenmiş, geçtiğimiz aralık ayında da karayolları ağına alınmıştı. Vakfıkebir Organize Sanayi il yolu; toprak işleri, sanat yapıları ve üstyapı (BSK) işlerinin yapılması işine ait ihale 17.07.2019 tarihinde Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünde yapılacakken, kurum 4737 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 16. maddesine göre iptal edilmesine karar verdi. Tekrar ihalenin önümüzdeki takvim sürecinde yapılacağı planlanıyor.




ARDEŞEN’DEN ÜCRETSİZ GEZİ

Rize Ardeşen Belediyesi Halkla İlişkiler Beyaz Masa birimi, ilçe sakinlerinin katılabileceği günübirlik gezilerini ücretsiz olarak başlatıyor. Artvin, Rize ve Trabzon’daki doğal, tarihi ve kültürel alanlara yönelik hafta sonları düzenlenecek gezilere, 18-45 yaş arasında olup Ardeşen’de ikamet edenler başvuruda bulunabilecek. Katılımcı sayısı sınırsız olup aynı kişi bir geziye katılabilecek.




EMÜR’DEN MÜJDE!

Giresun Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür, ilçede yapımı biten Keşap Turizm Fakültesi'nin önümüzdeki sezondan itibaren öğrenci alacağını müjdeledi. Emür, “Giresun Üniversitesi Keşap Turizm Fakültesi binasında sona yaklaşıldı. Bina bu haliyle hem üniversiteyi hem de Keşap'ı bir adım ileriye taşıyacak. Turizm Fakültesinin yeni öğrenim sezonuna hazırlanması münasebetiyle Keşap Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Keşap bir turizm merkezi haline gelecek. Hep birlikte Keşap'ı geliştireceğiz, güçlendireceğiz ve geleceğe hazırlayacağız" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap