SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 09.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 09.06.2020

09 Haziran 2020 Salı - 09:33




Olaylar ve Yaşananlar | 09.06.2020





CHP’Lİ ADIGÜZEL’DEN İKTİDARA ELEŞTİRİ

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ordu’ya yapılan sağlık yatırımlarına değindi. Ordu’nun il olarak sağlık yatırımlarında çok geri kaldığını, özellikle de Altınordu merkeze 18 yıllık AK Parti iktidarında tek çivi dahi çakılmadığını belirten Adıgüzel, “Maalesef 18 yıllık iktidarlarında sağlık alanında Altınordu’da boya badana dışında bir yatırım göremedik. Gerek bina, gerek hasta yatağı sayısı anlamında geldiklerinde ne ise olduğu gibi duruyor. AKP’nin Altınordu’daki sağlık yatırımlarının ne kadar yetersiz olduğu Tıp Fakültesi’nden bellidir. 2006 yılında açıldığından bugüne kadar 14 yıl geçmiştir ve hala Tıp Fakültesi’nin hastanesi yoktur. Aha efendim devlet hastanesi yapıyoruz, aha efendim fakülte hastanesi yapıyoruz, aha efendim şehir hastanesi yapıyoruz derken 18 yıl geçti. 18 yılda kazma dahi vurulmuş değil” dedi.

ÇANAKÇI’DA HES’LER GÜNDEM OLDU

Giresun’da Çanakçı Belediyesi ve halkının ülke gündemine getirdiği Çanakçı Deresine yapılacak olan 5. HES için yapılan sosyal medya çalışması ülke gündemine oturdu. Yaklaşık bir haftadır Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım’ın canhıraş bir şekilde duyurmaya çalıştığı Çanakçı Deresine daha önce yapılan 4 HES yanında 3 HES daha yapılmasının derenin fauna ve florasını bozacağı iddiası ülke gündeminde yankı buldu. Özellikle başkanın yaptığı basın açıklaması yanında Çanakçı ve çevre gönüllülerin yaptığı sosyal medya çalışması ülke çapında çok sayıda vatandaşın duyarlılığı ile on binlerce mesaj ile ülke gündemine oturdu. Twitter’da ‘Çanakçı Deresine Dokunma’ tagı kısa sürede binlerce twit ve retwitin atılmasına neden oldu.

KASAP’TAN KAÇAK ÇAY AÇIKLAMASI

Rize eski Belediye Başkanı ve Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi mProf. Dr. Reşat Kasap sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajda kaçak çay konusunun iyi araştırılması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Kasap açıklamasında, “Her kim Rize’nin gelişmesini istemiyor, önünü her fırsatta kesiyorsa, özellikle çayın gelişmesini ve kalkınmasına engel koyuyorsa, bunlar herkim ise kaçak çay konusunu araştırırken de onlardan başlamalı” dedi. Kasap daha sonra sosyal medya hesabından, “Mehmet Erdoğan beyin yaptığı açıklamaya göre, Rize'de Iran çayı yüklü devrilen kamyondaki çay, kaçak olmayıp İthal edilmiş çay olduğu anlaşılmaktadır. Zaten benim sözüm kaçak çaya sebep olanlaradır” dedi.

DP 2 AYDA TEŞKİLATLANACAK

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Rize’nin de aralarında yer aldığı 9 ilin dahil edildiği 13. Bölgenin komisyon başkanı İdris Şahin, Çorum'da basın toplantısı düzenledi. Şahin, 81 ilde 2 ay içinde teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayıp, eylül ayında büyük kongreyi yaparak seçime tek başına girecek yapıyı oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.

TRABZONLULAR BİR ARAYA GELDİ

Trabzon Platformu’nun öncülük ettiği programda koronavirüs günlerinde birlik mesajı verildi. Trabzon Platformu ve Trabzonlu İş İnsanları ve Bürokratları Derneği, ortak bir etkinlik düzenledi. Yüzlerce Trabzonluyu buluşturdu. Koronavirüs günlerinde birlik ve beraberlik mesajı vermek isteyen Trabzonlular, Ümraniye Trabzon Park’ta bir araya geldi. Etkinlik, Ümraniye Trabzon Park’ta düzenlendi. Koronavirüs önlemleri had safhadaydı. Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk, " Bir tek Trabzonlular değil bütün Türk halkı, Dünya halkının birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiği bir dönemdeyiz bu yüzden birlik ve beraberliğe çok önem vermeliyiz" dedi. Profesör ve Uzman Doktorlar etkinlikte hazır bulundu. Göz muayenesi olmak isteyenler için bir bölüm dahi hazırlandı. Etkinlikte sanat dünyasından da önemli isimler vardı. Etkinlikte Trabzonlular, şehirlerinin futbol takımı Trabzonspor’u unutmadı. Gökyüzüne 500 tane bordo mavi balon bırakıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap