SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 09.06.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 09.06.2019

09 Haziran 2019 Pazar - 11:33




Olaylar ve Yaşananlar | 09.06.2019





SEN DE BAKANLIK YAPTIN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu’nun VIP’e alınmamasına ilişkin açıklama yapan Meral Akşener'e yönelik, “Meral Akşener’in de ifadesini okudum. Meral Akşener de konuşma yapmış. Stajyer de olsan 6 ay içişleri bakanlığı yaptın. Sen devletin valisi ne demektir, hangi sorumluluklar ile bu görevi yapar bilmiyor musun? Vali kafasına göre iş yapamaz. Ama bir valiye birisi it diyecek, sen onu hiç tenkit etmeyeceksin, döneceksin valiyi tenkit edeceksin. Yazıklar olsun” dedi.

CANLI ANKARA’YA…




Gümüşhane eski Belediye Başkanı ve eski Milletvekili Mustafa Canlı, Ankara Büyükşehir Belediyesi BELKA AŞ. Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından ataması gerçekleştirilen Canlı, “İnşallah kamu kaynaklarını toplum yararına iyi kullanan, güzel işler yapılmasına katkı koyan işler yapmak yüce Mevlam nasip eder” dedi.

CHP’DEN TEPKİ




Ordu’da yaşanan olaya CHP’li vekiller de duyarsız kalmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Ordu’da vali yoktur. Devletin valisi Ordu’da, rozetsiz AKP il başkanıdır. Devlet adamlığı tabirine yazık olmuştur” dedi. Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise, “Bize yolumuz boyunca gösterilen ilgi karşısında Ordu’da valinin operasyonu başladı. Bu vali AKP’nin komiseri. Bundan sonra ne bizden, ne de temsil ettiğimiz halk kesimlerinden saygı görmeyecek. İfadelerde asla ‘bu vali it’ sözleri yoktur” diye konuştu. Siyaset  kanadından tepkiler sürerken, Ekrem İmamoğlu’nun bölgemizde yaptığı gezi sonrası dönüş yolunda Ordu’da karşılaştığı tavırlara vatandaşların da tepkileri sürüyor. 

Vatandaşlar, “İmamoğlu’nun halkla buluşmasının engellenmesi adına önce haber gönderilmiş, konuşmasını kısa kessin diye, ardından gittiği havalimanında VIP’ten alınmıyor, bu yetmezmiş gibi, kaosa neden olanlar şimdi onun hakkında soruşturma açarak kendinikurtarma yoluna gitmektedir” diye iddiada bulundu.

ÇORUH MU YILDIRIM MI?




Bayburt’ta Çoruh Nehri’nin isim değişikliğine uğramışı konuşuluyor. Vatandaşlar şehir merkezinden geçen Çoruh Nehri’nin ismini Çoruh Çay olarak neden değiştirildiğini sorguluyor. Bayburtlular yarım asrı aşkından şehrin içerisinden geçen nehrin isminin değiştirmesine inanamadıklarını belirterek, “Neden böyle bir değişikliğin yapıldığına dair cevabı aranan soru hala güncelliğini korumaya devam ediyor. Akıllara gelen cevaplardan birisi, nehrin suyu azaldığı için mi? ismi değişti diye düşünenler dahi var. Veya farklı nedenler gerekçesiyle değişti diyerek kanaatini belirtenler var.

Çoruh Nehri isminin uydu haritasında Bayburt il sınırlarının belirli bir bölümünde ismi değişerek Yıldırım Çayı olarak devam etmesi ve il sınırlarını terk etmeden yeniden Çoruh nehri olarak değişmesi yaklaşık 1990’lı yıllardan sonra olduğu, bunun gerekçesinin ise nehir suyunun debisinin azalmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Yani 1/25000 ölçekli haritalarda bunun daha iyi anlaşılabileceği vurgulanıyor. Bu bilgilerden yola çıkarak kafalardaki soruların detaylı ve kamuoyunu aydınlatıcı cevap ise DSİ’den yapılacak bir açıklamayla noktalanmış olacaktır” dediler.




KAYMAKAMIN DUYARLILIĞI

Artvin’in Şavşat ilçe kaymakamı Musa Göktaş vatandaşlar bur araya gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar tarafından çok sevilen Göktaş Maden Köyü’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Göktaş eşi Nazan Göktaş ile birlikte ziyaret ettiği köyde vatandaşların dertlerini dinledi, şehit Şinasi Tekin’in ailesini ziyaret etti. Vatandaşlar kaymakamın kendileri ile bir araya gelen Kaymakam Göktaş’a teşekkür ettiler.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap