SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 09.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 09.05.2024

09 Mayıs 2024 Perşembe - 09:02




Olaylar ve Yaşananlar | 09.05.2024





AK PARTİ ÖYLE BİR İSİM BULMALI Kİ!

AK Parti Trabzon kulislerinde bu ay içinde başlanması beklenen il kongrelerinde İl-Ortahisar ve ilçe başkanlıklarına kimlerin geleceği  konuşulmakta tartışılmakta. Trabzon AK Parti İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu göreve devam noktasında kararlı, hatta aday olup yarışın da içinde olmak istiyor. Mumcu dışında konuşulan birçok isim var elbet. AK Parti Trabzon’da başarılı bir ekip kurmalı, yerel yönetim ve şehrin dinamikleri ile uyum içinde çalışmalı. O yüzden sadece il başkanı değil yöneticiler de önemli. Sokakta ve partililerde genel algı şu: “Partinin Trabzon’da başına öyle biri gelmeli ki öncelikle hem kendisi ile barışık hem de şehirle barışık olmalı. Mevcut ismi geçen adayların bir kıymeti ve toplumsal karşılığı yok. Yoksa hiçbir şey değişmez.” Bu sese kulak verilmeli.

EKREM BAŞKANIN ÖFKESİ!

Trabzon'un Sürmene ilçesinde öğrenciler ile dolmuş şoförleri arasında çıkan arbede sonrası açıklama yapan Sürmene Şoförler Odası Başkanı Ekrem Yılmaz’a göre şoför esnafının hiçbir suçu yok, bütün olayları öğrenciler başlatmış, hatta esas darp edilen öğrenciler değil şoförlermiş. Ya Ekrem Başkan camianı koruma noktasında kendine göre bir tavır içinde olabilirsin ama tarafsızlığını kaybetmemelisin. Sen önüne geleni ağır ifadelerle itham ediyor, devletin bürokratlarına çıkışıyor, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i de hainlikle suçluyorsun. Hayırdır! Bu nasıl bir rahatlık? Üstelik sen bu açıklamayı bağlı olduğun Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan ve yönetimden habersiz ve izinsiz yapıyorsun. Çünkü sen onları bile hainlikle suçluyorsun! Ekrem Başkan, yıllardır bu işlerin içindesin, bize kalsa bu tavrın doğru değil. Bu yaptığın açıklamalar ile başkalarını hedef tahtasına koyman hiç şık ve etik değil. Soralım şimdi size: Herkes hain de bir tek sen mi haklısın?

ÇUVALCI’NIN ANNE ACISI

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın annesi Nahide Çuvalcı, bir süredir tedavi gördüğü KTÜ Farabi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Merhume Nahide Çuvalcı’nın cenazesi bugün 1 Nolu Bostancı Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından, Bahçecik Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında defnedilecek. Merhumeye Allah’tan rahmet, Rektör Çuvalcı’ya ve ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

VALİ YILDIRIM DEVREYE GİRMELİ

Trabzon’un Sürmene ilçesinde yaşananlar şehrin geleceği açısından endişe veren boyuta geldi. Her seferinde bu olayın köpürtülmesi için önüne gelenin açıklama yapması işi daha da zorlaştırıyor. Olay zaten yargıda. Yargı gereğini yapıyor, yapmaya da devam edecek. KTÜ öğrencileri ile Sürmene’de minibüs-dolmuş esnafı arasında yaşanan arbedede öğrencilerin uğradığı mağduriyet ve Trabzon’un bu şekilde gündeme gelmesi hepimize zarar verdi yeterince. Öğrenciler de esnaf da bizim baş tacımız! Ama kimsenin bu şehre ihanet etme hakkı yok. Bu olay üzerine artık herkes daha dikkatli olmalı. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım konuya başından beri hassasiyet gösteriyor. Sayın valinin artık bu konularda önüne gelenin açıklama yapmaması ve bilgi kirliliği yaşanmaması adına gereken tavrını koymalı diye düşünüyoruz. Biz uyarımızı yapalım, bilinmeli ki bu iş kaşındıkça bundan Trabzon büyük zarar görecek.

MASADA KONUŞMAYIP ARKADAN İŞ ÇEVİRENLER!

Trabzon ve bölgemiz için olmazsa olmazımız olan turizm konusunda önceki gün Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında geniş kapsamlı bir toplantı yapıldı. Toplantıya Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi, Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, Beşikdüzü Belediye Başkanı Cahit Erdem, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Dernekpazarı Belediye Başkanı Mehmet Aşık, Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Trabzon Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Aksu, TTSO Yönetim Kurulu ve Turizm Komisyonu üyeleri ile diğer ilgililer katıldı. Neler konuşuldu, ne kararlar alındı, öyle oldu böyle oldu derdinde değiliz… Biz buradan detaylarını daha sonra tek tek açıklayacağımız önemli bir uyarı yapalım. Masada konuşmayıp arka kapılar ardından kimse konuşmasın. Uyarıyoruz, cidden artık işin suyu çıktı!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap