SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 09.05.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 09.05.2020

09 Mayıs 2020 Cumartesi - 08:57




Olaylar ve Yaşananlar | 09.05.2020





YILMAZ YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI

Eski Başbakan ve eski ANAP lideri Ahmet Mesut Yılmaz, beyin sapında tespit edilen bir tümör nedeniyle Yeditepe Üniversitesi'nde dün ameliyat edildi. Beynindeki tümör başarılı bir şekilde alınan Yılmaz, ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde gözetim altına alınmıştı. Yakınları, Yılmaz'a ait sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yılmaz’ın yoğun bakımdan normal odaya geçtiğini belirterek sağlığının iyi olduğunu kaydetti. Açıklamada şunlar kaydedildi: "Başbakanımız Sayın Mesut Yılmaz'ın girdiği beyin ameliyatı, başarıyla sonuçlanmıştır. Kendisi yoğun bakımdan normal odaya alınmıştır. Sağlık durumu gittikçe iyiye gitmektedir. Beyin sapında bir tümör saptandı. Yeditepe Üniversitesi'nde yapılan ameliyat ile tümör başarılı bir şekilde alındı. Tüm sevenlerine duyurulur."

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BELLİ OLDU

Koronavirüs mücadelesi kapsamında başlatılan Kısa Çalışma Ödeneğinden Trabzon’da faydalanacak olan firmaların ve işçilerin sayısı belli oldu. TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Kısa Çalışma Ödeneğinden Trabzon’da şu an itibariyle 5.010 firmada çalışan 23.765 işçinin faydalanacağını açıkladı. Milletvekili Balta, “Toplam 34.614.977 TL Kısa Çalışma Ödeneği ile destek sağlandı. 5 Mayıs itibariyle de ödemeler başladı. Bu ödenek ile işverenlerimiz ve işçilerimiz rahat bir nefes alacaktır. Her zaman her şartta milletimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

ÇİMEN: KONUT SAYISI ARTIYOR

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane’de yeni yapılacak olan TOKİ konutları ile ilgili açıklamalarda bulundu. TOKİ konutlarını artırmayı planladıklarını kaydeden Çimen, “TOKİ yetkilileriyle yaptığım görüşmede konut sayısını 250 olarak belirledik. Şu anda en az 250 daire yapılacak. 550 daireye de çıkma durumu var. 100 bin konut projesi kapsamında Gümüşhane merkeze yapılması planlanan 250 konut arazisinin 14 Ocak 2020 tarihinde yazılı olarak TOKİ Başkanlığına sayısal haritalarıyla birlikte belediye olarak bildirdik. Belediye İmar Müdürlüğünün çalışmaları sonunda 47 bin metrekarelik kısmına sosyal donatıları ve yeşil alanlarıyla birlikte 250 konutluk projeler oluşturuldu. Son durumda ise İmar Müdürlüğü ekiplerimizin yoğun çalışmalarıyla bu alan revize edilerek biraz daha genişletilerek 87 bin 650 metrekareye çıkartıldı. Bu parselin üzerine en az 550 konut, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla sığacak hale getirildi” dedi.

ARSİN’DEKİ TERAS KALDIRILIYOR MU?

Arsin Belediyesi eski başkanı Erdem Şen döneminde inşa edilen sahildeki seyir terası tartışmalara neden olmuştu. Denizin hemen kenarında karanın üzerinde yapıldığı için sosyal medyada günlerce konuşulan seyir terası, ulusal medyada da gündeme taşınmıştı. Bugünlerde yine seyir terasının kaldırılıp kaldırılmayacağı konuşuluyor. Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, konuyla ilgili “Seyir terasının kaldırılması söz konusu olmadığı gibi ilçemizin reklamı açısından da önemli bir konuma gelmiştir. Hem sahil parkımız hem de seyir terasımız çevre ilçelerden misafir ağırladığı gibi şehir dışından da sıkça gelenler olmuştur” dedi.

RTEÜ AKADEMİSYEN ALACAK

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda görevlendirilmek üzere birer doktor öğretim üyesi alımı gerçekleştirecek. Başvuruda İstenen Belgeler ise şunlar: Başvuru Formu, Mezuniyet Belgeleri, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Askerlik Durum Belgesi, Yabancı Dil Belgesi, iki adet fotoğraf ve yönergenin ekinde yer alan EK-1’de belirtilen bilgileri içeren 4(dört) adet CD. Ayrıca başvurular ilanın Resmi Gazetede yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gün içinde şahsen veya posta yoluyla kadronun bulunduğu birime yapılacaktır. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap