SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 09.05.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 09.05.2019

09 Mayıs 2019 Perşembe - 11:05




Olaylar ve Yaşananlar | 09.05.2019





RTEÜ’LÜ ÖĞRETİM ÜYESİNE YENİ GÖREV

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), 4006-Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nazihan Ursavaş'ı Rize il temsilcisi olarak görevlendirdi. İl temsilcileri, ilde bulunan okullarda düzenlenen bilim fuarlarında sergilenecek alt projelerin içerik ve türlerini, çağrı metnine uygunluğunu değerlendiriyor ve sergilenmesi için onay veriyor.

BELEDİYEDE DEĞİŞİM




Trabzon Akçaabat Belediyesi’nde rotasyon yapıldı. Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, belediye yönetiminde ilk değişikliği yaptı. Uzun yıllardır zabıta müdürlüğü yapan Muhammet Şentürk, yeni kurulan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü görevine atandı. Zabıta Müdürlüğü’ne ise Temizlik İşleri Müdürü Erdal Erdal Ertem getirildi.

PİR: ADAY DEĞİLİM




Gümüşhane Kent Konseyi 4. dönem kongre hazırlıkları devam ediyor. Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, “2005 yılında mevzuatımıza giren kent konseyleri demokrasimiz için son dönemlerin en önemli kazanımlarından biri olmuştur. Son iki dönemdir (2010-2019) 9 yıl başkanlığını yaptığım Gümüşhane Kent Konseyi’nin yeni dönemde başkanlığına aday olmayacağım. Aynı şekilde 9 yıldan beri başkan yardımcısı olan Sayın Ömer Salantur da yeniden aday olmayacaktır. Görevimiz, yeni dönem kongresi yapılıncaya kadar devam edecek olup, mevzuat gereği yapılacak yeni kongre tarafımızdan yönetilecektir” dedi.

BAHARI İSTEDİK

Giresun eski belediye başkanı Kerim Aksu, Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı seçimin iptal edilmesine sert tepki gösterdi. Sosyal paylaşım sitesinden açıklama yapan Aksu, 23 Haziran'da tekrarlanacak seçimlere gönderme yaparak, "Sadece sana değil ülkeme de yazık ettiler. Biz bahar istedik, onlar yazı verecek" dedi.




TIĞLI’DAN SERT SÖZLER

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, ülkeye ihanet edildiğini belirterek, “Kayıtsız şartsız millete ait olan egemenlik baskıyla, zorla ve sivil bir darbeyle Saray’a verildi. YSK’ya bu kararı aldıran, baskı yapan herkes bu ülkeye ihanet etmiştir, yazıklar olsun” yazılı paylaşımda bulundu.




YENİ BAŞKAN SAKA

Türkiye Bayburtlular Federasyonu Genel Başkanlığına Hasan Saka seçildi. Saka’nın yönetiminde şu isimler yer aldı: Gazi Kıyam Bayram (Eskişehir Bayburtlular Derneği Başkanı), Bedir Muslu (Kırklareli Baybutlular Derneği Başkanı), Ali Kaya (Bursa İnegöl Bayburtlular Derneği Başkanı), Murat Aslanhan (Engelliler Fedarasyonu Genel Başkanı), Yılmaz Tiryaki (Avukat), Yavuz Ayar (Doktor), Şenol Akdeniz (İş adamı), Mesut Polat (İş adamı), Ali Osman Şahin (İş adamı), Ahmet Savaş Öztürk (Yalova Bayburt Derneği Başkanı), Fatih Saka (Kestel Belediyesi Meclis Üyesi), Köksal Şen (İş adamı) Mustafa Avcı (İş adamı), Osman Kocaağa (Örence Köyü Derneği Başkanı), Fatih Aktaş (Demirkaş Köyü Derneği Başkanı), Recep Dursun (Sığırcı Köyü Derneği Başkanı), Sebahatin Haşlak (Özel sektörde yönetici).

ÇORBACI’DAN SERGİ




Rölyef sanatçısı Muhammet İlker Çorbacı, Ünye’nin birçok tarihi ve kültürel mirasını geri dönüşüm atıklarından oluşturduğu malzemelerle eserlere dönüştürdü. Çorbacı, eserlerini açtığı sergiyle vatandaşlara gösterdi. Çorbacı, projeleri ve eserleriyle Ünye’yi bir sanat şehri haline getirmeyi amaçlıyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap