SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 09.01.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 09.01.2024

09 Ocak 2024 Salı - 10:00




Olaylar ve Yaşananlar | 09.01.2024





CHP ÖN SEÇİME SADIK KALACAK MI?

CHP Trabzon’da 5 ilçede ön seçime girmişti. Sonucu meraklanan beklenen  Düzköy’de eski belediye başkanı  Abidin Çelik 100 oy alırken Ahmet Tirgil 84,Musa Öztürk 42 oy İbrahim Aydoğan 37 ve Nail Alim 5 oy almıştı. Beşikdüzü’ndeAdaylardan Burhan Cahit Erdem 229 oyla en fazla desteklenen isim olurken, Mehmet Yıldız 133, Şakir Yenigün 115, Ekrem Zengin 33 ve Ozan Karagöz 31 oyda kaldı.Tonya’da 215 üye oy kullanırken, başka aday adayı Muhammet Başkan 149, Ali Tokgöz 63 oy aldı. 3 oy ise geçersiz sayıldı.Akçaabat ilçesindeki ön seçimlerde, başkan aday adayı Osman Kalyoncu 258 oy alarak önemli bir destek kazandı. Rakibi Mustafa Çankaya ise 213 oy ile dikkat çekti.Maçka ilçesindeki ön seçimlerde ise başkan aday adaylarından Musa Turan, 265 oy alarak önemli bir başarı elde etti. Diğer aday adayı Nihan Göktürk ise 130 oy ile seçim sonuçlarına katkı sağladı.Bakalım CHP Trabzon’da bu beş ilçede ön seçimden çıkan sonuçlara göre mi hareket edecek yoksa bu beş ilçede  adayları Genel Merkez mi belirleyecek?

GENÇ’İN YOL HARİTASI NASIL OLACAK?

Trabzon'un en büyük ilçesi Ortahisar'da ise seçimin daha heyecanlı geçmesi bekleniyor. AK Parti 2019 Yerel Seçimlerinde MHP ile yaptığı ittifakla Ortahisar'ı yüzde 59'luk oy oranıyla kazanmıştı. Ortahisar Belediyesi'nin kurucu başkanı olan ve bu görevini 2 dönemdir yürüten Av.Ahmet Metin Genç üçüncü kez başkan seçilme noktasında yol haritasını belirledi. Ahmet Metin Genç seçmenin karşısına yeni söylemler ve yeni projelerle çıkarak değişim sinyali verecek. Bu değişimin sadece projelerine değil ekibine de yansıması bekleniyor. Gelen talepler-şikayetler bu yönde zaten. Çok ciddi rahatsızlık var. Ahmet Metin Genç eğer bu değişimi ve yeniliği sağlayamazsa sıkıntıya girer

MHP MORAL DEPOLADI!

MHP Trabzon İl Yönetimi hafta sonu ailelerle birlikte kahvaltıda buluştu. Hem tanışma-kaynaşma hem de yerel seçimler öncesi moral bulup dayanışmak isteyen MHP de gözler artık üç ilçeye çevrilmiş durumda .MHP Şalpazarı-Çarşıbaşı ve Beşikdüzü’nde nasıl bir yol izleyecek bu hafta içinde netleşecek. Çarşıbaşı ve Şalpazarı mevcut belediye başkan adayları ile seçime girmeme konusunda kararlı olan MHP’nin Beşikdüzü ilçesinde de aday çıkarıp-çıkarmama konusunda kararsızlığı var. MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve ekibi yoğun bir mesai harcıyor. Bu yoğun mesai bazen stresi de beraberinde getiriyor. MHP Trabzon İl Yönetimin önemli isimlerinden Halit Kınalıoğlu da geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçirdi tedavisi devam ediyor sağlık durumda iyiye gidiyor .Kendisine geçmiş olsun diliyoruz

KOCATEPE  NEDEN ADAY GÖSTERİLDİ?

Artvin’de AK Parti’nin bir önceki dönem belediye başkanlığı yapmış Mehmet Kocatepe’yi 31 Mart seçimlerinde aday göstereceğini ilk kez Karadeniz yazmıştı. Peki Kocatepe aday-adayı olmamasına rağmen  neden aday gösterildi. Bunun en önemli nedeni mevcut belediye başkan adaylarının anketlerden istediği sonucu alamaması olarak gösterilmekte. Aday-adayları istenen performansı gösteremeyip toplumsal karşılık bulamayınca ibre Kocatepe’ye dönmüştü. Artvin Belediye Başkanlığı için Orhan Ağdemir, Hatice İrem Şahin, Erkan Yazan, Celal Öztürk, Orhan Yazıcı ve Mahir Gülseçkin aday adayı olmuştu..

DÜZKÖY’DE BU İNAT NİYE?

AK Parti Düzköy’de ciddi rahatsızlık var. Selim Çelenk’i aday göstermek isteyen AK Parti bu isimde istediği karşılığı bulamayınca  bu kez Mehmet Atmaca’ya yöneldi. AK Partinin mevcut aday-adaylar dışında bir arayış içinde olması ilçe teşkilatlarını ve adayları huzursuz ediyor.  AK Parti Düzköy Belediye Başkan aday-adayları Süleyman Köroğlu, Ali Köroğlu ve Bülent Cumur yaşananlardan oldukça rahatsız. Düzköy’de  AK Partililerin ve ilçede yaşayanları yok sayılmasına bir anlam veremeyen partililer “Aday-aday olmayan hiçbir çaba göstermeyen ve hiç niyet ortaya koymayanlar aday gösterilmek isteniyor bu mantığı anlamış değiliz.AK Parti Düzköy’de kaybederse bunun hesabını kim verecek” diyorlar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap