SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 08.08.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 08.08.2019

08 Ağustos 2019 Perşembe - 11:31




Olaylar ve Yaşananlar | 08.08.2019





CANLI, GENEL MÜDÜR

Gümüşhane'nin önceki dönem Belediye Başkanlarından Mustafa Canlı, Türkiye'nin önde gelen çevre yönetim şirketlerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSTAÇ A.Ş Genel Müdürü olarak atandı.

3 dönem üst üste Gümüşhane Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 25.dönem Gümüşhane Milletvekili olarak TBMM'de görev alan Canlı, son olarak 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti'den Belediye Başkan adayı olmuştu. Seçimlerin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BELKA yönetim kurulu üyesi olarak atanan Canlı, yenilenen İstanbul seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu tarafından İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü olarak atandı. AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül de seçilmeden önce uzun yıllar İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapmış ve Gümüşhane'ye önemli hizmetlerin gelmesinde aracı olmuştu.




SAKLANBAÇ OYUNU

AK Partili Giresun DuroğluBelediye eski Başkanı Murat Kılıçaslan’ın başlatmış olduğu ve fındık hasadı başlangıcında düzenlenen ‘Fındık Festivali’ beceriksiz siyasetçiler yüzünden Ordu’da yapıldı. Duroğlu, “Giresun’un seçilmişleri bahçelerde kemençe çaldırırken Ordu Fındık Festivalini çaldı. Bizim başkan kemençenin sapını donatırken, Ordu Belediye Başkanı Uluslararası Ordu Fındık Festivali afişleriyle Ordu’yu donattı. Giresun siyaseti işte bu; Çocukluğunu yaşayamamış kişiler Belediye meydanında ip atlamayı, bahçede gıygıy yapmayı hizmet sanıyor. Korkarım bu gidişle sakız patlatma organizasyonu, Saklanbaç Oyunu, İp Atlama Organizasyonlar da yaparlar. Bu anlayışı şehrim ve partim adına utanç verici buluyorum” dedi.




BİLET YOK

Trabzon’u havayolu ile yolculuk yapmak isteyenlerin bilet çilesi sürürken bu kez aynı sıkıntının Ordu Giresun Havalimanı içinde geçerli olduğu öğrenildi. Kurban Bayramı öncesi bilet bulmak mümkün değil. Kış ve baharda sis nedeniyle uçuş sıkıntısı yaşanan Ordu Giresun Havalimanı´n da yaz döneminde de yoğunluk nedeniyle uçuşlarda sıkıntı oluştu. Ordu Giresun Havalimanı´nda fındık nedeniyle yolcu sayısının artması Türk Hava Yolları´nın da sefer sayısını düşürmesiyle birlikte özellikle İstanbul hattında gelişte bilet kalmadı. İstanbul geliş için haftalar sonraya yer bulunurken o biletlerde tavan fiyattan satılıyor. Ağustos ayı sonuna doğru Ordu Giresun´dan İstanbul´a dönüş için biletlerde tükenmiş durumda. Sefer sayısının yetersizliği nedeniyle hem tavan ücretten bilet satılıyor hem de yer bulmak mümkün olmuyor. THY Eylül´de de sefer azaltacak Filosundaki uçak yetersizliği öncesi daha önce planlanan seferleri iptal eden THY´den Eylül ayı içinde kötü haber geldi. THY´nın Eylül ayında da Ordu Giresun Havalimanı için sefer iptalleri planladığı öğrenildi.

ŞEHİTLİK




Bayburt´un tarihi ve manevi mekanlarından birisi olan İmaret Tepesindeki Şehitlikte 26 isimsiz mezarlık bulunuyor. 1918 yılında yapılmış olan şehitlikte her yıl düzenli olarak 18 Mart Şehitleri Anma Günü töreni düzenleniyordu. 2017 yılına kadar düzenlenen törenler son iki yıldır Şehit Osman Dağında yapılan temsili şehitlikte düzenleniyor. 

Şehitleri anma törenlerinin yer değişmesi sonrası kaderine terk edilen İmaret Tepesindeki Şehitlik mezarlarının görüntüleri ziyaretçilerin tepkisine yol açıyor. İnsanların şehre farklı bir tepeden bakmak için veya aynı yerde bulunan Sosyal Tesise giden insanlar bu görüntülerle karşılaşıyorlar. 




Bu görüntülerin Şehitlerimize saygısızlık olduğunu dile getiren vatandaşlar, yetkilileri duyarlı olamaya davet ettiler.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap