SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 08.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 08.06.2020

08 Haziran 2020 Pazartesi - 09:38




Olaylar ve Yaşananlar | 08.06.2020





BİR KAP SU

Malum yaz ayları, sıcaklar insanları bunalttığı gibi sokak hayvanlarını da bunaltıyor. Sokak hayvanları için çağrımızı yineleyelim ve herkes kapısının önüne bir kap su koysun diyelim. Onların da bir canı olduğunu unutmayalım. Kapımızın önüne bırakacağımız bir kap su onlar için hayati önem taşıyabilir. Bu sıcak yaz günlerinde daha hassas davranarak sokak hayvanları için güzel bir iyilik yapmış olalım. Minik dostlarımızın bize ihtiyacı var.

OTOBÜSLERİN KLİMALARI

Her yaz otobüslerin çalışmayan klimaları kabusumuz olurken bu yaz yeni alınan otobüslerle bu sorunu daha az yaşayacağımızı ümit ediyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi otobüs filosuna son model otobüsler ekledi. Artık şoförlerin ‘klimalar çalışmıyor’ gibi bahanelerini yolcular olarak duymak istemiyoruz. Arkada insanların balık istifi nizamında yolculuk yaptığını unutmayın ve klimaları lütfen çalıştırın.

ŞEHRİN SESSİZLİĞİ

Trabzon siyaseti eski dinamizmini yitirdi. Günün anlam ve önemine binaen geçilen açıklamaların dışında bir hareketlilik söz konusu değil. Ya gerçekten çok çalışıyorlar açıklama geçmeye zamanları yok ya da koronavirüs ciddi manada yerel dinamikleri vurdu. Tercihimiz şehir için ülke için çok çalışıyor olmalarından yana. Fakat belirtmek isteriz ki Trabzon siyasetin kalbinin attığı şehirlerden biri. Siyaseti daha canlı görmek isteriz. İktidarın ve muhalefetin şehir için birbirleriyle etkileşimi, istişaresi ve tartışması son derece elzemdir. Ne demişler akıl akıldan üstündür.

DENİZE ÖZLEM

Trabzon Karadeniz Sahil Yolu’nun yapılmasıyla denizden koparılan bir kent. Şehir merkezinde doğal kalmış vatandaşlara açık bir parça kumsal kalmamış. Buna rağmen denize özlem duyan vatandaşlar güzel havalarda adına sahil (!) denilen ‘kayalık’ diye tabir edilen Ganita’dan Beşirli’ye kadar olan bölümde hava almaya, yürüyüş yapmaya iniyor. Kovid-19 salgının ardından kapalı alanlarda bulunmayan halkın bu bölgeyi daha çok kullandığı görülüyor. Fakat Ganita-Kemerkaya arası perişan bir görüntüde. Şehrin tam merkezinde yer alan bu bölge Gülcemal Projesi’nin tamamlanması beklenmeden toparlanmalı şehre yakışır hale getirilmelidir. Deniz kentinden insanların misafirlerini sahile indirmeye utandığı bir şehirde yaşıyoruz!

YERLİ TURİST BEKLENTİSİ

Koronavirüs salgının ardından Doğu Karadeniz’in turizm beldeleri de canlılık beklentisine geçti. Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden gelen turistlere hizmet veren turizmcilerin yurtdışı uçuşları açıldığında dahil bu yıl daha çok yerli turist ağırlaması bekleniyor. Bu noktada bölge turizmine yönelik eleştirilerin de haklılığı ortaya çıkıyor. Bölge illerindeki turizm çalışmaları sadece Körfez ülkelerinden gelenlere yönelik yapılması ilerleyen yıllarda Arap vatandaşlarının rotasının değişmesi, ya da gelememesi durumunda bölge turizminin kötü etkileneceği söyleniyordu. Bu yıl turizmcilerin gözdeleri yerli turistlerin bölgeye ne kadar ilgi göstereceği merak ediliyor.

BÖLGE ÜNİVERSİTELERİ TOPLANDI

DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin 2020 yılı ikinci üst kurul toplantısı YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında video konferans yöntemi ile gerçekleşti. 2020-2021 akademik yılının başlangıcının YÖK tarafından belirleneceğini dile getiren Prof. Dr. Saraç, yeni dönemde uzaktan öğretimle verilebilecek ders oranının % 10 ile % 40 arasında üniversitelerin belirleyeceği oranda olabileceğini de ifade etti. Akabinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç ile toplantıya katılan Rektörler arasında pandemi dönemi sonrası eğitim öğretim süreçleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Üst Kurul toplantısında alınan kararların planlanması ve uygulanması noktasında DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Stratejik Kurulu görevlendirildi ve bir sonraki toplantının eylül ayında yapılmasına karar verildi.

AÇÜ’YE YENİ BÖLÜMLER

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Üniversitemiz bünyesinde, 2 Lisans ve 2 Ön lisans Programının açılmasına ve bu programlara öğrenci alınmasına onay verdi. Artvin Çoruh Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada; “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Üniversitemizde yeni açılan programlar aşağıda listelenmiştir: Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği – Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Acil Yardım ve Afet Yönetimi – Sağlık Bilimleri Fakültesi, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon – Artvin Meslek Yüksekokulu, Fizyoterapi – Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu” ifadelerine yer verildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap